Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Zijn Seksrobots Onze Toekomst?

Zijn Seksrobots Onze Toekomst?

Wij hebben de beste sextoys voor jou! Maar in de toekomst gaan seksrobots hier ook een deel van uit maken! Zoals bij de meeste technologie, hebben seks robots zowel voor- als nadelen. Dus is het nu tijd om van bij het begin te starten en je een gevoel te geven over wat we echt moeten verwachten.

Satisfyer

Wat zijn seksrobots?

We praten niet over iets uit een science fiction boek of een kitscherig trucje dat een oplichter je verkoopt. Dit is een groeiende markt met volwaardige antropomorfische plezierrobots. Er wordt al Jaren aan gewerkt en worden meer en meer verfijnd dan je zou denken. Aangezien technologie zoals Roomba’s, Siri en Alexa al deel uitmaken van ons dagelijks leven, is het alleen maar logisch dat we naar seksrobots kijken als een middel om de toekomst van intimiteit te bekijken.

Seksrobots staan op het kruispunt tussen intimiteit en technologie. Ze zijn één van de laatste vormen van sensuele technologie die al meer dan een decennium in ontwikkeling zijn. Ze gebruiken een combinatie van stem en gezichtsherkenning, gevoelswaarneming, en animatronische techniek. Deze plezierbots zijn alles waar je van zou durven dromen. Of zijn ten minste toch in ontwikkeling om dat te worden.

Terwijl sekspoppen al lang beschikbaar zijn, zijn seksrobots toch volledig anders. Ze bevatten unieke AI-technologie waardoor ze kunnen reageren op menselijke emotie. Het doel is om seksrobots zo realistisch mogelijk te laten reageren en uitzien. Ze zijn volledig aanpasbaar op elke manier. Van geslacht tot haarstijl en lichaamstype en zelfs persoonlijkheid.

Wat zijn de voordelen van seksrobots?

Natuurlijk zijn de kinky voordelen de eerste waaraan je denkt. Toch zijn er ook argumenten voor het potentieel dat ver buiten enkel dat ligt.

Sommigen zien de seksuele functie als klein en onbelangrijk vergeleken met de veel grotere capaciteit van de technologie om ondersteuning te bieden. Veel van deze robots kunnen praten, lachen en dingen die jij ertegen vertelt onthouden. Daarom worden seksrobots ook voorgesteld als gezelschap tools. Seksrobots kunnen vooral nuttig zijn voor diegenen die zich eenzaam, gehandicapt en/of ouder voelen. Alsook een manier voor mensen om hun sociale en seksuele vaardigheden te oefenen.

En daar stopt het ook niet. Seksrobots worden ook aangeprezen als een manier om het seksleven van koppels in LAT-relaties op te waarderen door virtuele seks met hen te hebben. Ze worden ook als een mogelijke tool bij bepaalde facetten van sekstherapie genoemd. Interessant…

Wat zijn de nadelen van seksrobots?

Seksbots zijn nog maar eens een ontwikkeling in de $30 miljard seks tech industrie. Ze zijn wel niet volledig perfect. Er zijn verschillende nadelen aan die vaak genoemd worden bij de sociale implicaties die ze veroorzaken.

Één van de eerste belangrijke minpunten is het negatieve effect dat seksrobots kunnen hebben op de kwaliteit van een intieme relatie in het algemeen. Ondanks alle dingen die deze machines kunnen doen, is het eigenlijk maar eenrichtingsverkeer.

Zelfs al zeggen sommigen het wel, een plezier bot kan niet zeggen dat het van je houdt. Voor sommigen kan dat wel al genoeg zijn. Daardoor vragen tegenstanders van seksbots zich af of mensen minder gemotiveerd zijn om werk te steken in echte relaties. Als er een oplossing is zonder alle bijkomende zorgen die “net zo vervullend” is als anders, waarom nog moeite doen?

Er komen ook vragen over hoe de maatschappij vrouwen ziet. Omdat de meeste van deze robots ontworpen zijn voor mannen, hebben ze meestal het stereotypische standaardbeeld van een kleine taille/grote borsten. Het is niet alleen dat, maar seksrobots worden ook geprogrammeerd om altijd ja te zeggen op seks. Dat is niet het gezondste voorbeeld van toestemming.

Uit de angst dat mensen ze minderwaardig gaan behandelen en gaan gebruiken om hun zieke gedachten op te uiten, is er een groot debat over andere morele en ethische problemen rond plezierbots. Al is er natuurlijk ook een groot privacy debat aan de gang in 209. Dit soort robots (en de apps die ze gebruiken) kunnen vrij interessante data verwerven. Het is dan ook logisch om na te denken of iemand deze data wil gaan verwerven op een bepaald moment.

Waar je je ook bevindt in de discussie, veel mensen geloven dat dit de gesprekken zijn die we moeten hebben over de toekomst van seksrobots. In plaats van ontwaken in een science fiction nachtmerrie op een bepaald moment, kunnen we op voorhand al de voordelen, nadelen en problemen oplossen die komen kijken bij plezierbots.

Blijkbaar zijn dit de droids waar sommigen naar op zoek zijn! Het is ook duidelijk dat ze een positief potentieel alsook risico’s inhouden, maar dat is de wereld van technologie.

Vorig artikel Hoe Kan Je Een G-Spot Orgasme Hebben?