Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Moet Het Orgasme Van De Man Het Einde Van Een Vrijpartij

Moet Het Orgasme Van De Man Het Einde Van Een Vrijpartij Zijn?

Mensen hebben de neiging om naar een orgasme te kijken als het ultieme doel van seks, een idee waar sekstherapeuten naar verwijzen als de orgasmenoodzaak. Vanuit dit perspectief, is seks niet echt seks behalve als er een orgasme gebeurt, waardoor mensen aan seks denken met dit ene doel voor ogen. Dus wat gebeurt er als je dat doel bereikt?

Satisfyer

Voor veel mensen betekent dat het einde van seks omdat ze geen andere doelen om te bereiken hebben daarbuiten. Dit is een problematische manier van aan seks te denken, en het draagt veel bij aan de orgasmeput, wat verwijst naar het consistente gevoel dat heteroseksuele vrouwen minder kans maken om een orgasme te bereiken dan hun mannelijke partners tijdens een seksuele ontmoeting.

Gemiddeld krijgen mannen sneller een orgasme dan vrouwen. Onderzoek toont aan dat het voor mannen ongeveer 5-6 minuten duurt om een orgasme te krijgen, het gemiddelde voor vrouwen daarentegen is twee keer zo lang: 13-14 minuten. Met andere woorden, mannen hebben hun orgasme al lang bereikt voor vrouwen er een krijgen.

Natuurlijk, als mannen orgasmes zien als het einde van seks, creëert dit een orgasmische ongelijkheid – en we moeten dat veranderen.

Het Wordt Tijd Om De Orgasmenoodzaak Opnieuw Uit Te Denken

We moeten de manier waarop we seks aanpakken veranderen en stoppen met te denken aan onze eigen orgasmes als het ultieme doel. We zouden allemaal baat hebben hierbij want de orgasmenoodzaak is voor niemand goed.

Als seks een doelgerichte activiteit is, neemt het ons uit het moment omdat we gefocust zijn op het bereiken van ons doel in plaats van te genieten van de andere plezierige dingen aan seks. Als we zo afgeleid zijn, kunnen we er zelf niet volledig van genieten.

Dit kan er ook toe leiden dat het soms moeilijker wordt om een orgasme te bereiken. Als je bijvoorbeeld bang bent dat er geen orgasme zal gebeuren, bestaat de kans dat dat ook niet zal gebeuren. Als dit in je hoofd blijft zitten, kan het een zelf vervullende voorspelling worden.

De orgasmenoodzaak kan er ook toe leiden dat mensen vinden dat ze falen als er geen orgasme gebeurt – en dit kan angst geven voor de volgende keer dat je seks hebt, wat dan weer andere problemen kan geven.

In plaats van naar een orgasme te kijken als zowel het doel als het einde van seks, kan je naar seks kijken als een activiteit die je doet voor het plezier. Ruil die prestatiegedachtegang in voor een gedachtegang gefocust op plezier. Ontspan en heb plezier – en onthoud dat seks leuk kan zijn zelfs als er geen orgasme gebeurt, en dat het orgasme van een persoon ook niet per se het einde van het plezier betekent.

Orgasme Als Het Einde Van Seks Beschouwen Kan Je Intiem Leven Beschadigen

Er is een ander probleem met je orgasme als het einde van seks behandelen. Regelmatig stoppen voor je partner de mogelijkheid heeft gehad om klaar te komen, kan je seksleven de das omdoen.

Denk er eens zo over na: als de focus van je seksuele ontmoetingen altijd over jouw plezier gaat en nooit over dat van hen, wat zit er dan in voor hen? Als ze geen plezier meer hebben aan seks met jou, willen ze het waarschijnlijk niet vaak meer doen. En ze kunnen dat jou ook kwalijk nemen, waardoor er nog een grotere domper op het verlangen komt te staan.

Het genot van je partner gelijkstellen met dat van jezelf is niet alleen het juiste om te doen, het is ook één van de ingrediënten van een gezond seksueel en romantisch leven dat voor beiden even bevredigend is.

Plus, aandacht besteden aan het plezier van je partner kan heet en leuk zijn op zichzelf. En je partner in extase zien, kan jou misschien terug opwinden zodat je er terug in kan vliegen.

De Orgasmeput Dichten

Als je meestal klaarkomt voor je partner, zijn er enkele dingen die je kan proberen om er zeker van te zijn dat iedereen tevreden is.

Bespreek eerst je seksleven met je partner. Wat willen zij en waar genieten zij het meest van? Welke activiteiten of technieken zorgen het best voor een orgasme? Een beetje communicatie kan al veel helpen om een nieuw plan op te stellen om seks voor jullie beiden even plezierig te maken.

Ten tweede kan je investeren in seksspeeltjes om je te helpen. Je kan bijvoorbeeld nadat je een orgasme hebt gekregen een vibrator of ander speeltje gebruiken om het plezier van je partner te verlengen.

Ten derde kan je van seksstandje veranderen. Het seksstandje dat het meest gebruikt wordt door mannen en vrouwen – missionarispositie – is eigenlijk niet hetgeen dat vrouwen de meest consistente orgasmes bezorgt.

Onderzoek toont aan dat als de vrouw bovenaan zit, zoals bij “cowgirl”, de kans dat zij klaarkomt veel groter is, deels omdat het voor meer stimulatie van de clitoris zorgt.

Ten vierde, neem je tijd met het voorspel! Meer tijd nemen om eerst opwinding op te bouwen door orale seks, kussen, borst en tepelstimulatie en genitale aanraking voor je begint met seks kan het orgasme van je partner vergemakkelijken.

Ten slotte zijn er ook dingen die mannen kunnen doen om de tijd die het in beslag neemt om tot een orgasme te komen te verlengen, wat het gemakkelijker kan maken voor de partners om op hetzelfde moment klaar te komen. Je kan methodes proberen om je een betere controle over je ejaculatie te krijgen en orgasme uit te stellen, zoals de start-stop techniek. Dit kan erg handig zijn voor mannen die sneller dan gemiddeld klaarkomen.

Conclusie

Kortom, het wordt tijd om te stoppen met het mannelijk orgasme als het ultieme doel en het einde van seks te zien. Goede seks gaat over plezier en fun, niet over het bereiken van doelen – en het plezier van je partner prioriteit geven is een van de sleutels tot een relatie die voor beide partners bevredigend is.

Vorig artikel Hoe Kan Je Een G-Spot Orgasme Hebben?