Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Hoe Beïnvloedt de Stress Van De Feestdagen Jouw Seksleven?

Hoe Beïnvloedt de Stress Van De Feestdagen Jouw Seksleven?

Droom je van een witte kerst? Oh, jij hebt zo veel geluk! Zo ongestoord en onaangeroerd door de wereld! Ik denk dat de meesten onder ons een paar groene plekjes door de sneeuw wel accepteren in ruil voor vlotte, stressvrije feestdagen.

▶ Lustopwekkers voor haar

▶ Lustopwekker voor hem

Het is een echte schande dat de ‘meest fantastische tijd van het jaar’ ook de tijd is waarin je gek rondrent, je hart sneller klopt en denk ‘heb ik de oven aan laten staan?’. En zoals met elke soort stress, kan het negatieve effecten hebben, vooral op je seksleven.

Vermindert Libido

Stress verhoogt het hormoonniveau in ons lichaam en terwijl dit wel hormonen zijn die we nodig hebben, kan langdurige productie ervan een negatief mentaal effect hebben en ons seksleven verhinderen. Een van de belangrijkste overtreders is cortisol, wat in hoge hoeveelheden onze sekshormonen zal onderdrukken en zal werken als het tegenovergestelde van een libidobooster.

Doe Rustig aan met de Eierpunch!

Tijdens stressvolle tijden hebben we meer zin om naar dat extra glas wijn of, ach wat maakt het uit, die dubbele scotch te grijpen. Combineer nu stress van de feestdagen met een volle sociale kalender van feestjes en je ziet een vrij onzekere situatie voor iedereen die even wil ontsnappen met drank.

Op vlak van eten en drinken om te vermijden voor de seks, staat alcohol vrij hoog op de lijst: maar of je nu dronken naar bed gaat met iemand die je nog maar net kent of met je partner, het gaat hoogstwaarschijnlijk gewoon veel frustratie geven aangezien gedehydrateerd zijn van suikervolle cocktails lubricatie moeilijker maakt en daardoor het veel moeilijker is om een orgasme te krijgen. Voor mannen kan al die alcohol leiden tot moeilijkheden in het krijgen van een erectie, of toch één die je wil delen.

En nu we het toch hebben over overvloed tijdens de feestdagen…

Lichaamsbeeld Bah! Nonsens!

De feestdagen zijn al de tijd van het jaar waarin je het meest eet en drinkt, waardoor het geen verrassing is dat de aankoop van abonnementen voor de sportschool met 40% stijgen in januari. En het is niet alleen de fruittaart en bisschopswijn die onze taille beïnvloeden: sommige van de hormonen die we tijdens stressperiodes produceren hebben een effect op metabolisme, waardoor we ongewild meer bijkomen dan enkel van het goede leven tijdens de feestdagen.

Je lichaam door zo’n transformatie zien gaan tijdens de feestdagen zorgt er niet direct voor dat je naakt in bed wil kruipen.

Oké, maar de feestdagen zijn toch niet alleen stresshormonen, dronken worden en opgeblazen voelen? Natuurlijk niet! Er zijn enkele dingen die je kan doen om je gegrond te voelen tijdens de feestdagen en daarbuiten.

Zet Passie op de Eerste Plaats

Tijdens tijden van verhoogde stress, staat seks laag op je prioriteitenlijstje. Maar het gevoel dat geproduceerd wordt bij seks en intimiteit in het algemeen beschermt je op een natuurlijke manier tegen stress, of toch even, waardoor je wat uitstel van de druk krijgt. Zorg er zeker voor dat je tijd maakt om intiem te zijn met je partner, of om gewoon bij elkaar te zijn en te knuffelen om je batterijen op te laden.

Zorg Voor een Uitlaatklep

Zorg ervoor dat je zo vaak mogelijk tussen het plannen en rondrennen door tijd maakt om iets te doen dat de stress wegneemt en als je uitlaatklep voor stress je sensuele kant laten zien is, zo veel te beter. Maak tijd om wat ademhalingsoefeningen te doen of naar een yoga sessie te gaan – hier is wat naakte yogafotografie om je te inspireren – het gaat er hier vooral over dat je lichaam gebruiken en focussen op je fysieke zelf je zal helpen om de dingen die in je hoofd rondspoken te verbannen.

Yoga en ademhalingsoefeningen zullen je ook helpen om goede endorfines vrij te maken die je gemoed een boost zullen geven en een andere manier om je systeem een vloed aan endorfines te geven is door te masturberen! Ja, klaarkomen met een beetje solo of gelijktijdige masturbatie heeft veel voordelen voor je gezondheid en een gezonde blik op het leven is daar een van – dus laat je deze feestdagen even gaan met behulp van seksuele ontspanning.

Inspiratie nodig? Zoek niet verder!

Vorig artikel Natuurlijke Manieren om Testosteron te Boosten
Volgend artikel Wat is een Orgasmische Geboorte?