Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Hoe Behoud je een Gezond Seksleven als Ouder?

Hoe Behoud je een Gezond Seksleven als Ouder?

Een ouder worden kan voor veel vreugde, liefde en opwinding zorgen in je leven, maar dat gaat niet zonder enkele persoonlijke lasten en uitdagingen. Als ouders hun tijd en aandacht beginnen verdelen tussen zichzelf en hun kinderen, vinden ze het vaak moeilijk om een gezond intiem leven te behouden.

Satisfyer

Onderzoek heeft inderdaad aangetoond dat de overgang naar ouderschap gelinkt is aan minder vaak seks hebben, een lager seksueel verlangen en voldoening, alsook meer angsten over je seksleven. Toch wil dat niet zeggen dat ouderschap betekent dat je afscheid moet nemen van goede seks, of zelfs regelmatige seks. Integendeel, het is mogelijk om het allemaal te hebben – je kan een succesvolle ouder en een gepassioneerde geliefde zijn op hetzelfde moment.

In dit artikel, zullen we vier belangrijke punten om verbonden te blijven en seksuele lust terug op te wekken tijdens het ouderschap.

Blijf “In Contact” Met Je Partner

Als mensen in een nieuwe relatie stappen, is het vaak moeilijk om van elkaar te blijven. Er zullen mettertijd minder fysieke aanrakingen zijn en het ouderschap versneld die trend. Dit is waar seksuele problemen vaak naar boven beginnen komen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat als koppels elkaars huid strelen op een niet seksuele manier, hun hartslag verlaagd. Aanrakingen zijn geruststellend en kalmerend – het helpt om stress te verdrijven. Niet alleen dat, maar het laat ook het hormoon oxytocine vrijkomen, wat je band met een andere persoon versterkt. Dus als je elkaar niet aanraakt, mis je ook al die voordelen die het je geeft!

Sekstherapeuten hebben gezien dat veel koppels die seksuele problemen hebben die vaak kunnen oplossen door terug meer aanrakingen in hun relaties toe te laten. Het gecombineerde effect van stress kwijt te raken en zich verbonden voelen is vitaal als het aankomt op seksueel verlangen – het helpt om ons in de juiste mood te brengen om seks te initiëren, ons open te stellen voor de toenaderingen van onze partners en plezier te ervaren.

Vind manieren om meer aanrakingen te hebben in je relatie, of dat nu handjes vasthouden is, de arm of been van je partner aaien als je op de zetel zit, elkaar massages geven of in bed knuffelen.

Sta Open Voor de Noden Van Je Partner

Één van de meest voorkomende intieme problemen bij ouders is een verschil in seksueel verlangen, wat voorkomt als de ene partner in de mood is en de andere niet. Dat is logisch omdat op bepaalde dagen de ene partner meer stress heeft of een slaaptekort heeft dan de andere.

Hoe ga je dan efficiënt met deze situatie om? Onderzoek toont aan dat ouders die veel “seksuele gemeenschap sterkte” hebben, zoals sociale wetenschappers het noemen, zijn over het algemeen meer tevreden met zowel hun seksleven als hun relaties. Seksuele gemeenschapssterkte betekent dat je gemotiveerd bent om de noden van je partner tegemoet te komen zonder dat je ervoor iets terug verwacht.

Met andere woorden, het is een motivatie om de noden van je partner voor die van jou te plaatsen soms. Er zijn hier twee elementen in: gemotiveerd zijn om de nood naar seks van je partner tegemoet te komen en gemotiveerd zijn om de nood van je partner om geen seks te hebben te begrijpen.

De ouders met de gelukkigste sekslevens zijn diegene die echt proberen om elkaars seksuele noden te begrijpen en opofferingen maken voor de verbetering van de relatie, zoals soms seks hebben als ze niet volledig in de mood zijn omdat ze echt hun partner gelukkig willen maken.

Maar laten we duidelijk zijn: hiermee zeggen we niet dat je dingen moet doen die je niet wil doen. Weet ook dat dit een tweerichtingsstraat is – beide partners moeten de noden van de andere om de beurt prioriteit geven. Als één partner zichzelf constant opoffert terwijl de andere altijd in de weg staat, dat is niet gezond.

Wees Niet Bang Op Je Avonturen Te Plannen

Veel koppels denken dat seks spontaan “moet” zijn, dus wachten ze tot het natuurlijk gebeurt, of beginnen ze er enkel aan als het voelt als het “juiste” of “perfecte” moment. Toch leidt deze aanpak van seks tot minder vaak fysieke intimiteit hebben, vooral bij ouders. Die “perfecte” momenten waar je beiden in de mood bent lijken ongrijpbaar.

Dus wees niet bang om seks op de planning te zetten. Het plannen betekent niet dat er minder plezier te beleven valt – eigenlijk maakt het de seks zelfs nog beter!

Als je seks plant, weet je zeker dat het gebeurt, en weet je wanneer het gaat gebeuren. Zo kan je die tijd gebruiken om ernaar toe te bouwen, zoals elkaar sexts sturen tijdens de dag of week. Je kan ook tijd maken om je mentaal voor te bereiden om zeker te zijn dat je je beiden sexy en ontspannen voelt, wat een meer bevredigende ervaring zal geven.

Plannen zorgt er ook voor dat seks niet enkel gelimiteerd wordt tot die erg korte periodes waar je het gevoel hebt dat je alles snel-snel moet doen zodat je gewoon seks hebt. Zeker, soms eens een quickie kan spannend zijn, maar seks is meestal beter als je de kans krijgt om het rustig aan te pakken en je tijd te nemen.

Vind Manieren Om Intiem Te Zijn Met Kinderen Thuis

Één van de grootste struikelblokken bij seks voor ouders is het idee dat je niet fysiek intiem kan zijn met kinderen in het huis omdat ze binnen kunnen komen of je kunnen horen terwijl je bezig bent. Daarom is het belangrijk dat je een plaats hebt die privé aanvoelt en waar jij en je partner kunnen ontspannen en genieten van het moment.

Dit kan betekenen dat je een goed slot op je slaapkamerdeur moet installeren om onverwachte bezoekers tegen te houden. Het betekent misschien ook dat je achtergrondgeluid moet opzetten zoals zachte muziek of de TV terwijl je aan het vrijen bent. En natuurlijk kan dat ook betekenen dat je moet wachten tot de kinderen slapen of een dutje doen of hen een inspannende activiteit of film geeft om hen bezig te houden terwijl jullie focussen op jullie zelf.

In het kort betekent het dat je je zorgen moet identificeren en een praktische en creatieve oplossing moet zoeken die ervoor zorgt dat je je op je gemak voelt en plaats en tijd vindt voor intimiteit. En als je je echt zorgen maakt over wat de kinderen zouden denken als ze ontdekken dat je seks hebt, kan je op voorhand een verhaal verzinnen om de situatie te bespreken zodat het niet lastig voelt.

Onthoud: het is volledig normaal als ouders seks hebben! Seks is goed voor je gezondheid en voor je relatie – en als je relatie goed zit, zal je dat alleen maar een betere ouder maken op lange termijn.

Vorig artikel Beïnvloedt de Winter je Seksleven?
Volgend artikel Is Het Mogelijk Om Een Slecht Orgasme Te Hebben?