Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
3 tips voor een succesvol triootje

3 tips voor een succesvol triootje

Het hebben van een triootje is de op één na populairste seksuele fantasie.

Ondanks het feit dat triootjes een enorm populair fantasiethema zijn, hebben verrassend weinig mensen er ooit een in het echt gehad. Volgens de National Survey of Sexual Health and Behavior zeggen ongeveer 1 op de 5 mannen en 1 op de 10 vrouwen dat ze wel eens een triootje hebben gehad.

Deze grote kloof tussen fantasie en werkelijkheid is niet verwonderlijk omdat veel mensen niet echt weten hoe ze te werk moeten gaan bij seks met meerdere partners. Ik bedoel, hoe krijg je in de eerste plaats een hele groep bij elkaar? En hoe kom je erachter wie wat met wie moet doen en wanneer? Velen hebben gewoon geen draaiboek voor hoe deze ontmoetingen moeten verlopen, dus kunnen ze het idee om deze fantasieën uit te voeren een beetje intimiderend vinden.

Ik moet ook vermelden dat sommige mensen die hun groepsseks fantasieën uitbeelden minder dan bevredigende ervaringen melden. In mijn eigen onderzoek ontdekte ik dat hoewel triootjes de populairste seksuele fantasie zijn, ze ook de fantasie waren die het minst waarschijnlijk goed uitpakte.

Een deel van de reden hiervoor is te wijten aan al die onzekerheid die ik noemde - maar het is ook omdat mensen zich in deze situaties soms jaloers of onzeker voelen, vooral als ze er samen met een romantische partner ingaan. Dan is er ook nog het feit dat de meeste mensen fantaseren over het feit dat ze het middelpunt van de belangstelling zijn in een triootje. Als iedereen zit te wedijveren om het middelpunt te zijn, kan dat mogelijk wat spanning opleveren.

Maar tegelijk vinden veel mensen dat trio's lonende en plezierige ervaringen zijn. Dus hoe vergroot je de kans op een positieve afloop? Hier zijn drie tips om met succes seksuele activiteiten te navigeren waar drie of meer mensen bij betrokken zijn.  

  1. Communiceer voor, tijdens en na de daad

Als je aan elke vorm van groepsseks wilt meedoen, zijn degelijke seksuele communicatievaardigheden een must. En het is belangrijk om in alle stadia van de daad te communiceren - en vooral als je met een romantische partner in zo'n situatie terechtkomt.

Begin met te communiceren over je grenzen en verwachtingen. Zijn er bijvoorbeeld bepaalde soorten activiteiten die verboden zijn? Wil je regels voor vervolgcontact met de derde persoon om jaloezie of vermeende bedreigingen voor de relatie te beheersen?

Bespreek je zorgen en bedenk een aantal regels - en zorg ervoor dat je je eraan houdt om ieders comfort en veiligheid te garanderen.

Je kunt ook overwegen een "safeword" in te stellen, dat is een woord of zin die je kunt inroepen telkens wanneer de dingen je comfortzone overschrijden. Mensen zijn niet altijd goed in het voorspellen hoe ze zich in toekomstige situaties zullen voelen, dus het kan nuttig zijn om een exit strategie klaar te hebben voor het geval de dingen niet volgens plan verlopen of als iemand een grens overschrijdt.

Tijdens de daad zelf is het belangrijk dat je je op je gemak voelt als je uitdrukt wat je wilt - en ook dat je aandacht besteedt aan wat de ander meedeelt. Onthoud dat veel seksuele communicatie non-verbaal is, dus let op de lichaamstaal van je partners, en als iemand zich ongemakkelijk lijkt te voelen, vertraag dan en ga bij hem of haar te rade.

Na afloop kan het ook nuttig zijn om te praten over hoe het ging. Wat vond je leuk en niet leuk? Wat zou je de volgende keer anders willen doen dat de ervaring mogelijk kan verbeteren?

Handelen naar een seksuele fantasie vergt soms een paar pogingen voor je uitgevonden hebt hoe je het kunt perfectioneren en er zeker van bent dat iedereen er uit haalt wat hij wil.

  1. Pas uw verwachtingen aan

Mensen hebben meestal vrij hoge verwachtingen als het gaat om het uitvoeren van hun seksuele fantasieën, of die nu over triootjes gaan of over iets anders. Dat is logisch, vooral als we het hebben over een fantasie die je al heel lang hebt of iets dat je go-to fantasie is tijdens seks of masturbatie.

Als je echter met buitengewoon hoge verwachtingen binnenloopt en verwacht dat alles zich net zo zal ontvouwen als in je fantasieën, dan stel je jezelf misschien op voor teleurstelling.

Breng die verwachtingen terug tot de werkelijkheid. Erken dat er een leercurve zal zijn, dat er onverwachte dingen kunnen gebeuren, en dat je dingen kunt voelen die je niet verwacht te voelen.

Het is niet ongewoon dat trio's en groepsontmoetingen gemengde emoties opwekken. Hoge niveaus van opwinding en opwinding, bijvoorbeeld, kunnen gepaard gaan met gevoelens van jaloezie of onzekerheid als je ziet dat je partner aandacht krijgt van iemand anders. Zelfs als je jezelf niet als een jaloers type beschouwt, weet je misschien niet echt hoe je je zult voelen tot je werkelijk in de situatie bent.

Temper dus je verwachtingen en ga er in met het begrip dat de werkelijkheid van een triootje misschien niet precies overeenkomt met je fantasie.

  1. Doe wat onderzoek, en plan vooruit

Onzekerheid is een van de grootste dingen die ons ervan weerhouden om onze fantasieën uit te voeren, dus is het belangrijk om vooraf wat onderzoek te doen en te plannen, zodat we ons zelfverzekerder en beter voorbereid kunnen voelen als het zover is.

Daartoe kun je het de moeite waard vinden om wat achtergrond lectuur te doen. Een boek dat ik vaak aanbeveel voor mensen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van groepsseks is "The Ethical Slut". Dit is een heel nuttige gids voor mensen die erover denken hun relaties open te stellen en/of enige vorm van groepsseksuele activiteit te verkennen. Het geeft je veel dingen om over na te denken, tips om je seksuele communicatievaardigheden te verbeteren, en strategieën om conflicten of problemen die kunnen opduiken op te lossen.

Een andere gids die je kunt overwegen is "The Jealousy Workbook", dat vol staat met oefeningen om de gevoelens van jaloezie te beheersen die soms opkomen als stellen hun relatie openstellen.

Denk behalve aan je mentale voorbereiding ook na over hoe je je lichamelijk gaat voorbereiden. Overweeg in het bijzonder stappen om je seksuele gezondheid te beschermen als je met meerdere seksuele partners omgaat.

Dit omvat het gebruik van voorbehoedsmiddelen als onbedoelde zwangerschap een probleem is, en het gebruik van middelen voor veiliger seks om het risico op seksueel overdraagbare infecties te verminderen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een combinatie van condooms, tandpasta's, vaccinaties tegen HPV en hepatitis, en medicijnen zoals PrEP om je tegen HIV te beschermen.

Kortom, denk na over je unieke behoeften op het gebied van seksuele gezondheid en hoe je daar het meest effectief mee om kunt gaan.

Vooruitkijken

 Trio's pakken misschien niet altijd precies uit zoals je wilt, maar het kunnen ook ongelooflijk plezierige en bevredigende ervaringen zijn die zowel je seksuele als je romantische leven potentieel kunnen verrijken.

Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om de kans te vergroten dat de werkelijkheid aan je fantasie beantwoordt.

Inspiratie nodig? Zoek niet verder!

Vorig artikel Grappige Mannen Zorgen Voor Meer Orgasmes
Volgend artikel Hoeveel Knuffels Hebben Wij Per Dag Nodig?