Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Is Mijn Penis Normaal?

Is Mijn Penis Normaal?

Jongens, wanneer is de laatste keer dat je naar beneden keek in de douche? In die eerste paar minuten van de dag terwijl je mentale modem instelt op het leven en een meer dromerige staat een invloed heeft alles wat je waarneemt en ziet, kunnen je ogen afdwalen naar beneden en neerstrijken op je piemel.

Jouw piemel. Diegene die je al jaren ziet, maar enkel ziet en waar je nooit echt over hebt nagedacht. Het is die van jou en daarom is het de penis: dit is hoe ze er allemaal uitzien want dit is hoe de mijne eruitziet.

Satisfyer

Maar is dat zo?

In deze vroege ochtendstretch, kan je vinden van jezelf dat je in richtingen en op manieren beweegt waarop je dat normaal niet doet (en dat kan een rol spelen in het feit dat ochtend seks zo goed is). “Zeker,” denk je misschien “ik ben vrij tevreden van mijn piemel – maar zou de mijne er anders uitzien in een echte politie line-up? Is mijn piemel normaal?”

Deze auteur weet dit veel verhaal is om gewoon tot de centrale vraag van deze post te komen, maar zelfs als je hier in de vroege ochtend nog nooit over nagedacht hebt, heb je je waarschijnlijk wel al afgevraagd hoe jouw piemel vergelijkbaar is met die van anderen. Indien niet op vlak van grootte en vorm, dan heb je je misschien al vragen gesteld over de kleur of zelfs de textuur van jouw penis, aangezien al die dingen kunnen afhangen van persoon tot persoon.

Opmerking: Er is geen ‘normaal’

‘Normaal’ doet er voor een penis niet zo veel toe als ‘gezoend’. Je piemel ziet er misschien niet uit zoals diegenen die je in porno ziet, maar dat zal je niet stoppen om hem te gebruiken en ervan te genieten door middel van masturbatie en seks.

Het is net zoals onze lichamen er niet uitzien zoals die van de personages uit de Marvel films. Stopt mij dat om een waarschijnlijk-te-kleine Captain America T-shirt te dragen die mijn buik helemaal niet verbergt? Helemaal niet. Dit is het lichaam dat ik heb: Het werkt nu en zal verder werken in de toekomst als ik ervoor zorg. Ik heb in ieder geval geen ander lichaam om naar terug te keren, net zoals met je penis: het maakt niet uit hoe normaal hij is, zolang hij werkt, dat is het belangrijkste.

Bij het verder lezen, zal je zien dat de verschillen tussen penissen zo onbelangrijk zij dat de meest belangrijke factor penisgezondheid is, wat zich automatisch uitbreidt naar je algemene gezondheid.

We kunnen je echter vertellen dat de beste soort penis een gezonde is tot we erbij neervallen, je bent hier voor de cijfers, data en de oppervlakkige verschillen tussen verschillende penissen, dus hier gaan we.

Op vlak van grootte

De ‘normale’ grootte van de penis (normaal hier betekent ‘statistiek gemiddelde’) in erectie is 13.12 cm in lengte en 9.31 cm in dikte. Dit volgens een onderzoek uit 2015 bij meer dan 15 duizend mannen, wat een grote groep mannen is als steekproef. Jij valt hoogstwaarschijnlijk in deze groep. Als je aan de extra-grote kant staat, proficiat dan of wat dan ook. Als je misschien getroffen bent door een micropenis, dan wensen we ons medeleven te geven voor het mentale kruis dat je waarschijnlijk meedraagt, maar het is niks waar je niet mee kan werken.

Piemel kleur

Net zoals een ‘tapijt dat bij de gordijnen past’, kan de kleur van je penis variëren, maar in de meeste gevallen is het dezelfde of ongeveer dezelfde kleur als je huid. Een penis kan er donkerder of bruiner uitzien dan je algemene huidskleur, maar het kan ook een lichtere of rozigere tint hebben.

Als je penis al jaren dezelfde kleur heeft, dan is er niks mis mee. Maar als nieuwe tinten beginnen opduiken, zoals een donkerdere plek of zone op de huid, is dit iets waarnaar je moet laten kijken door een dermatoloog om er zeker van te zijn dat het oké is.

Uitzicht & gevoel

De jouwe ziet er waarschijnlijk niet zo uit, dus wees gerust dat niemand een volledig zachte, porseleinen piemel heeft. Ze hebben allemaal hobbels, die waarschijnlijk haarfollikels zijn die door de dunne huid van de schacht steken. Je vindt deze folliculaire hobbels dicht bij de basis van de schacht en behalve als ze gezwollen, pijnlijk of geïrriteerd zijn, zijn ze een volledig normaal kenmerk van een normale penis.

Jongere mannen worden misschien wat alerter als ze kleine hobbels zien verschijnen op de eikel van hun penis. Deze worden penile papules genoemd, komen vaak voor en zijn niet seksueel overdraagbaar. Ze komen voor bij ongeveer 25% van de mannen, waardoor het een vrij vaak voorkomend kenmerk van een penis is.

Voorhuid

De besneden-versus-onbesneden discussie is een doelloze discussie die maar blijft doorgaan. Is het beter om besneden te zijn? Kan een volledig ongeschonden penis meer voelen? In Noord-Amerika komt het even vaak voor dat je besneden bent als niet, dus het verschil tussen de twee is vrij onschuldig, als het eigenlijk al bestaat.

Waarschijnlijk heb je een normale penis: AKA een doodnormale piemel.

Het is niet de grootte van de boot – het gaat zelfs niet over de vorm van de boot – maar over de beweging van de golven. Zeker, dit is een veel gebruikt en misschien zelfs afgezaagd gezegde, maar het is waar. De norm is gewoon een constructie: als de zee in beweging is, en als je boot de kracht heeft om te werken, dat is waar het om draait.

Vorig artikel Hoe Kan Je Een G-Spot Orgasme Hebben?