Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Hoe Weten We Of Iemand Aan Het Flirten Is?

Hoe Weten We Of Iemand Aan Het Flirten Is?

Hoe weten we zeker of er iemand ons enorm aantrekkelijk vindt en als potentiële partner ziet? En hoe laten we aan anderen weten dat we hen even aantrekkelijk vinden, of hen gewoon als vrienden zien?

Satisfyer

Één manier waarop we dat doen is door flirterige gezichtsuitdrukkingen te herkennen, volgens een onderzoek gepubliceerd in de uitgave van The Journal of Sex Research van september 2020. Flirterige uitdrukkingen verschillen van gewone gezichtsuitdrukkingen die enkel blij of neutraal zijn, leggen de onderzoekers uit. Als we iemand aantrekkelijk vinden, kunnen onze gezichtsuitdrukkingen dat aangeven en als we willen weten wat de intentie van iemand is, kunnen we naar diezelfde signalen zoeken. De meest efficiënte en meest herkende signalen gelinkt aan relaties en seks zijn een hoofd dat lichtjes naar beneden en naar de zijkant getild wordt, ogen die naar het gezicht van de andere gericht zijn en een lichte glimlach.

In het liefdesspel zien mannen vaak specifiek gedrag als seksueel terwijl vrouwen hetzelfde gedrag vaak als een niet-seksuele motivatie zien. Flirten hoort daarbij. Deze onderzoekers zagen dat sommige vrouwen beter zijn dan anderen om flirterige blikken over te brengen en dat sommige mannen beter waren in het identificeren van flirterige signalen.

Volgens een eerder onderzoek zien mannen flirten meer als seksueel gedrag terwijl vrouwen flirten eerder als een normale of leuke manier zien om gemeenschappelijke punten te ontdekken bij een andere persoon. Deze onderzoekers zagen ook dat de beide genders flirten als een manier zien om elkaar te ontdekken, zelfvertrouwen te tonen, of iets te krijgen wat ze willen van een ander persoon. Iemand kan flirten om aandacht te krijgen of te behouden van iemand anders. Een onderzoek uit 2018 in het magazine Evolutionary Psychological Science zag dat mensen die op zoek zijn naar korte termijn relaties meer atypisch flirtgedrag vertonen maar meestal vertoont de initiërende persoon een meer typische stijl.

Met al deze verschillende motivaties in het achterhoofd, is het niet raar om te zien hoe flirten gemakkelijk iets kan worden wat verwarrend of teleurstellend kan worden. In haar boek, Love and Electronic Affection: A Design Primer (2020, CRC Press), definieert Lindsay D. Grace flirten als “een signaal voor iets meer, zonder expliciet meer aan te duiden.” Het is subtiel, zegt ze, behalve als het dat niet is.

Vorig artikel Hoe Bereid Je Jezelf Voor Op De Eerste Keer Anale Seks?