Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Is Tinder Slecht Voor Je Zelfvertrouwen?

Is Tinder Slecht Voor Je Zelfvertrouwen?

Heb je Tinder gedownload, met de hoop om de man of vrouw van je leven (of de hunk van je nachten) tegen te komen? Volgens een recente studie, zou de ontmoetingsapp niet goed zijn voor ons zelfvertrouwen.

Satisfyer

Eerst dacht men eerder het omgekeerde. Op Tinder maak je matches, je praat met mensen die je leuk vinden. Dat zou een booster van je zelfvertrouwen kunnen zijn. Maar volgens een studie, uitgevoerd door de Universiteit van Noord-Texas en afgelopen 4 augustus gepubliceerd op het jaarlijkse congres van de American Psychological Association, zouden de gebruikers van tinder een minder ontwikkeld zelfvertrouwen hebben dan degenen die de app niet gebruiken.

Minder trots op hun lichaam

Om tot deze conclusie te komen, hebben de onderzoekers 1300 mensen ondervraagd naar het beeld dat ze van zichzelf hebben. Aan het eind van het onderzoek heeft men geconstateerd dat de personen die Tinder gebruiken hun look en hun uiterlijk minder waardeerden en zich makkelijker als seksobjecten beschouwden dan degenen die de app niet gebruikten. Ze waren ook constant bezig om zich met anderen te vergelijken.

Jongens zouden nog minder zelfvertrouwen hebben

Volgens het onderzoek zouden de mannen zelfs nog meer de neiging hebben om op zichzelf neer te kijken als ze Tinder gebruiken. Het Time magazine legt dat uit door het feit dat mannen makkelijker de profielen van de meiden ‘liken’, terwijl de vrouwen daarin moeilijker zijn. Door meerdere herhaalde afwijzingen, kunnen de mannen hun zelfvertrouwen verliezen.

De kip of het ei?

Wat het onderzoek niet zegt, is of de personen die Tinder gebruiken in de basis minder zelfvertrouwen hebben, al voordat ze zich inschrijven voor de app.

Vorig artikel Hoe Kan Je Meerdere Orgasmes Hebben?