Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Waarom Betalen Mannen Voor Seks?

Waarom Betalen Mannen Voor Seks?

Mannen vinden seks vaak gewoon een fysieke daad. Een manier om de jeuk te verminderen, “klaar te komen”, of wat seksuele spanning te maken.

Satisfyer

Maar natuurlijk kan seks zo veel meer zijn dan dat. In de context van een consensuele relatie, kan seks een manier zijn om verbinding te zoeken en dicht bij elkaar te zijn, een manier om liefde en affectie aan te duiden, een manier om in contact te komen met een meer sensuele en speelse kant van onszelf, en misschien zelfs een manier om even te ontsnappen aan de vraag en stress van het leven.

Maar wat als er betaald wordt voor seks? Is betaalde seks gewoon een fysieke daad? Of zijn diegenen die betalen voor seks op zoek naar iets meer bij een seksuele ervaring?

Het Onderzoek

In een nieuw onderzoek dat werd gepubliceerd in The Journal of Sex Research, interviewde Dr. Huysamen 43 cis-gender mannen die die al betaald hebben voor seks. De deelnemers waren tussen 22–67 jaar oud. Iets meer dan de helft identificeerde zich als Blank, 13 identificeerden zich als Indiaans, 3 identificeerden zich als Zwart en 1 deelnemer identificeerde zichzelf als “gekleurd”.

De interviews gebeurden op 3 verschillende manieren: persoonlijk, videogesprek, en via chatbericht. De interviews hadden een aantal open vragen over de verhalen van de deelnemers en hun ervaringen met betalen voor seks.

Je Maagdelijkheid Verliezen

Ongeveer 25% van de mannen in dit onderzoek gaven aan dat de eerste keer dat ze betaalden voor seks ook hun eerste seksuele ervaring was. Ze betaalden dus voor seks om hun maagdelijkheid te verliezen.

Deze mannen beschreven maagd zijn als iets negatief of gênant. Of ze nu in hun late tienerjaren waren of begin de 20 waren, deze mannen zeiden dat ze zich te oud voelden om maagd te zijn en wouden zichzelf ontdoen van die titel.

Deze mannen beschreven zich over het algemeen als verlegen en nerveus om te praten met vrouwen of naar hen toe te gaan “in het echte leven”. Ze zeiden dat betaalde seks hen de ruimte gaf om over hun onzekerheden en laag zelfvertrouwen te geraken en minder ongemakkelijk over te komen als ze met vrouwen praatten, terwijl ze ook hun maagdelijkheid verloren.

Afwijzing Verwerken

Sommige mannen in dit onderzoek beschreven een immense druk bij het daten, waarin hun eerste seksuele ervaring eerder als een optreden voelde dat ofwel alles serieuzer kon maken of de relatie gewoon kon beëindigen.

Deze mannen beschreven de angst dat als een vrouw hen niet meer wouden zien nadat ze seks hadden, het geïnterpreteerd werd als een resultaat van een slechte seksuele prestatie door hem. Op die manier zat seks in de eerste stappen van een relatie vol met het potentieel om afgewezen te worden.

Daarentegen liet betaalde seks een wederzijds begrip toe van wat er (niet) ging volgen uit de seks. Zowel de man die betaalde voor seks en de sekswerker begrepen de soort transactie en er was geen misverstand over een potentiële toekomst samen.

Seksuele Vaardigheden

Er lijkt nog steeds een vooroordeel dat mannen seksueel vaardig moeten zijn en diegenen moeten zijn die seksueel plezier geven. In de context van betaalde seks beschreven de mannen in het onderzoek echter dat deze druk verminderde.

De mannen die seks hadden met een sekswerker zeiden dat ze zich geen zorgen maakten over het feit dat ze seksueel geen ervaring hadden. Ze zeiden dat ze zich minder gedwongen voelden om prestaties te leveren, wat ze wel deden bij een vrouw waarmee ze een relatie of one night stand hadden.

Verder beschreven de mannen niet alleen het gevoel dat ze geen druk hadden bij een sekswerker, ze gaven ook aan dat de sekswerker seksuele vaardigheden moest hebben. Sommige mannen gaven aan dat ze door betaalde seks nieuwe seksuele vaardigheden konden leren die ze konden gebruiken bij andere vrouwen in andere omstandigheden.

De auteur van het onderzoek geeft aan dat deze dynamiek een andere dynamiek voorstelt dan waar we over het algemeen over horen. Dat is, in dit geval, dat mannen zichzelf omschreven als minder dominant en vaardigheden leren van een oudere of ervaren leraar.

Door Seksuele Moeilijkheden Gaan

Betaalde seks werd ook omschreven als het geven van een niet bedreigende context waar mannen zich veilig voelden om seks te hebben ondanks hun seksuele moeilijkheden, waaronder de angst om geen erectie te kunnen krijgen.

Mannen gave naan dat ze zich meer comfortabel voelden bij het vragen naar specifieke noden om hun erecties te hebben en te behouden zonder dat ze zich kwetsbaar of angstig voelden, wat ze bij een partner wel deden.

De beschrijvingen van het voldoen aan de eigen speciale noden van iemand was complex, waarbij sommige mannen zich kwetsbaar of verlegen voelden over hun seksuele noden terwijl anderen het beschreven als hun eigen plezier vooropstellen, soms zelfs tot het punt dat ze de sekswerker vernederen of domineren in het proces.

Te Onthouden

Bovenop de fysieke daad gaven de mannen in dit onderzoek aan dat betalen voor seks ook betalen voor een plaats om hun angsten en kwetsbaarheden kwijt te kunnen, seksuele problemen aan te kaarten en afwijzing te vermijden die ze in de wereld van het daten wel zouden ervaren.

De bevindingen breiden verder ons idee uit van wat het is dat mannen echt kopen als ze betalen voor seks en geeft aan dat we de hoeveelheid emotioneel werk dat in sekswerk kruipt mogelijk onderschatten.

Vorig artikel Hoe Kan Je Een G-Spot Orgasme Hebben?