Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Wat is Chlamydia?

Wat is Chlamydia?

Chlamydia is soa (Seksuele Overdraagbare Aandoening) die heel besmettelijk is en die veel voorkomt bij Jongeren onder de 25 jaar en kan voorkomen worden door een condoom te gebruiken.

Jaarlijks neemt de deze besmetting toe! Als je deze soa hebt dan ga je er waarschijnlijk ook niks van merken en daarom wordt het ook de stille soa genoemd. Maar als je de soa Chlamydia niet gaat behandelen kan het leiden tot vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen.

Satisfyer

Hoe besmetting voorkomen?

Chlamydia kan je voorkomen door altijd een condoom te gebruiken tijdens de seks. Probeer bij orale seks te vermijden dan de man klaarkomt in je mond en voor mannen let erop dat de dame in kwestie niet ongesteld is. Je kan je anoniem laten testen bij de dokter.

Heb je een serieuze partner en wil je vrijen zonder condoom raden wij aan om eerst beide een soa test te laten doen.

Hoe wordt chlamydia behandeld?

De manier om chlamydia op te sporen is meestal via een urinestaal bij je dokter. Ben je besmet met deze soa dan kan je de infectie behandelen met antibiotica die je dokter zal voorschrijven.

Neem zeker deze antibiotica want als je dat niet gaat doen dan kan dat leiden tot ernstige complicaties.

Deze soa is zeer besmettelijk en als je het hebt moet je sekspartners verwittigen zodat hun zich ook kunnen gaan testen om zo de verspreiding tegen te gaan.

Vorig artikel Hoe Kan Je Een G-Spot Orgasme Hebben?