Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Wat Zijn De Voordelen & Nadelen Van Intiem Scheren?

Wat Zijn De Voordelen & Nadelen Van Intiem Scheren?

Het is vandaag de dag de norm geworden om je schaamhaar af te scheren. De meeste mensen zien het verwijderen van schaamhaar als een van hun regelmatige schoonheidsrituelen, maar de pandemie heeft vrij veel veranderd toen er veel plaatsen gesloten waren en mensen naar andere oplossingen om hun ongewenste haar te verwijderen moesten zoeken.

Satisfyer

Toen jurkjes en aangepaste kostuums werden ingeruild voor joggings en leggings, is het maar normaal dat sommige mensen helemaal niet scheren daar beneden, het wild laten groeien.

Als je jezelf herkent in deze situatie tijdens de pandemie, nu dat de wereld rustig terug naar het gewone regime keert, kan je je afvragen of je je schaamhaar moet afscheren en terug moet keren naar je oude gewoontes? Of moet je je lichaam aanvaarden zoals het is en de volledige bos leren appreciëren?

Het Doel van Schaamhaar

Het haar in de schaamstreek heeft een doel, eigenlijk zelfs meer dan een. Eerst en vooral biedt schaamhaar een bescherming laag omdat de huid in je schaamstreek erg gevoelig is.

Een ander doel van je schaamhaar is om je genitaliën te beschermen tegen bacteriën. Zoals haar in je neus of wimpers, houdt schaamhaar vuil en potentieel schadelijke bacteriën tegen om in je lichaam te komen.

Terwijl schaamhaar de huid beschermt tegen bacteriën betekent dat niet dat het ook zal beschermen tegen soa’s, dus moet je er altijd voor kiezen om een condoom te gebruiken om jezelf te beschermen tijdens seks.

Schaamhaar is ook het signaal van de natuur voor seksuele volwassenheid en de mogelijkheid om voort te planten aangezien het op het lichaam van mensen begint te groeien op het moment dat het voortplantingssysteem volwassen genoeg is. In de 21ste eeuw is dit echter geen teken om seksueel actief te beginnen zijn, dat was wel zo in het verleden.

Zoals je kan zien, heeft schaamhaar een doel buiten het mensen lastig maken en hen door een waxsessie laten gaan. Als je niet weet of je je schaamhaar moet scheren of niet, kan het nuttig zijn om je eraan te herinneren dat het er is met een reden.

Evolutie van Schaamhaar Doorheen de Geschiedenis

De manier waarop mensen hun schaamhaar behandelen, is doorheen de geschiedenis erg veranderd. Terwijl het verwijderen van haar al normaal is sinds het steentijdperk, toen mensen ervoor kozen om hun lichaamshaar te verwijderen omwille van veiligheid om bevriezing te vermeiden in harde klimaten, werd het verwijderen van schaamhaar een norm in het Oude Egypte.

Tijdens die periode werd lichaamshaar, waaronder schaamhaar, als onbeschaafd, vies en onhygiënisch gezien. Vrouwen verwijderden het haar van hun lichamen en zelfs hun hoofden met zeeschelpen en puimstenen. Tijdens de regeerperiode van Cleopatra, begonnen mensen met “sugaren” om het haar te verwijderen, waarbij suikerwater en citroensap gebruikt werden om het haar te verwijderen op dezelfde manier dat mensen tegenwoordig wax gebruiken.

In het Oude Rome, verwijderden vrouwen van de hogere klasse hun haar, en de meeste standbeelden van die tijd beelden haarloze lichamen van mannen en vrouwen uit in de kunst.

Later, tijdens de middeleeuwen in Europa, was er een populaire trend bij vrouwen van de hogere klasse om hun wenkbrauwen en haar te scheren. Tijdens die periode bleef het schaamhaar onaangeroerd, en volgens de Katholieke Kerk was een volle bos het toonbeeld van vrouwelijkheid.

In Amerika begon de trend bij vrouwen om hun schaamhaar te scheren vrijlaat, in de 20ste eeuw, toen Gillet hun eerste scheermes voor vrouwen creëerden en reclame in magazines ervoor maakte. De trend voor schaamhaar veranderde wel elk decennium.

In de jaren 60 en 70, was het normaal op al het haar te laten groeien, tegen dat de jaren 80 er waren, werden bikini’s populairder in de kleerkasten van vrouwen, de volledige Brazilian bikini wax werd gezien als de enige manier voor vrouwen als ze seksueel aantrekkelijk wouden zijn.

Terwijl de trends niet drastisch zijn veranderd in de laatste paar decennia, het wordt nog steeds als aantrekkelijker gezien als mensen hun schaamstreek kaalgeschoren hebben. Eigenlijk scheren en trimmen een groot percentage van zowel mannen als vrouwen hun schaamhaar specifiek om seks te hebben met een partner.

Tegenwoordig is het meer sociaal aanvaard om het verwijderen van schaamhaar als een persoonlijke keuze te zien, en media hebben het idee dat iedereen geaccepteerd wordt, waarvoor je ook kiest, versterkt.

Moet Jij Dus Je Schaamhaar Scheren?

Terwijl je nu het doel van schaamhaar en de geschiedenis over hoe de trends errond veranderd zijn kent, blijft de vraag of je je schaamhaar moet scheren. Er zijn voor- en nadelen aan beiden

Waarom Wil Je Je Schaamhaar Scheren?

Het Zal Je Gevoeligheid Verhogen

Geen haar betekent meer schuring, dus kan je gevoeliger zijn tijdens seks wat zijn voordelen kan hebben. Het is echter geen garantie en de enige manier om erachter te komen of een volledige Brazilian wax je sexy time gladder doet voelen, is door het eens te proberen en zien hoe het voelt voor jou.

Schaamhaar zorgt ook voor een zacht kussentje tussen jou en je onderbroek, waardoor de schuring vermeden wordt, en als je wil scheren, kan je wat stimulatie ervaren tijdens je gewone dagdagelijkse bezigheden.

 Je Kan Meer Orale Seks Hebben

Onderzoek heeft aangetoond dat zowel mannen als vrouwen die hun schaamstreek scheren, meer orale seks hebben dan diegenen die dat niet doen.

Of jij of je partner nu schaamhaar hebben of niet, zou geen obstakel moeten zijn om van alle soorten seksuele ervaringen te genieten, inclusief orale seks. Maar als je het moeilijk vindt om te ontspannen of te genieten van orale seks door je schaamhaar, kan het het waard zijn om ermee te experimenteren en te zien of het de stress kan helpen verminderen op vlak van orale seks.

Ondeugende Zelfexpressie

Er is zoiets als het stijlen van schaamhaar, en er zijn veel verschillende haarstijlen die je kan hebben in je bikinizone. Van driehoeken tot landingsbanen en vlinders, een professionele waxer kan een hele reeks verschillende vormen maken.

Het kan potentieel een leuke manier zijn om de dingen in de slaapkamer wat op te fleuren door je partner met verschillende vormen te verrassen elke maand. En als je niet wil experimenteren met het haar op je hoofd, kan je in plaats daarvan spelen met je schaamhaar.

Meer Positief Lichaamsbeeld

Onderzoek toont aan dat zowel vrouwen als mannen zichzelf als hun genitaliën beter zien als ze geschoren zijn. Het kan je meer sexy en begeerlijk doen voelen en als het helpt om je relatie met je lichaam te verbeteren, dan kan het het waard zijn om te experimenten met het afscheren van je schaamhaar.

Waarom Je de Volledige Bos Wil Omhelzen

Volledige Bos Zal Je Opwinden. De eerste reden waarom je je schaamhaar niet wil scheren is feromonen.

Terwijl veel mensen een schoon geschoren bikinizone zien als een turn-on, zal biologisch gezien een volledige bos eigenlijk een grotere opwindende reactie opwekken bij je partner dan je denkt.

De zweetklieren die de huid met haar heeft, stoten een geurloze secretie uit die gemengd met bacteriën op onze huid een geur genaamd feromoon uitstoot. Vergeleken met andere lichaamszones heft de schaamzone meer van die zweetklieren en zal het schaamhaar een geur uitstoten waardoor je dingen wil doen met je partner.

Het Is Volledig Veilig en Hygiënisch

Een van de vele redenen waarom, vooral, vrouwen zich afvragen waarom ze hun schaamhaar moeten scheren of niet is de mythe die zegt dat een volle bos onhygiënisch is. In een onderzoek uit 2016 zeiden vrouwen dat het verwijderen van schaamhaar hen schoner deed voelen.

Ondanks het veel voorkomende stigma, is schaamhaar erg hygiënisch, zo lang je het onderhoudt in je gewone lichaamsroutine, is het volledig veilig en schoon en mag er geen reden zijn waarom je de volle bos niet accepteert.

Geen Jeuk en Ingegroeide Haren Meer

Een van de meest opmerkelijke nadelen van het verwijderen van schaamhaar is de jeuk en ongewenste ingegroeide haren die onmogelijk te vermijden zijn. Jouw vaardigheid zal vooral meer verzorging, zoals exfoliëren en hydratatie vragen, dus moet je je afvragen of het jouw tijd waard is.

Als Je Ervoor Kiest om Je Schaamhaar Te Verwijderen, Doe Dit

Er zijn veel verschillende manieren om schaamhaar te verwijderen, en de beste methode zal afhangen van elke persoon individueel. Maar als je op zoek bent naar professioneel advies, raadt Dr. Simi Adedeji aan om voor een van de twee volgende haarverwijderingsopties te kiezen:

Laser haarverwijdering & Ontharingscrèmes

Volgens Dr. Simi Adedeji zijn deze twee methodes het beste aangezien ontharing crèmes het haar zwakker maken en als het terug groeit het geen scherpe rand heeft om in je huid te groeien en daardoor ontstekingen te veroorzaken. En met laser haarverwijdering, wordt de haarfollikel vernietigd, waardoor het niet volledig kan terug groeien.

Vorig artikel Hoe Kan Je Een G-Spot Orgasme Hebben?