Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Hoe Kan Je Meerdere Orgasmes Hebben?

Hoe Kan Je Meerdere Orgasmes Hebben?

Meerdere orgasmes zijn een van die “extra” dingen waarnaar (zoals squirten) vulva-eigenaars en diegenen die als vrouw opgegroeid zijn op zoek zijn. Het is een puzzelstuk in de nooit eindigende en soms uitputtende zoektocht naar De Beste In Seks Zijn.

Satisfyer

Het ding is: Seks gaat niet over De Beste zijn. Het gaat om plezier maken, van jezelf genieten en erg veel genot ervaren. Niet iedereen wilt veel orgasmes hebben in één sessie. Veel mensen zijn perfect gelukkig met klaarkomen en gaan slapen. Dit is volledig oké. Alle orgasmes zijn fantastisch, dus als er meerdere hebben niet jouw pad is, is dat ook goed. Andere mensen hebben een leuk orgasme en denken, “Weet je wat? Ik wil dat nog eens doen! NU!” Dit is ook volledig oké!

Dus als je je afvraagt of je meerdere orgasmes kan hebben, dit geprobeerd hebt in het verleden en het niet konden waarmaken, of gewoon iets nieuws wil proberen – ben je op de juiste plaats. We hebben alle feiten, tips en tricks (met de hulp van experten, natuurlijk) samengevoegd om jouw enkelvoudig orgasmisch leven naar het land van meervoud te tillen.

Wat zijn meerdere orgasmes?

Je vraagt je misschien af wat meerdere orgasmes zijn. Neuk je niet gewoon (op een onderling overeengekomen en enthousiaste manier) en ga je dan niet slapen? Niet per se!

Ons orgasmisch potentieel is eindeloos

Mensen met vulva’s hebben, gemiddeld gezien, een kortere herstelperiode dan mensen met penissen. Een herstelperiode is de periode na het orgasme waarin je lichaam terug naar het normale gaat en afkoelt voor het tot een moment komt waarin we opnieuw opgewonden kunnen worden. Voor mensen met clits, kan dit vrij kort zijn – een paar minuten – of bestaat het zelfs niet.

Anatomisch gezien, kunnen de meeste mensen met clitorissen meerdere orgasmes krijgen. Het is een van de dingen waardoor wij zo fantastisch zijn. Dit betekent niet dat iedereen meerdere orgasmes wilt of krijgt, maar het is toch een cool ding om te weten. Ons orgasmisch potentieel is eindeloos.

Terwijl er geen consensus bestaat over hoe dit allemaal werkt, kunnen we het opdelen zodat het logischer klinkt. Er zijn drie types van meerdere orgasmes, volgens de wereldberoemde seks hacker Kenneth Play: Popcorn Stijl (meerdere orgasmes die op willekeurige momenten tijdens de seksuele ervaring gebeuren), Snelle Opvolging Stijl (waar ze het ene na het andere gebeuren), en dan is er de Rollende Multi-Orgasme Stijl (een lang, rollend orgasme – wat eigenlijk veel kleinere orgasmes kan zijn. Diegenen waarbij je het gevoel hebt dat je drie volle minuten een orgasme hebt).

Er is een debat bij experten over of de “meerdere orgasmes” in de Snelle Opvolging Stijl niet gewoon “naschokken” zijn van het initiële orgasme. Dit kan het geval zijn, maar in mijn extreem professionele mening: Als het voelt als meerdere orgasmes en het voelt fantastisch voor jou, wat maakt het dan uit?

Samengevat: Meerdere orgasmes zijn er als je de climax meerdere keren tijdens één seksuele ervaring bereikt en kan op veel verschillende manieren voor verschillende mensen gebeuren. Als het goed voelt en je vindt het leuk, ga verder en bloei.

Leer je persoonlijke seksuele respons cyclus kennen

“Spendeer eerst wat tijd met jezelf, leer je eigen seksuele respons cyclus kennen en speel met timing, tempo, adem en beweging,” zegt Kristine D’Angelo, een gecertificeerde seks coach en klinische seksuoloog. “Een seksueel hulpmiddel zoals een vibrator kan jouw seksuele respons tijdens seksuele ervaringen met een partner ook helpen beïnvloeden.”

Als we praten over de menselijke seksuele respons of orgasme, gaan we meestal naar het originele model dat gecreëerd werd door de seksonderzoekers Masters en Johnson in de jaren ’60. Deze baanbrekende sekshelden splitsten de menselijke seksuele responscyclus op in vier stadia: opwinding, plateau, orgasme en oplossing. Dit is veel verder ontwikkeld toen we de seksuele respons beter begrepen. Het is geen lineair proces; het is circulair en bevat “verlangen” als het startpunt. De cyclus hangt van veel psychologische, biologische en sociale factoren af.

Doe het rustig, adem, en zet geen druk op de ervaring

 Met andere woorden: Het is ingewikkeld! Daarom is de beste manier om uit te zoeken of je een persoon bent die meerdere orgasmes kan ervaren gewoon experimenteren op je eigen tempo en kijken wat er werkt en wat niet.

Onthoud, of je nu een partner hebt of solo bent, doe het rustig, adem en zet geen druk op de ervaring. Dit moet leuk zijn, geen werk.

Laat je hersenen meedoen aan de actie

Onze hersenen zijn ons grootste seks orgaan, en als je ervoor wil zorgen dat ze overwerken, moet je in de juiste gemoedstoestand zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat de stimulatie van de clitoris, tepels en andere erogene zones dezelfde zones van de hersenen oplichten als diegene die plezier aanduiden (en alle tastbare sensatie), namelijk de sensorische genitale cortex (de naam in de volksmond).

Het netwerk van de hersenen en urinebuis-clitoris staan de hele tijd met elkaar in contact als we sexy time hebben. De hersenen worden gestimuleerd door de seksuele stimuli (zoals kussen of aangeraakt worden op een leuke manier, zoals een beetje porno kijken). Het stuurt een signaal naar de clitoris dat je seksueel plezier voelt. Het lichaam reageert dan door seksueel opgewonden te worden; de vagina bevochtigt zichzelf, de clitoris wordt vergroot en de schaamlippen worden donkerder of roder. Deze fysiologische respons stuurt dan een positieve respons terug naar de hersenen door te zeggen “Oké, partner. Laten we dit doen.” Dit kan (en gebeurt ook vaak) ook omgekeerd gebeuren – waarmee we bedoelen dat je fysiek omgewonden wordt, de hersenen hiermee meedoen en verlangen plaatsvindt.

Dus als je meerdere orgasmes wil hebben, moeten je lichaam en hersenen in de juiste erotische mindset zijn om dat niveau van stimulatie aan te kunnen. Dat betekent dat je ontspannen moet zijn, je veilig moet voelen bij je partner en je je goed moet voelen in je lichaam.

Als dit niet werkt voor jou, dat is volledig oké

Als je dit probeert en beslist dat het niet werkt voor jou, ben je perfect normaal. “Focus op wat goed voelt, de druk eraf haalt om multi-orgasmisch te worden. Elke druk die je jezelf oplegt duwt je (mentaal) verder weg van je doel,” zegt D’Angelo. “Breng meer mindfulness naar je seksuele ervaringen, focus op wat goed voelt, ziet, ruikt, smaakt en hoort voor jou.”

Als je eigenlijk gewoon beslist dat je meerdere orgasmes MOET krijgen, zal dat waarschijnlijk niet gebeuren. Weet je nog hoe je hersenen en genitaliën samenwerken? Als je je lichaam druk oplegt om iets te doen, zullen je hersenen waarschijnlijk zeggen, “Dit is echt stressvol en ik voel het niet.” Druk en stress zijn nucleair voor orgasmes.

Het punt hiervan is: Seks moet over plezier en het ontdekken van je fantastische orgasmische mogelijkheden gaan – geen stoomketel. Probeer het uit. Geef niet op als het niet werkt. Al het plezier is fantastisch!

Vorig artikel Wat Doet Het Lichaam Als Je Een Orgasme Hebt?
Volgend artikel Hoe Kan Je Een G-Spot Orgasme Hebben?