Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
5 Manieren Om Elke Discussie Te Winnen

5 Manieren Om Elke Discussie Te Winnen

Of het nu om een vriendelijke discussie in de bar met vrienden gaat, of om een heftig gesprek op kantoor; het is makkelijk om elke discussie te winnen – zo lang je voorzien bent van de juiste strategie.

Domineer uw volgende debat met de volgende 5 pro-tips van Marc Salem, Ph.D., een non-verbale communicatie-consulent en auteur van “The Six Keys to Unlock and Empower Your Mind”.

1: Wees zeker van uw zaak – Zelfs Wanneer u het Fout Heeft

Wanneer u uw punten duidelijk aan het maken bent, moet u zinnen zoals “Ik weet het bijna zeker” en “ik hoorde” vermijden. Als u niet 100 procent zeker van uw zaak klinkt, geeft u uw tegenstander ruimte om uw beargumentering aan te vallen, volgens Salem.

Zelfs wanneer u niet helemaal geloofd wat u zegt, blijf het toch zeggen alsof u absoluut zeker weet dat het waar is. Op deze manier gaat uw tegenstander twijfelen aan zijn eigen punten, aldus Salem.

2: Blijf Over Dezelfde Punten Doorgaan

Wilt u uw vriend met de rug tegen de muur zetten? Vind dan dat ene kleine dingetje in zijn argument waarvan u zeker weet dat het onjuist is.

Misschien beweert hij dat de Sox gisteren 3 homeruns hebben gemaakt, maar het scorebord zegt iets anders. Haal voordeel uit kleine fouten en trek deze uit proportie, zegt Salem.

“Je kunt hem blijven bombarderen met kleine details zodat hij geen kans krijgt om zich te herstellen”, zegt Salem.

Satisfyer

3: Creëer een hindernis

Deze truc is een beetje sneaky, maar wel effectief: Hou wat vast in uw hand tijdens een discussie, zoals een mobiele telefoon, een bril of een pen.

Dit object stoot het argument van uw tegenstander af, zegt Salem. “Wat u doet is uw lichaam beschermen tegen het zijne tijdens een aanval.”

Hij krijgt het gevoel dat hij niet uw volledige aandacht heeft en als resultaat raakt hij ervan in de war. Sukkel.

4: Sta Op

Neem dit van een president of professor aan: Positioneer uzelf op zo’n manier dat u hoger staat dan uw tegenstander. Als hij zit, sta dan op om zo een gevoel van autoriteit uit te stralen. “Het is een power move,” zegt Salem. “U staat nu echt boven hem”.

5: Doe Alsof u Toegeeft

Raak niet verstrikt in een eindeloze heen-en-weer discussie met iemand die niet toegeeft. Geef uw tegenstander in plaats daarvan een neerbuigende glimlach en zeg, “Okay, als jij het zegt.”

Hij weet zo dat niet echt toegeeft, maar het is onmogelijk voor hem om terug te vechten. “Het is een echte dooddoener voor iemand zijn ego”, zegt Salem. Het mag lijken alsof u de strijd verliest door ervan weg te lopen, maar door op uw termen te beëindigen maakt u duidelijk de winnaar, zegt hij.

Vorig artikel 5 Tekenen Dat Hij Van Je Houdt
Volgend artikel 14 Dronken Gesprekken Die Elke Vrouw Heeft Gehad