Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Kan Je Liefde Vinden Op Tinder?

Kan Je Liefde Vinden Op Tinder?

De meerderheid van de mensen ontmoeten hun partners via vrienden, familie, op het werk of in sociale groepen. Maar we ontmoeten ook mee ren meer onze partners online, door toegang te krijgen tot een groot aantal mensen, hen gemakkelijk te organiseren en veilig met hen te communiceren, in onze eigen vrije tijd.

Dating apps zoals Tinder hebben het proces nog verder vergemakkelijkt, de lange gedetailleerde profielen zijn verminderd naar een handvol selfies en een paar lijnen tekst. Van die oude eenzame harten profielen en video’s zijn we in een dating beslissing waarop je enkel ja of nee moet swipen belandt.

Het is duidelijk dat het nieuwe soort date gebaseerd is op uiterlijk en fysieke aantrekkingskracht. Lust, eigenlijk. Maar is het mogelijk om die lust in liefde, en in een relatie op lange termijn te laten overgaan? De meesten van ons kennen tenslotte wel een koppel dat elkaar ontmoet heeft op Tinder.

Satisfyer

Een onderzoek uit 2017 dat uitgevoerd werd door Sumter, Vandenbosch en Loes vroeg Tinder gebruikers om 46 vragen te beantwoorden op de sociale en psychologische redenen achter het gebruik van Tinder te begrijpen, wat resulteerde in het identificeren van zes categorieën, in volgorde van belangrijkheid:

De Sensatie van de Opwinding:
Het is spannend, en ze krijgen een kick als ze het gebruiken.

Trendy Zijn:
De app is nieuw, cool en iedereen gebruikt het.

Liefde:
Omdat het een gemakkelijke manier is om iemand te ontmoeten en een relatie te vinden.

Validatie Eigenwaarde:
Om je aantrekkelijk te voelen, complimenten te krijgen en je zelfvertrouwen te boosten.

Gewone Seks:
Om over seks te praten, sexy foto’s uit te wisselen en een sekspartner te vinden.

Gemakkelijk om te Communiceren:
Omdat het gemakkelijker is om te communiceren, te praten en vrienden te vinden.

Binnen de ‘Liefde’ categorie was “een stabiele relatie vinden” de laagst scorende reden die mensen gaven om Tinder te gebruiken. De rest van de motivaties in die categorie warden vager omschreven en vroegen naar iemand vinden in het algemeen (“Iemand vinden om samen mee te zijn,” en “Het is een gemakkelijke manier om iemand te ontmoeten”) of romantiek vinden (“Om potentiële romantische partners te contacteren,” en “Om een romantische relatie te vinden”).

Diegenen die over het algemeen in de liefde categorie vielen, vonden het meest potentiële partners voor echte dates, vergeleken met de 17% van de mensen die zeiden dat ze een one night stand hadden als ze enkel voor casual seks afspraken. Gebruikers die het vooral voor de validatie van hun eigenwaarde deden of een manier om te communiceren, spraken het minst af in het echt.

De manier waarop mannen en vrouwen met de app omgaan, varieert ook. Beiden gaven aan dat de spanning en de populariteit van de app hun grootste redenen waren om hem te gebruiken. Maar daarna gaven vrouwen validatie eigenwaarde, gevolgd door liefde aan, en waren mannen eerder gemotiveerd door gewone seks, ook gevolgd door liefde.

Recent onderzoek uit 2019 identificeerde zelfs meer patronen en redenen voor het gebruik van Tinder. Bijvoorbeeld, Tinder gebruikers gaan sneller roekeloos gedrag, zoals onbeschermde seks, vertonen dan niet-gebruikers. Het toonde ook aan dat actieve gebruikers minder schaamte voelden tegenover verschillende seksuele handelingen die traditioneel taboe zijn. Dit zorgde ervoor dat gebruikers sneller gewone seks hadden.

Het onderzoek toonde ook aan dat Tinder erg veel ongeloofwaardige en meer vrijblijvende mensen aantrekt, en gebruikers hoger scoorden op Machiavellianisme, narcisme en psychopathie dan niet-gebruikers. Meer zelfs, 12,5% van de gebruikers gaven toe dat ze Tinder gebruikten om iemand anders dan hun partner te ontmoeten, en 7% seksueel was vreemdgegaan met iemand die ze op Tinder ontmoet hadden.

Swipen Voor Liefde

De resultaten schilderen Tindergebruikers af als mensen die vaak vreemdgaan en onveilige seks hebben. Maar sommige van deze personen gaven ook aan dat ze werden beïnvloed door sociale media en instant bevrediging, waardoor ze meer impulsieve, minder trouwe en toegewijde keuzes maken en meer geïnteresseerd zijn in seks zonder verbintenissen. Het zijn al deze redenen die Tinder een aantrekkelijke optie maken voor diegenen die op zoek zijn naar lust en seks boven verbondenheid en trouwheid.

Maar dat geldt niet voor iedereen, er zijn enorm veel gebruikers die op zoek zijn naar iets meer substantieel en op zoek zijn naar online waardering, of gewoon gezelschap. Dus, hoe kan jij een onderscheid maken tussen deze mensen en ervoor zorgen dat je krijgt wat het ook is waar je naar op zoek bent op Tinder?

Wel, het gewoon vragen voor je afspreekt is de gemakkelijkste manier. Een match vragen naar wat ze op zoek zijn, vermindert de kansen dat ze teleurgesteld zullen zijn. Je hebt tenslotte niks te verliezen op dat punt.

Je kan vaak een glimp of wat iemand wil opvangen door het eerste wat ze zeggen. Onderzoek toont aan dat mannen die gewoon seks willen een erg seksuele openingszin gebruiken, wat iedereen wegjaagt behalve het publiek dat ook op zoek is naar seksuele avontuurtjes.

Gebruikers die op zoek zijn naar liefde zullen vaker een volledige conversatie aangaan en iemand voor een niet-seksuele date ontmoeten. Daarom is het belangrijk om duidelijk te zijn. Het helpt om mensen die enkel op zoek zijn naar seks op afstand te houden, aangezien ze minder geïnteresseerd zijn in het uitbouwen van een verdere relatie buiten seks.

Samengevat, als je op zoek bent naar liefde, heb je meer kans om het te vinden door gewone sociale groepen en vrienden en familie. Maar als je direct en duidelijk bent over wat je wil van bij het begin, is er geen reden waarom je niet iemand speciaal kan vinden op Tinder!

Vorig artikel Hoe Kan Je Een G-Spot Orgasme Hebben?