Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
31% Heeft Al Eens Gewipt Via Tinder

31% Heeft Al Eens Gewipt Via Tinder

Daten anno 2023 is niet altijd even makkelijk. Onze prins op het witte paard leren we vaak niet meer op straat kennen, maar eerder in de wereld van online dating.  Alleen zijn veel Tinderaars niet op zoek naar Mr. Right, wel naar Mr. Right Now. Dat blijkt uit een recent onderzoek van communicatiewetenschapper Elisabeth Timmermans.

Satisfyer

31% had seks!

Ongeveer 50 % van alle Tindergebruikers ging al eens op date met iemand die ze via de app leerden kennen. 27 % van die gebruikers wisten op z’n minst één serieuze relatie uit te bouwen, maar lang niet iedereen op Tinder is op zoek naar een lief. Zo had 31 % al een seksrelatie en bij 23 % bleef het zelfs bij een onenightstand. Dat blijkt uit een onderzoek van Elisabeth Timmermans. De Leuvense communicatiewetenschapper ondervroeg zo’n 3000 gebruikers voor haar doctoraat.

Tinder zag het licht in 2012

De datingapp Tinder zag het licht in 2012 en werd al snel populair. Alleen zijn de gebruikers meestal niet op zoek naar een relatie, maar naar seksuele ervaringen. Die zijn bovendien vaak van korte duur. Volgens Elisabeth is het aantal onenightstands het gevolg van het hoge zelfvertrouwen van de gebruikers. ‘Doordat ze weten dat er wederzijdse interesse is, komt het makkelijker tot seks, ook al zit er misschien geen relatie in’, aldus Timmermans in Campuskrant, het maandblad van de KU Leuven.

De reden

Mannen zijn vaker op zoek naar een onenightstand dan vrouwen. Ze willen hun ego boosten en zich amuseren, of ze zijn gewoonweg nieuwsgierig. Een vaste relatie zoeken komt dan ook pas op de vierde plaats.

Nog een opvallende ontdekking is dat 12 % van alle gebruikers reeds een relatie hebben. ‘Het gaat waarschijnlijk om mensen die hun relatie niet willen opgeven tot ze via Tinder een nieuwe partner gevonden hebben’, aldus Elisabeth.

Vorig artikel 4 Redenen Waarom Jij Geen Vriend Vind
Volgend artikel 7 Dingen Die Je Moet Doen Voor Je Besluit Om Vreemd Te Gaan