Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Waarom Hebben Mannen In Hemelsnaam Tepels?

Waarom Hebben Mannen In Hemelsnaam Tepels?

Het is een vraag die al eeuwen rondgaat, een die geleerden en filosofen niet kunnen oplossen. Waarschijnlijk dachten zelfs Socrates en Plato in de douche in het oude Griekenland ‘waarom heb ik deze dingen nu eigenlijk in hemelsnaam?’

Natuurlijk zijn ‘deze dingen’ waar ze over aan het nadenken waren hun tepels. Hun mannelijke tepels.

Satisfyer

Heb jij je ooit afgevraagd waarom mannen tepels hebben, aangezien ze hen niet gebruiken voor iets? Ze geven baby’s geen borstvoeding zoals vrouwen dat doen. Als je erover nadenkt is er een rare dubbele moraal als het aankomt op tepels aangezien mannen hun nutteloze tepels mogen tonen zonder probleem. Maar als een vrouw dat doet (denk aan Janet Jackson’s ‘wardrobe malfunction’), is er een groot probleem. Dus niet alleen zijn mannelijke tepels nutteloos, ze worden ook nog eerder gezien als goedaardig tegenover vrouwelijke tepels. Raar, niet?

Dus, waarom hebben mannen eigenlijk tepels?

Het begint allemaal in het embryo. Als je een ieniemienie baby bent in de buik van je mama, begin je bepaalde biologische structuren te ontwikkelen in de eerste weken na conceptie, waaronder ieniemienie embryo tepels. De biologische structuur van borsten en tepels start met ontwikkelen tussen de 4de en 6de week van ontwikkeling, voor de ontwikkeling van de genen die je geslacht bepalen, die rond de 7de week komen. Gemakkelijk gezegd; je hebt tepels voor je je mannelijke of vrouwelijke (of soms een mengeling van beide) eigenschappen ontwikkelt.

Nadat je geboren wordt, zien baby borsten en tepels er exact hetzelfde uit, wat je geslacht ook is. Ze veranderen niet tot de puberteit: voor zowel jongens als meisjes, dit is de periode waarin tepels vergroten, hoewel vrouwelijke tepels meer groeien en de kanalen in de borsten vergroten en de borst vormgeven. Terwijl bij mannen de kanalen krimpen en hun tepels meer uniform worden. Vrouwen hebben verschillende tepelvormen en -groottes door hun individuele ontwikkelingen.

Waarom zijn mannen niet geëvolueerd naar mensen zonder tepels?

Zoals we hiervoor zeiden, ontwikkelen ze voor je ‘man’ of ‘vrouw’ wordt, en als ze ontwikkelen, vormen ze geen probleem en zijn ze niet schadelijk. Ze zijn niet weg geëvolueerd omdat er geen reden toe lijkt.

Ze zijn toch niet volledig nutteloos?

Dat is afhankelijk van wat je denkt waarvoor ze nuttig zijn. Ervan uitgaande dat ‘melk geven’ het criterium is voor het doel van tepels, mannen kunnen dat doen, onder specifieke omstandigheden. De tepels van sommige mannen zullen melk produceren als ze een hormonale onbalans hebben. Sommige mannen, als ze herstellen van uithongering of extreme ondervoeding, zullen ook melk geven. In deze gevallen zal de melk die uit hun tepels komt, bijna hetzelfde zijn als de melk van zogende moeders.

Buiten mogelijks (zelden) melk geven, hebben mannelijk tepels hun nut voor plezier. Bijna elke man kan je vertellen dat tepels een erogene zone zijn. Ze kunnen gebruikt worden tijdens het voorspel en vrijen, en zowel mannen als vrouwen kunnen houden van activiteiten zoals tepelklemmen dragen.

Als mannen ‘man boobs’ kunnen krijgen, kunnen ze dan ook borstkanker krijgen?

Het komt weinig voor, maar ja, dat kan. Van alle borstkankerdiagnoses, zijn er 0,5% tot 1% voor mannen, terwijl de andere 99,5% tot 99% voor vrouwen zijn. Omdat het zo weinig voorkomt, weten mannen pas dat ze borstkanker hebben in een later stadium, dus als jij (een man die dit leest) een verandering ziet in je eigen borsten, zoals een gezwel in je borstweefsel, vocht uit de tepel of open huid op je tepel, ga dan voor de veiligheid naar een dokter.

Vorig artikel Hoe Kan Je Een G-Spot Orgasme Hebben?