Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
3 Manieren Om Te Zien Of Je Nieuwe Partner Jou Zal Bedriegen

3 Manieren Om Te Zien Of Je Nieuwe Partner Jou Zal Bedriegen

De beginstadia van een nieuwe relatie tussen koppels zijn een bruisende, brullende soep van verwarrende gevoelens. Één van hen die vaak naar boven komt is twijfel. Bij de opwinding, lust, verlangen en alle andere positieve gevoelens van een ontluikende relatie, is er soms ook een verwachting dat je bedrogen zal worden, en dat kan ertoe leiden dat we ons schild een beetje omhoogtrekken, waardoor we niet volledig open zijn.

Satisfyer

Dat kan mogelijk een goede relatie stoppen voor die zelfs begonnen is. Dan is het handig om een paar kleine kenmerken in een partner te herkennen die erop wijzen dat ze zullen vreemdgaan. Dit is gebaseerd op een onderzoek uit 2019 uitgevoerd door de Universiteit van Quebec. Zij hebben een artikel gepubliceerd genaamd “Extradyadische seks en zijn onderliggende motieven begrijpen door middel van een dualistisch model van seksuele passie” in het Journal of Social and Personal Relationships. Dit zeg ik gewoon zodat je weet dat ik deze dingen niet verzin.

Hier zijn de drie dingen waar je voor moet oppassen.

HECHTING VERMIJDEN

Dit is exact hoe het klinkt: een onwilligheid om te hecht te worden. Koppels die een goede hechting hebben, hebben het gemakkelijker om compromissen te sluiten en efficiënte manieren te zoeken om vaak voorkomende conflicten in relaties op te lossen. Daar tegenover staan mensen die hechting vermijden. Zij zullen snel opgeven bij elk teken van onenigheid. Iets waar je voor moet opletten is het terugtrekken naar een privéruimte als dingen nog maar een beetje ingewikkeld worden. Dit kan alles zijn, misschien een café waar ze nooit naar gaan, of een kantoor waar ze hun koptelefoon opzetten en alles buitensluiten. Het kan zelfs gaan over gewoon hardnekkig zwijgen – als dit vroeg in een relatie gebeurt, is dit een duidelijk voorteken.

LOSSE SEKS

Een partner die indruk op je probeert te maken, of je probeert te intimideren, door het aantal seksuele partners die ze voor jou hadden te noemen, is meestal niet toegewijd. Dit is erger dan het klinkt. Zeker, we hebben allemaal meerdere partners gehad, maar om dat te gebruiken, zelfs onvoorwaardelijk, is een teken dat ze seks zullen gebruiken om je onder hun macht te hebben, en het zelfs ergens anders zullen zoeken als ze dat willen. Kijk hiervoor uit, het is niet gewoon een teken dat ze je zullen bedriegen, het is ook een indicatie dat die persoon seks als iets goedkoops ziet, maar nog steeds hoger inschat dan echte intimiteit. Blijf weg van iemand die zegt hoeveel keer ze al seks hebben gehad op hun eerste date. Verspil je tijd niet als je op zoek bent naar iets serieus.

LIBIDO

Ik weet dat je denkt dat ik zal zeggen: mensen met een hoog libido zullen sneller vreemdgaan. Nee. Het onderzoek zegt dat dat niet het geval is. In plaats daarvan toont het dat mensen met een hoog libido in twee categorieën vallen, die ze poëtisch ‘obsessieve seksuele passie’ en ‘harmonieuze seksuele passie’ hebben genoemd. Mensen met harmonieuze seksuele passie hebben hun seksualiteit meer onder controle en kiezen wanneer en of ze seks willen hebben. Deze mensen gaan minder snel vreemdgaan, ondanks hun hoog libido. Mensen met een obsessieve seksuele passie ontbreken die controle van hun seksualiteit en zijn compulsief. Ze zullen toegeven aan hun seksuele drangen, zelfs als ze weten dat er negatieve consequenties zijn. Deze mensen zullen sneller vreemdgaan. Wees niet ongerust als het libido van je partner hoog is, probeer gewoon te identificeren of hun libido harmonieus of obsessief is. Dat is belangrijk.

Dit zijn dus drie vrij belangrijke dingen waar je voor moet oppassen, en dit werd onderzocht en bevonden door een onderzoek gelinkt in het begin van dit artikel.

Één bepaalde interessante uitkomst ging over het gender van de personen. Wij denken meestal dat mannen sneller zullen vreemdgaan. Misschien was dit waar in het verleden, maar in de vrij grote studiegroep werden evenveel vrouwen als mannen in een heteroseksuele relatie gedurende een jaar gevolgd, de cijfers voor ontrouw waren exact hetzelfde, ongeveer 13% mannen en 13% vrouwen waren ontrouw tijdens het jaar waarin het onderzoek plaatsvond.

Er is dan toch een beetje gendergelijkheid op vlak van seks, denk ik.

Vorig artikel 10 Ongewone Plaatsen Voor Seks
Volgend artikel Hoe Kan Je Een Betere Partner Worden?