Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Waarom Is Masturberen Gezond?

Waarom Is Masturberen Gezond?

Masturbatie is raar. Het kan met sextoys of zonder. Er zijn miljoenen redenen waarom we het doen, en op hetzelfde moment doen we het zonder reden. Het is iets waar we ons toe gedwongen voelen, en de grote meerderheid van ons heeft geen probleem om toe te geven die dwang.

Satisfyer

Maar wat als iemand je vraagt waarom je het doet? Wat zeg je dan? Het voelt niet juist om gewoon ‘ik voel mij gedwongen op het te doen’ te zeggen. Dat is geen bevredigend antwoord. Voor sommigen onder ons, kan het antwoord zijn dat ze geen erg seksuele relatie hebben. Dat is een goed antwoord. Anderen zeggen dat het de druk verlicht. Dat is ook goed.

Maar we willen volledig gewapend zijn en klaar staan met een antwoord op de vraag, “waarom masturberen we?”

Psychologische Voordelen

Masturbatie leidt tot een beter gemoed. Gemakkelijk. Nu zeggen we niet dat het onmiddellijk jouw depressie kan genezen, maar het kan voor verlichting zorgen, of toch minstens tijdelijk. Masturbatie vermindert stress en activeert feel-good hormonen, verhoogt je gemoed en vermindert het gevoel van pijn en ongemak. Het promoot ook een betere herstellende slaap, en laat ons toe om onze seksuele impulsen te reguleren, waardoor activiteiten die tot een ergere psychologische gezondheid kunnen leiden vermeden worden.

Bovendien geeft masturbatie uiting aan fantasie en verbeelding, en biedt een uitlaatklep voor drangen die anders naar ongezond gedrag kunnen leiden. Kortom, masturbatie is uitstekend voor je mentale gezondheid.

Fitheid

Als je enkel naar de basis kijkt, is masturbatie een milde vorm van sport, en daarom is het goed voor je hart en bloedvaten. Masturbatie is goed voor je hart. Natuurlijk zijn de fysieke effecten klein, maar vergeleken met gewone sport is het efficiënter om stress tegen te gaan. Tijdens masturbatie ontspannen je bloedvaten, verbetert je circulatie en verlaagt je hartslag en bloeddruk. Hoera.

Sneller Slapen

Masturbatie vergemakkelijkt in slaap vallen door hormonen zoals dopamine, endorfine, oxytocine en prolactine, samen met anderen aan te maken. Deze leiden allemaal tot het gemakkelijk in een rustige slaap te vallen.

Verbeterde Voorplantingsgezondheid

Bij mannen verwijdert het oud sperma met een vertraagde bewegelijkheid, en er zijn onderzoeken die aanwijzen dat het het risico op prostaatkanker vermindert. Bij vrouwen verhoogt het de kans op conceptie door de omgeving van de vagina en baarmoeder te stabiliseren. Meer zelfs, het helpt gifstoffen en ziekteverwekkers die tot een infectie kunnen leiden te verwijderen. Bij iedereen helpt het om de voorplantingsspieren in en rond de bekkenbodem en genitaliën te versterken, en het kan helpen om de levensduur van je seksuele ontvankelijkheid te verlengen.

Verhoogde Intimiteit

Masturbatie wordt beschouwd als een eenzame activiteit, die eenzaamheid aanmoedigt en gebruikt wordt als een vervanging voor seks. Het is al bewezen dat dit niet waar is, en er is een positieve correlatie tussen de frequentie van masturbatie en de frequentie dat iemand gemeenschap heeft. Met andere woorden, mensen die masturberen hebben eigenlijk meer seks, niet minder. Dit leidt tot een diepere verbinding tussen partners en over het algemeen een meer vervullende ervaring, waardoor er meer seks en meer intimiteit zal zijn.

Veiligheid

Masturbatie is veilig, gemakkelijk en ongecompliceerd. Het leidt niet gemakkelijk tot seksueel overdraagbare aandoeningen, en mag niet anders aanzien worden dan jezelf wassen, aangezien het die functie ook tot een bepaalde hoogte vervuld. Er zijn geen nadelen, zolang je het op een verantwoorde manier doet.

Plezier

Je hebt er geen speciale apparatuur, de complexiteit en psychologie en politiek rond seks of zelfs een partner voor nodig. Masturbatie is iets dat je voor jezelf kan doen dat enkel een positieve impact heeft op je welzijn. Dat is ten slotte waarom het in de eerste plaats goed voelt. We moeten het doen.

Vorig artikel Hoe Kan Je Meerdere Orgasmes Hebben?