Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Wat Is Het Verschil Tussen Voorvocht En Sperma?

Wat Is Het Verschil Tussen Voorvocht En Sperma?

Voorvocht is het vocht dat uit een penis komt als de man opgewonden wordt. Het kan op elk moment van het voorspel of masturberen tevoorschijn komen, en sommige mensen merken dat terwijl anderen het niet merken.

Het is een erg natuurlijk deel van de anatomie van een peniseigenaar, maar er bestaan nog steeds veel misverstanden rond voorvocht – wat is het eigenlijk, welk doel heeft het en waar komt het vandaan.

Goed nieuws – vandaag zijn we hier om je alles dat je moet weten over voorvocht te vertellen.

Laten we dus beginnen van bij het begin:

Satisfyer

Voorvocht vs Sperma

Veel mensen kennen het verschil niet tussen voorvocht en sperma.

Beide vloeistoffen komen uit de penis, beiden komen voor bij seksuele activiteit, zijn ze dan echt zo anders?

Het antwoord op deze vraag is ja.

Sperma is het vocht dat geproduceerd wordt door de testikels, en het heeft sperma in zich, wat een belangrijke rol te spelen heeft in de voortplanting bij mensen (niet om dramatisch te zijn ofzo).

Voorvocht wordt in een ander deel van de mannelijke anatomie gemaakt, heeft een andere structuur en heeft een heel ander doel dan sperma.

Waar Komt Voorvocht Vandaan?

Cowperse klieren, een paar klieren ter grootte van een erwt die dicht bij de plasbuis liggen zijn verantwoordelijk voor het produceren van voorvocht.

Zij hebben leiders die verbonden zijn met dezelfde buis waar je door plast en waar sperma ook door de penis gaat, en het wordt altijd onvrijwillig vrijgelaten als de peniseigenaar opgewonden is.

Waaruit Bestaat Voorvocht?

Voorvocht is een alkaline stof en het bestaat vooral uit slijm, water en andere gelachtige substanties.

Terwijl de klier die voorvocht produceert geen sperma produceert of opslaat, is het belangrijk om te weten dat voorvocht ook sperma kan bevatten.

In het onderzoek dat in 2010 werd gepubliceerd, zagen onderzoekers dat 11 van de 27 (41%) van de mensen een voorvocht produceerden dat sperma bevatte.

Onderzoekers zagen ook dat 10 van die mensen (37%) sperma hadden dat nog steeds actief was.

Wat Is het Doel van Voorvocht?

Er zijn twee belangrijke functies van voorvocht, beiden zijn even belangrijk.

Ten eerste functioneert het voorvocht als een natuurlijk glijmiddel voor seksuele activiteit voor mensen met penissen, net zoals vocht bij opwinding dat doet voor mensen met vagina’s.

Het helpt om frictie tijden seksuele gemeenschap te verminderen, wat de ervaring op zijn beurt wat aangenamer en niet pijnlijk maakt.

Een ander deel van het voorvocht is om het zuur in de plasbuis te neutraliseren, waardoor het de perfecte omgeving is voor sperma om te overleven en door te gaan.

Plas en sperma gebruiken dezelfde buis om door de penis te gaan. Toch zijn hun ph-balans volledig anders – plas is zuur en sperma is alkaline.

Voorvocht is alkaline en het heeft dus de functie om de plasbuis te neutraliseren voor het sperma erdoor gaat, daardoor kan het beter overleven en zijn doel zonder problemen bereiken.

Betekent Dat Dus Dat Je Geen Glijmiddel Meer Moet Gebruiken?

Terwijl een van de belangrijkste doelen van voorvocht inderdaad het smeren van de penis is en seksuele gemeenschap meer aangenaam en plezierig maken is, betekent het niet dat je enkel daarop moet vertrouwen om seks gemakkelijk te laten verlopen

De hoeveelheid voorvocht varieert voor verschillende personen op dezelfde manier dat opwindingsvocht dat doet. Dus, je moet niet enkel op voorvocht vertrouwen om de job van het glijmiddel te doen.

Het is ook belangrijk om te weten dat voorvocht niet de veiligste optie is als alternatief voor glijmiddel voor mensen die geen alternatieve vormen van bescherming tegen zwangerschap gebruiken.

Hoeveel Voorvocht Produceert het Lichaam?

De hoeveelheid voorvocht dat je lichaam produceert hangt af van persoon tot persoon. Het kan variëren van gemiddeld een paar druppels tot een theelepel.

In de meeste gevallen is de hoeveelheid voorvocht dat peniseigenaars produceren niet genoeg om de penis te bevochtigen. Toch zijn er enkele peniseigenaars die heel grote hoeveelheden voorvocht produceren.

Grote hoeveelheden voorvocht is geen gezondheidsprobleem, volgens onderzoek. Toch kan het oncomfortabel zijn als de hoeveelheid voorvocht de onderbroek van de eigenaar van de penis nat maakt als ze opgewonden zijn.

Als de hoeveelheid voorvocht die jouw penis produceert als je opgewonden bent problemen en extreem discomfort veroorzaakt, kan het een goed idee zijn om een dokter te raadplegen.

Zij kunnen een speciaal medicijn voorschrijven dat kan helpen met het omgaan van grote hoeveelheden voorvocht.

Er Is Niet Veel Dat Je Kan Doen Om De Hoeveelheid Voorvocht Dat Je Lichaam Produceert Te Veranderen.

Sommige peniseigenaars willen misschien een manier vinden om de productie van voorvocht te verhogen om hun seksuele ervaringen beter te maken.

Net zoals peniseigenaars denken dat de hoeveelheid sperma dat ze produceren hen mannelijker zal maken, denken er ook dat de hoeveelheid voorvocht hen een voordeel in bed geeft.

Toch is de hoeveelheid voorvocht dat je lichaam produceert niet afhankelijk van jou. Dr Srikanth Reddy schrijft, “er is geen manier om de hoeveelheid voorvocht te verhogen. Er zijn enkele traditionele therapieën zoals Tentex Forte, wat beweert dat het ook de hoeveelheid voorvocht verhoogd, maar mijn patiënten hebben daar nog nooit voordeel van gezien.”

Elk lichaam werkt anders, en daarom is er geen manier om de hoeveelheid voorvocht te verhogen.

En omdat er verschillende manieren zijn om seksueel plezier en ervaring te verhogen via verschillende glijmiddelen, is er geen nood om de hoeveelheid voorvocht dat je lichaam produceert te verhogen.

Val dus niet voor de goedkope trucjes voor het nemen van vitaminen en supplementen om de hoeveelheid voorvocht te verhogen.

Terwijl een gezond en gebalanceerde actieve levensstijl je uithoudingsvermogen kan verhogen, zal geen van deze de hoeveelheid voorvocht dat je lichaam produceert verhogen.

Zwanger van voorvocht hoeveel kans

De vraag waar de meeste mensen nieuwsgierig naar zijn is of voorvocht je zwanger kan maken. Als het niet echt sperma is, dan zijn er toch geen problemen, toch?

Wel, niet echt.

Zoals we in het begin van dit artikel hebben besproken, heeft onderzoek aangetoond dat er een zekere hoeveelheid sperma in het voorvocht dat de penis tijdens seksuele gemeenschap vrijgeeft zit.

Er is geen manier om te weten of er sperma in je voorvocht zit. Maar het is altijd best om veilig te blijven en ervan uit te gaan dat die kans bestaat.

Nee, Terugtrekken Voor je Klaarkomt Werkt Niet

Terugtrekken voor je klaarkomt is een zeer populaire keuze voor contraceptie bij mensen, meestal omdat het gratis is en je er op voorhand niet veel planning in moet steken.

Toch is dit geen efficiënte methode om jezelf te beschermen tegen een zwangerschap. Eigenlijk toont onderzoek aan dat terugtrekken faalt in 20% van de gevallen, tegenover condooms (13%) en hormonale anticonceptie (6%).

Dus als je veilig seks wil hebben, is de terugtrek methode niet de meest verantwoorde optie aangezien er geen manier is om voorvocht te stoppen uit de penis tijdens seksuele gemeenschap.

Ook beschermt terugtrekken niet tegen andere bezorgdheden die mensen hebben bij seksuele activiteit – soa’s.

Ja, Voorvocht Geeft Soa’s Door

Voorvocht is lichaamsvocht, wat betekent dat het bacteriën, virussen en andere substanties die seksueel overdraagbare aandoeningen zoals hiv, chlamydia, gonorroe en vele anderen kan doorgeven.

Er werd reeds onderzoek gedaan op voorvocht dat hiv in zich droeg, dus als je veilige seks wil (anaal, oraal of vaginaal) met iemand waarvan je niet weet of die hiv-positief is, is het best om jezelf te beschermen door een condoom te gebruiken.

Net zoals er geen manier is om de hoeveelheid voorvocht dat je lichaam produceert te verhogen, is er ook geen manier om het tegen te houden als je opgewonden bent.

De enige manier om er zeker van te zijn dat er geen voorvocht in een vagina komt is door een bescherming te dragen, oftewel een condoom, als je seksueel actief bent.

Vorig artikel Voor Je In Bed Duikt Met Je Ex Moet Je Dit Lezen
Volgend artikel Hoe herstel je een Seksloze relatie?