Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Waarom Willen Vrouwen Enkel Sperma Met Een Hoog IQ?

Waarom Willen Vrouwen Enkel Sperma Met Een Hoog IQ?

Het gemakkelijke antwoord is dat ze willen dat hun kinderen slim zijn. Ze geloven dat door “slim sperma” te gebruiken, hun kansen op een kind dat succesvol is zullen stijgen, wat dat ook mag betekenen.

Als ze sperma donatie gebruiken, moeten ze sowieso een keuze maken, dus waarom niet voor de beste match voor hen kiezen? Ook al lijkt het dubieus, het komt er eigenlijk op neer dat mensen het beste willen voor hun potentiële kinderen.

Financiële barrières

Hoewel er bepaalde financiële barrières zijn die ervoor zorgen dat mensen voortplanting technologieën zoals in-vitro fertilisatie (IVF) en intra-uteriene inseminatie (IUI), het vermindert het speelveld een beetje.

Met meer en meer mensen die naar wetenschap kijken om baby’s te maken, zijn er ook verschillende denkpistes over de ethiek van verschillende aanpakken.

Één onderwerp dat tegenwoordig meer aandacht krijgt in de wereld van de voorplanting is sperma met een hoog IQ, ook “slim sperma” genoemd.

Wat Is Dat Toch, Slim Sperma?

In de Verenigde Staten, komen ongeveer 30 000 tot 60 000 geboortes per jaar van gedoneerd sperma. Gebrek aan regulatie rond spermadonatie, zorgt er echter wel voor dat het aantal bijna onmogelijk te bepalen is.

Al het sperma lijkt meer of min gelijk afhankelijk van iemands gezondheid en levensvatbaarheid.

Maar niet volgens de opkomende markt voor wat mensen “slim sperma” noemen.

Slim sperma komt van mensen die gezien worden als meer intelligent dan de gemiddelde persoon. Dit wordt gemeten door middel van hun familiegeschiedenis, IQ tests, hun carrière en prestaties, en andere factoren die de gemeenschap traditioneel als “slim” ziet.

Veel van deze spermabanken bevinden zich dicht bij prestigieuze universiteiten en rekruteren vaak zelfs op de campus.

Spermakoningen

Er is zelfs een stijging in privégroepen, vaak op Facebook en andere nieuwe spermadonatie apps, waar mensen in contact kunnen komen met zogenaamde “spermakoningen”. Dit is een niet-gereguleerde plaats waar mensen hun erg gezocht sperma doneren zonder dat ze daarvoor gecompenseerd worden.

In deze groepen, vind je vaak mensen die trots zijn op hun persoonlijkheid en prestaties, eigenlijk waarom ze gezien worden als slim sperma.

Deze methodes zetten vraagtekens bij het gebrek aan regelgeving over hoe sperma getransporteerd wordt, en potentiële juridische kwesties als de donor kies om voogdij aan te vragen of in het leven van het kind wil zijn op een of andere manier.

Op hetzelfde moment zorgen deze privédonoren ervoor dat mensen die de hoge prijzen van spermabanken en vruchtbaarheidsbehandelingen niet kunnen betalen, gemakkelijk aan sperma geraken. Deze mensen kunnen nog steeds hun eigen wettelijke overeenkomst opstellen en het zelf laten controleren door een notaris.

In het geval van privédonoren is het zelfs belangrijker om ethische vragen te stellen zoals welke informatie de kinderen zullen weten over de donor, of de kinderen de donor mogen contacteren als ze dat willen, de impact van de partner en kinderen op de donor en veel meer. De stijging in gemakkelijk bereikbare DNA tests heeft privacy nog moeilijker gemaakt.

Waarom Kiezen Vrouwen Voor Slim Sperma?

Er zijn reeds veel ethische zorgen rond spermadonatie. Sommige banken vragen dat de grootte van de donor 1,8m of groter is, waardoor veel van de populatie eruit valt. Ze accepteren historisch gezien ook enkel sperma van witte, cis-heteroseksuele mannen.

Als mensen naar een spermabank gaan, volgen ze normaalgezien een intens screeningproces. Deze screenings testen vaak voor medische familiegeschiedenis, seksueel overdraagbare aandoeningen, druggebruik en genetische aandoeningen. Samen met verdere screening van vruchtbaarheidsklinieken als iemand voor een ivf-behandeling kiest.

Wat Zit er in Voor De Donoren?

Je vraagt je misschien af waarom iemand zijn sperma doneert. Het varieert van persoon tot persoon maar dit zijn de meest voorkomende motiverende factoren:

Geld:
Je kan technisch gezien niet betalen voor menselijk weefsel in de V.S., maar er is een uitweg waar spermabanken je kunnen betalen voor tijd en de reis, waarop geen financiële limiet staat. Sommige donoren kunnen duizenden dollars verdienen op een paar maand tijd door aan spermabanken te doneren.

In sommige plaatsen zoals Engeland en Australië is het zelfs volledig verboden om spermadonoren te betalen.

Kennis:
Donoren die voor de privéweg kiezen, weten aan wie ze doneren en hebben een relatie met hen als alle partijen dat willen.

Dit kan hen wat gemoedsrust geven over waar hun waardevol weefsel naartoe gaat.

Ze willen dat hun genen het overleven:
Ze denken er misschien niet aan om zelf kinderen te hebben op de traditionele manier, maar geloven toch dat hun genen verder moeten leven.

Onbaatzuchtigheid:
Terwijl het moeilijk is om te bepalen wat echte onbaatzuchtigheid is, willen veel van deze donoren gewoon mensen helpen met het starten van een familie die niet veel andere opties hebben.

Natuur vs. Opvoeding

Als je basisbiologie gevolgd hebt, vraag je je misschien af hoe betrouwbaar dit slimme sperma is. Dit brengt ons naar het klassieke natuur vs. opvoeding debat. Maakt het gebruik van slim sperma echt een verschil op vlak van intelligentie voor het nageslacht?

Waarschijnlijk een beetje, maar er zit veel meer achter. Mensen die op zoek gaan naar slim sperma willen hun toekomstige kinderen misschien opvoeden in een omgeving die hun intelligentie en creativiteit naar boven haalt.

Het is ook belangrijk om te kijken naar het feit dat toegang tot middelen niet per se tot intelligentie leidt.

In de V.S., waar universiteit erg duur is, en waar er vaak onderliggend bureaucratie is over wie wel en niet naar bepaalde scholen gaat, de mensen met meer privilege zijn diegenen die vaker naar prestigieuze scholen gaan.

Zij zijn ook dezelfde personen die de hoger betaalde “intelligente” jobs krijgen. Dat betekent niet dat zij slimmer zijn. Je kan socio-economische factoren niet isoleren bij sperma donatie. Het is allemaal verbonden.

Je kan natuur ook niet isoleren van opvoeding. Dus het is onmogelijk om te bepalen wat eigenlijk iemand een “slim persoon” maakt.

Het Recht Om Te Kiezen

We kunnen eindeloos heen en weer gaan, maar op het einde van de dag, komt het neer op keuze.

Voortplantingskeuze. Dat staat centraal in veel conversaties rond voortplanting en gerechtigheid.

Als iemand kiest om een baby te hebben via een spermadonor, is het uiteindelijk aan hen om te kiezen welk sperma ze gebruiken en waarom.

Inspiratie nodig? Zoek niet verder!

Vorig artikel Hoe Kan Je Een G-Spot Orgasme Hebben?