Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Hoe herstel je een Seksloze relatie?

Hoe herstel je een Seksloze relatie?

Seksuele gemeenschap is één van de belangrijkste delen van een relatie maar om verschillende redenen hebben sommige koppels de fysieke intimiteit die ze ooit hadden, niet meer.

Hoewel vele koppels minder seks hebben eens getrouwd zijn, hebben sommige relaties veel minder seksuele gemeenschap, wat kan leiden tot problemen in de relatie.

Veel therapeuten vinden dat 10 keer per jaar seks hebben of minder een seksloos huwelijk voorstelt, terwijl er geen algemeen geaccepteerd aantal is…

Wat Veroorzaakt een Seksloze Relatie?

Je mag nooit denken dat jij en je partner de enigen met een seksloze relatie zijn aangezien ze veel meer gebeuren dan je denkt.

Een onderzoek van de General Social Survey uit 2018 wees uit dat 19% van alle koppels drie keer minder seks had dan het jaar ervoor. Veel koppels beslissen wel niet opeens om te stoppen met seks met hun partner om een bepaalde reden. In plaats daarvan worden huwelijken vaak mettertijd seksloos, waarbij er minder seks is door verschillende factoren zoals:

✅ Het verwelkomen van een kind thuis
✅ Niet-gelijklopende libido’s
✅ Communicatieproblemen
✅ Één of beide partners zijn aseksueel.

Een Seksloze Relatie Herstellen

Sommige koppels zijn blij met wat minder seks, in zulke gevallen zullen hun relaties blijven duren zonder gemeenschap. Seksloze relaties zullen vooral een probleem vormen als minstens één van de partners ontevreden is met hun seksueel leven. Deze frustratie kan doorsijpelen in andere delen van je relatie en leiden tot problemen.

Mensen die niet gelukkig zijn in een seksloze relatie kunnen die boosheid laten leiden, waardoor hun relatie op de klippen loopt. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Als je in een huwelijk bent en je meer seks wil van je partner, zeker er verschillende dingen die je kan doen om dit probleem op te lossen.

Als je praten met je partner intimiderend vindt, wordt het aangeraden om een professionele relatie & familie therapeut te bezoeken die samen met jou en je partner balans kan geven en je kan helpen om elkaar beter te begrijpen.

Hier zijn nog meer tips die je kan volgen om een seksloze relatie te herstellen:

Communicatie is belangrijk

is een zin die te veel gebruikt wordt, maar hier zeker niet te veel herhaald kan worden. In sommige gevallen weet je partner niet dat je ongelukkig bent met je seksloos leven. Als jij en je partner wel je echte noden en wensen aan elkaar gecommuniceerd hebben, kunnen jullie samen een balans vinden.

Beide partners moeten zich veilig voelen in het delen van hun noden, wensen en onzekerheden. Veiligheid is een cruciaal element in het opbouwen van een omgeving die dit soort eerlijke communicatie ondersteund. Om dit te laten gebeuren moet er kwetsbaarheid en eerlijkheid zijn.

Om een gezond seksleven te onderhouden, moet je regelmatig over seks praten. Koppels met een gezond seksleven, vinden het gemakkelijker om met hun partners te praten over seks.

Het komt vaak voor dat we ons ongemakkelijk voelen bij het praten over seks. De meeste mensen voelen zich zo. Niemand leert ons om deze conversaties te hebben. Toch is praten over seks een belangrijke stap in prioriteit geven aan en het opbouwen van diepere intimiteit en verbinding in je relatie.

Hier zijn enkele tips om te praten over seks en fysieke intimiteit:

✅ Wees lief
✅ Wees geduldig
✅ Wees meegaand
✅ Neem het niet persoonlijk

Probeer geen kritiek te geven op je partner tijdens deze gesprekken. Druk je positieve noden uit! Geef suggesties in plaats van klachten. Klagen om je punt duidelijk te maken, kan je partner boos maken en ervoor zorgen dat hij/zij in de toekomst niet meer over seks wil praten met jou.

Hier zijn enkele vragen om het gesprek te beginnen:

❤ Waardoor voel je je verbonden met mij?

 Welke soort kussen, aanrakingen, strelingen, liefdespraat en zo verder werken voor jou?

❤ Wat is je favoriete fysieke ervaring die wij al hadden, en waarom?

❤ Intimiteit initiëren: Hoe begin je het liefst? Woorden? Aanrakingen?

❤ Intimiteit afwijzen: Hoe kunnen we zachtjes fysieke intimiteit afwijzen?

Ga Terug naar de Hoofdoorzaak

Je kan het probleem niet oplossen als je de oorzaak niet kent. Neem wat tijd om te denken aan de belangrijkste oorzaak waarom er minder seks is. Eens je weet wat het probleem is, kunnen jij en je partner dit probleem oplossen of eraan werken.

Vind Nieuwe Manieren om Intimiteit op te Bouwen

In de looptijd van een relatie, moet je nieuwe manieren vinden om het vuur aan te wakkeren dat zo fel brandde aan het begin van je huwelijk. Fysieke intimiteit gaat niet enkel seks maar er zijn zo veel andere dingen die jij en jouw partner kunnen doen om er zeker van te zijn dat je een emotionele band blijft hebben. Na een lange relatie, ken je je partner waarschijnlijk beter dan iemand anders. Door nieuwe manieren om intimiteit met hen op te bouwen te verzinnen, wordt seks hebben veel gemakkelijker.

Geef Seks Prioriteit

In een online onderzoek met 70 000 mensen uit 24 landen, zagen The Normal Bar onderzoekers dat koppels die een fantastisch seksleven hebben van seks een prioriteit maken in plaats van het laatste item op hun lange to-do lijst. Deze koppels connecteren emotioneel EN fysiek door hun kennis van de seksuele wereld van hun partner op te bouwen.

Tijd nemen om seks en fysieke intimiteit prioriteit te geven in de relatie door een dieper begrip van de innerlijke wereld en gedachten van je partner over dit probleem te krijgen, zal je helpen om de romantiek zowel binnen als buiten de slaapkamer te verbeteren.

Zoek Hulp

Zoek hulp bij een huwelijk- en seksexpert. Dit kan een therapeut zijn die koppels therapie geeft of gespecialiseerde diensten aanbiedt zoals sekstherapie. Een therapeut vinden die gecertificeerd is in EFT (Emotionally Focused Therapy) is ook nuttig omdat EFT gericht is op koppels die problemen met intimiteit ervaren, zowel emotioneel als seksueel.

Of je nu meer seks wil in je huwelijk of gewoon de emotionele connectie met je partner wil verbeteren, weet dat je niet alleen bent. Zelfs de beste huwelijken zullen mettertijd problemen hebben met connectie en intimiteit. Doorheen de jaren kan een huwelijk ups en downs hebben en dat kan afstand tussen de partners creëren.

Deze heuvels en dalen zijn normaal in elke relatie en als koppels deze problemen vanuit een liefdevol standpunt aanpakken, kan het hen dichter bij elkaar brengen en een diepere connectie creëren.

Waar je ook bent in je relatie, ik hoop dat je de tijd wil nemen om te praten met je partner over het fysieke deel van je relatie. Door dit te doen zullen jullie beiden meer open staan om de dingen te delen die je geliefd doen voelen waardoor je meer verbonden bent en een vervullende relatie hebt.

Als je het moeilijk vindt om met je partner te praten, contacteer dan een huwelijks- en familietherapeut met licentie om je de beste manieren om over het onderwerp te praten aan te leren.

Inspiratie nodig? Zoek niet verder!

Vorig artikel Wat Is Het Verschil Tussen Voorvocht En Sperma?
Volgend artikel Grappige Mannen Zorgen Voor Meer Orgasmes