Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
6 Dingen Die je Moet Doen Als Je Partner Wakker Wordt

6 Dingen Die je Moet Doen Als Je Partner Wakker Wordt

Wanneer je alarm afgaat, is het eerste waar je aan denkt waarschijnlijk je to-do lijst: Maak de kinderen klaar voor school, haal je gestoomde kleding op, lever de presentatie in bij de baas... Maar er is iets belangrijks wat je waarschijnlijk vergeet: de vrouw of man naast je!

Satisfyer

Natuurlijk denk je aan je partner. Je stuurt berichtjes naar elkaar tijdens de dag en doet beide moeite om er wat van te maken tijdens een date night, maar neem je ook echt de tijd om dagelijks even te pauzeren en te binden met elkaar?

De ochtend is hier perfect voor – niet alleen omdat wat je eerst doet, de toon kan zetten voor de rest van de dag, maar omdat je nog niet met andere verantwoordelijkheden bezig bent geweest.

Plus, gedurende de vroege ochtend zijn je hartslag en bloeddruk op hun laagste punt van de dag, zeggen Patricia Johnson en Mark Michaels, auteurs van Designer Relationships and Partners In Passion.

“Wanneer we ontspannen zijn, staan we meer open voor intimiteit en connectie” zeggen ze. Helaas rollen stellen al uit bed en negeren elkaar omdat ze zo bezig zijn met het verlaten van het huis.

We snappen het: je hebt geen tijd – of energie – om iets groots te doen voordat jij je tanden hebt gepoetst. Het goede nieuws is dat dit ook niet nodig is. 

Deze zes dingen zijn klein genoeg en het waard genoeg om deel uit te maken van uw ochtendroutine

Zeg 'goedemorgen en 'tot ziens'

Klinkt simpel, maar dit kleine gebaar kan een enorme impact hebben.

Denk eens na: Voordat je de computer afsluit en de trein naar huis pakt, neem je afscheid van je collega’s toch? Of na het drinken met je vrienden doe je dit ook.

Je partner verdient hetzelfde.

“Het niet zeggen van ‘goedemorgen’ of helemaal niets zeggen kan je partner geïsoleerd en ondergewaardeerd laten voelen”, zegt Sara Sedlik, MA, een gecertificeerde huwelijks-en-familietherapeut in Redondo Beach, Californië.

“En het zeggen van tot ziens is net zo belangrijk als het zeggen van hallo”, zegt Sedlik. Het gaat om het erkennen van die persoon, of je nu een ruzie hebt of niet. Het huis uitstormen of gewoon weggaan voelt alsof je verlaten wordt voor de meeste mensen.”

Word 10 minuten eerder wakker en ga zitten voor de koffie

Als het geen zaterdagochtend is, zit je dan nog weleens samen om een kop koffie te drinken? Er is een reden waarom zoveel zakendeals en vriendschappen worden gesloten tijdens een kop koffie – het kost tijd om het te drinken en geeft je de kans om echt te communiceren.

Liefdesexpert en coach Laurel House raadt aan om je alarmklok 10 minuten vroeger te zetten zodat je echt van je koffie kan genieten voordat je erop uit gaat voor de rest van de dag. We weten het, het kan pijnlijk klinken om eerder wakker te worden dan je echt moet, maar dit wordt dan waarschijnlijk een ritueel waar je dan naar uitkijkt.

“Je zet zo de toon van de dag, maar je zet nog meer de toon van je geest,” zegt House.

Geef een complimentje, op wat dan ook

Wanneer je verstrikt raakt in de Ik-moet-gaan-vergeet-de-melk-niet-okay-ik-hou-van-je-doei tango, kan jij je partner vergeten te vertellen waarom je met haar getrouwd bent. Of waarom je trots op haar bent. Of waarom je zoveel van haar houdt.

Onderzoeker John Gottman zegt dat als je de juiste toon in je huwelijk wilt zetten, dat je dan elke negatieve opmerking dient te balanceren met vijf positieve opmerkingen.

Zelfs iets simpels zoals “Je ruikt lekker” of “Je was zo leuk aan het spelen met onze zoon gisteren” kan een enorme invloed hebben. Geen betere tijd om te beginnen dan in de vroege morgen.

Laat je frustaties gaan

Je begrijpt het gevaar van het boos naar bed gaan, maar Sedlik zegt dat het belangrijker is dat je niet boos van huis gaat.

Wanneer je wakker wordt en je iets wilt zeggen, het 5 minuten nadenken over wat je wilt zeggen kan je huwelijk echt verbeteren.

“De morgen is de beste tijd om de toon neer te zetten zodat de rest van de dag niet overschaduwd wordt met wrok of woede”, zegt Sedlik. “Wie wil zich nou afstandelijk of onbegrepen voelen terwijl ze zich aan het focussen zijn op hun werk of de familie?”

Kijk elkaar ook echt aan

Weet je nog wanneer je begon met het daten van je partner? Je kreeg geen genoeg van elkaar en je bracht uren met elkaar door terwijl je elkaar in de ogen aankeek.

Het maakt allemaal deel uit van prille liefde, maar elkaar aankijken is ook iets dat je moet blijven doen tijdens je relatie en huwelijk.

Gerelateerd: The Men’s Health Guide to Pleasuring a Woman—Become a Better Partner Using This Ultimate Sex and Relationships Manual

“Met de tijd raken mensen vaak op elkaar uitgekeken, letterlijk, dus het is belangrijk om de ervaring van het verliefd worden te herbeleven,” adviseren Michaels en Johnson. “Elkaar in de ochtend in de ogen aankijken is ideaal. Er zijn minder afleidingen en je bent waarschijnlijk relaxter en meer open. 

En hey, je ligt daar naast elkaar. Het klinkt als een cliché maar je kan het altijd een paar minuten proberen. En als je alleen maar eindigt in een lachstuip is dat ook een geweldige manier om de dag te beginnen.

Vertel je partner een mop

Maak je niet druk: het hoeft geen goede mop te zin. Misschien een flauwe mop, of een vieze mop als schunnige taal meer jouw stijl is. Of je hebt moppen die alleen jullie beide begrijpen en waar jullie altijd om moeten lachen.

Sedlik zegt dat het vertellen of sms’en van iets grappigs terwijl je de kinderen klaarmaakt voor school de relatie verbeterd. “Grappige dingen doen kan de stress in een huwelijk verminderen en creëert een constante connectie en gevoel van partnerschap.”  

Vorig artikel Hoe Kan Je Een G-Spot Orgasme Hebben?