Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Hoe Verandert Je Vagina Met De Leeftijd?

Hoe Verandert Je Vagina Met De Leeftijd?

Als vrouwen en mannen zich zorgen maken over de manier waarop tijd ons uiterlijk verandert op vlak van kraaienpootjes en lachrimpels, vragen we ons dan ook af welk effect het heeft op onze geslachtsdelen?

Satisfyer

Net zoals met de rest van ons lichaam, zullen onze genitaliën ook enkele tekenen van veroudering tonen, in de goede en in de slechte zin.

Toch, als we denken aan hoe leeftijd onze respectievelijke delen zal beïnvloeden, in dit geval vooral de vagina, weet dan dat deze natuurlijke veranderingen door iedereen doorgemaakt zullen worden.

Niemand zal ontsnappen

Natuurlijk kan niemand ontsnappen van de ontstopbare mars vooruit. Dus als we kijken naar de manier waarop de vagina van een vrouw veranderd wanneer ze 20, 30, 40 of ouder is, weet dan dat je zeker niet alleen bent en dat velen deze ervaring al gedeeld hebben.

Nadat je gestart bent met anticonceptie (waarschijnlijk in je late tienerjaren of ergens als je twintig bent), zal je merken dat de natuurlijke lubricatie wat afneemt. Dat komt omdat voor alle fantastische dingen die een vagina kan doen, anticonceptie enkele van die functies zal veranderen, zoals de bevochtiging.

Er is daar beneden namelijk een heel hormonaal ecosysteem waarin anticonceptiepillen een storing in moeten veroorzaken, dus als je ze neemt, wees dan niet verrast dat ze enkele onbedoelde consequenties hebben, hoe klein ook.

Vaginale droogheid

Natuurlijk wil dit niet zeggen dat iemand van twintig die anticonceptie neemt vaginale droogheid zal meemaken. Eigenlijk zal je zelfs geen verandering in de zelfbevochtiging meemaken.

Dat gezegd zijnde, er is nooit een fout tijdstip om glijmiddel te beginnen gebruiken om niet enkel je seksuele ervaring te helpen, maar ook te verbeteren.

Nadat je enkele jaren het haar hebt verwijderd (denk aan midden tot einde 20 en begin 30), zal je vulva van uiterlijk veranderen – afhankelijk van de verwijderingsmethode. Laser haarverwijdering en de vulva vaak waxen kan voor hyperpigmentatie zorgen of een verandering van kleur in de zone die je behandelt.

Vaak is de verandering niet zichtbaar, op vlak van kleur en het staat niet voor een gezondheidsprobleem maar eerder voor een verschil in esthetiek.

Je kan verschillende haarverwijderingsmethodes proberen spot-testen om te zien dewelke het best werken met jouw huid. Verder is er niks fout als je voor au naturel kiest en je haar daar beneden laat uitgroeien.

Zwangerschap

Zwangerschap en bevalling (einde 20 tot in de 30) kan grote veranderingen veroorzaken aan je volledige vaginale zone – uiteraard. Het kan gaan over spataderen op je vulva die kunnen verschijnen tijdens de zwangerschap, omdat er een grotere bloedtoevoer naar de zone gaat in deze periode.

Terwijl ze onschadelijk zijn en verdwijnen na de geboorte, ervaren sommige vrouwen wat ongemakken van deze spataderen en blijven ze soms permanent. Net zoals je compressiekousen kan dragen om met dit soort aderen om te gaan eens ze verschijnen op de benen, kunnen moeders in verwachting compressie panty’s dragen om met het ongemak om te gaan.

Natuurlijk zeggen veel vrouwen dat hun vagina’s na de geboorte van hun kind een beetje ‘ruimer’ is aangezien hun lichaam net een klein mens erdoor heeft geduwd.

Bekkenbodemspieren

De bekkenbodemspieren die alle geslachtsorganen ondersteunen kunnen ook wat herstelwerk nodig hebben door kegeloefeningen te doen, maar meestal gaat de vagina vanzelf terug naar de originele status.

In het midden van de 40 of het begin van de 50, zal de menopauze beginnen, waardoor er een aantal veranderingen zullen plaatsvinden. Eerst en vooral zal je merken dat je schaamhaar verandert, op manieren die vrouwen helemaal niet erg vinden.

Je schaamhaar zal schaarser worden, wat betekent dat je er minder zorg voor moet dragen, goed toch? Je zal misschien zelfs een of twee grijze haren zien verschijnen!

Bovenop de folliculaire transformatie kan het uiterlijk van je vagina veranderen wat betreft je schaamlippen die minder robuust worden (m.a.w., ze zullen een beetje krimpen) en een lichtere kleur worden. Dit komt door de verminderde bloedtoevoer gerelateerd aan het ouder worden.

Een van de belangrijkste manieren waarop menopauze en ouder worden de seksuele functie van je vagina zal veranderen is dat vaginale droogheid op dit punt een echte barrière tussen jou en plezier.

Jouw natuurlijke bevochtiging is gelinkt aan het niveau van oestrogeen in je lichaam, dat in deze levensfase afneemt. Zoals hiervoor gezegd en zoals we keer op keer zullen zeggen, glijmiddel is je vriend, in welke levensfase je ook zit.

Vorig artikel Wat Zijn De Beste Tantrische Seksposities?
Volgend artikel Wat Is De Betekenis Van BDSM?