Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Kan Je Een Vibrator Gebruiken Als Je Zwanger Bent?

Kan Je Een Vibrator Gebruiken Als Je Zwanger Bent?

Oh hallo daar mama’s-in-spe of vrienden en familie van een bijna-mama! Vandaag gaan we praten over het gebruik van een vibrator tijdens de zwangerschap… is het over het algemeen veilig, wordt het aangeraden of krijgt het een grote nee?

Natuurlijk willen we je duidelijk advies geven waaronder je vleselijke noden bevredigen en je zwangerschap zo comfortabel mogelijk maken.

We gaan ook kijken naar hoe het lichaam van een vrouw verandert tijdens de zwangerschap, waaronder hun opwindingsniveau en hormonale veranderingen. Welkom tot de deugden van nieuw leven in de wereld brengen!

Zwangerschap: Het Eerste Trimester

Tijdens het eerste trimester komt het vaak voor dat een vrouw een minder hoog libido heeft. Dit komt omdat haar lichaam een dramatische verandering ondergaat, wat vaak de focus van de simpele geneugten in het leven, in dit geval seks en masturbatie, in fysieke ongemakken zoals ochtendmisselijkheid en emotionele veranderingen verandert.

Satisfyer

Vibrator tijdens zwangerschap: Het Eerste Trimester

Tijdens het tweede trimester stijgt het libido van zwangere vrouwen opnieuw. Dit is deels omdat de ochtendmisselijkheid stilletjes aan wegtrekt bij velen en vrouwen zich meer comfortabel voelen in hun lichaam, wat vaak de “zwangerschapsgloed” genoemd wordt. Er is ook een verhoging in bloedsomloop tijdens het tweede trimester, wat de seksuele organen van vrouwen gevoeliger maakt en meer plezierige seksuele ervaringen creëert.

Zwangerschap: Het Derde Trimester

In het derde trimester zal het libido van een zwangere vrouw vaak terug dalen. Dit komt omdat hun buik groter wordt, hun borsten gezwollen en/of pijnlijk kunnen zijn, en ze zich moe kunnen vullen. Vrouwen in hun derde trimester kunnen ook bijgekomen zijn en last hebben van rugpijn, wat de seksuele nood ook kan verlagen.

Het is belangrijk om te weten dat geen twee zwangerschappen hetzelfde zijn, en vrouwen verschillende behoeftes, ervaringen en seksuele verlangens hebben tijdens de verschillende trimesters.

Zwangerschap en Seksspeeltjes: Kan Je Een Vibrator Gebruiken Terwijl Je Zwanger Bent?

Zoals al vermeld, ervaren vrouwen een verhoogde genitale bloedsomloop tijdens de zwangerschap. En wat betekent dat? Intense orgasmes! Eigenlijk geven sommigen zelfs toe dat ze hun beste orgasmes ervaren als ze zwanger zijn. Sommigen vinden hun genitaliën dan weer te gevoelig.

Hoe dan ook, het is eigenlijk zelfs aangetoond dat orgasmes krijgen tijdens de zwangerschap stress kan helpen verminderen. En als er seks is, wordt er zelfs een betere band gevormd tussen de partners. Met andere woorden: een orgasme per dag, kan de dokter weghouden (met hun toestemming!)

Houd Je Vibrator Schoon (Tijdens De Zwangerschap)

Als je groen licht hebt gekregen van een professional om seksspeeltjes te gebruiken terwijl je zwanger bent, is het belangrijk om je vibrators schoon te houden tijdens de zwangerschap (eigenlijk altijd), door ze na gebruik te wassen.

Als je een seksspeeltje gebruikt dat niet schoongemaakt is, is het mogelijk om bacteriën te verspreiden die schadelijk zijn. Schone seksspeeltjes gebruiken kan ook vaginale infecties vermijden. Klik hier voor meer informatie over hoe je je seksspeeltjes schoon moet houden.

Gebruik Een Vibrator Zachtjes Tijdens de Zwangerschap

Zwangere vrouwen moeten voorzichtig en zacht zijn met hun vibrators. Probeer hem niet te diep te steken en vermijd vibrators met scherpe randjes. Dit is niet omdat het schade kan doen aan de placenta of de baby, maar gewoon uit voorzorg om de mogelijkheid van ongemakken te elimineren.

Er is ook de mogelijkheid dat je Braxton Hicks gaat krijgen na een orgasme, wat eigenlijk milde krampen zijn. Die zijn niet gevaarlijk, maar kunnen wel wat pijn veroorzaken, dus wees voorzichtig.

Wanneer Mag Je Geen Vibrator Gebruiken Tijdens De Zwangerschap

Voor vrouwen die complicaties tijdens de zwangerschap ervaren, zoals placenta praevia, meerdere foetussen, urineweginfecties, zwakke baarmoederhals, een laag liggende placenta, vaginale bloedingen, en de mogelijkheid om prematuur te bevallen, wordt het afgeraden om seksspeeltjes te gebruiken en seks te hebben. Om deze aandoeningen te bevestigen en advies op maat te krijgen, verwijzen we je door naar je dokter.

Daarbij komt dat je iets zachter moet zijn met je vibrator tijdens het eerste trimester aangezien dan de kans op een miskraam het grootst is. Dit betekent zeker niet dat een vibrator gebruiken tijdens de zwangerschap een miskraam veroorzaakt. Het betekent gewoon dat je extra voorzichtig moet zijn, en zorg er zeker voor dat al je speeltjes schoongemaakt zijn voor je ze gebruikt om infecties te vermijden.

Kan Een Orgasme Weeën Opwekken?

Dan zijn er ook oude verhalen die zeggen dat seks, of eerder – een orgasme – weeën kan opwekken. Dit is eigenlijk ook waar, aangezien een orgasme de baarmoeder kan laten samentrekken. Langs de andere kant kan het ook onverwachte vervroegde weeën veroorzaken, dus het beste advies is om alles met mate te doen.

En terwijl we over het orgasme praten, laten we je herinneren aan de leuke voordelen van klaarkomen.

De Voordelen Van Een Orgasme Hebben

❤ Het helpt je cortisolniveau (het stresshormoon) te verlagen

❤ Het voelt warm en goed omdat het hormoon oxytocine vrijkomt

❤ Het helpt je beter te slapen

❤ Het verhoogt het oestrogeenniveau, wat helpt voor een jongere huid

❤ Het geeft je gezicht een mooie gloed door de verhoogde bloedstroom

❤ Het vermindert tijdelijk pijn en verhoogt je pijngrens

❤ Het versterkt de bekkenbodemspieren wat kan helpen met sterkere orgasmes in de toekomst

❤ Voor mannen is het goed voor de gezondheid van de prostaat

❤ Het laat je toe om dichter bij je lichaam te staan en laat je meer (seksueel) vertrouwen hebben

Hoewel de meeste vrouwen en diegenen met vulva’s veilig seksspeeltjes kunnen gebruiken tijdens de zwangerschap, wordt het aangeraden om altijd eerst met je huisarts, vroedvrouw of gynaecoloog te overleggen. Zij zullen de gezondheid van je zwangerschap bepalen en uiteindelijk diegenen zijn die je het groen licht geven op vlak van plezier.

Vorig artikel Hoe Kan Je Een G-Spot Orgasme Hebben?