Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Waarom Sturen Mannen Dick Pics?

Waarom Sturen Mannen Dick Pics?

Bijna zonder uitzondering heeft elke vrouw die op het internet zit al ongewenst een penis gezien. Het is maar één van die dingen die deel uitmaken van ons leven, dat we moeten tolereren of gewoon volledig uitschakelen, zoals Tik Tok. Vrouwen zijn hier ongelukkig over voor twee erg logische redenen.

Satisfyer

Ten eerste willen ze die foto’s niet zien. Niemand wil dat. Ten tweede, niemand wil dat dit het eerste contact is met iemand.

Dit is geen onschuldig fenomeen waar we allemaal om lachen alsof het niet uitmaakt. In elke andere context is jezelf laten zien aan een vreemdeling zonder zijn of haar toestemming een misdaad. En toch hebben we hier allemaal al mee te maken gehad online. Omdat dit zo veel voorkomt, kunnen we in plaats van het te negeren ten minste proberen begrijpen waarom mannen dit doen.

Dit is vooral een mannelijk ding

Dit is vooral een mannelijk ding – toch als het gaat over dat de foto’s ongewenst zijn. Naaktfoto’s sturen naar anderen komt vaak genoeg voor dat we het in een andere klasse kunnen plaatsen, en ik zal dit niet bij de slechtste gewoonte van het internet rekenen. Er is weinig onderzoek over dit onderwerp dus moeten we naar de bestaande psychologische onderzoeken kijken bij gelijkaardige fenomenen voor inzicht.

Het lijkt redelijk om aan te nemen dat, in de kern, dit soort gedrag een uitgebreid begrip van vrouwelijk seksueel verlangen door de mannen die dick pics sturen wordt tegengesproken. Mannen hebben een slechte reputatie als het neerkomt op het identificeren van de seksuele interesse van vrouwen in hen en projecteren daarom hun eigen seksuele verlangens op vrouwen.

Deze houding wordt nog vergroot door de half-anonieme omgeving van het internet, wat voor ongeremdheid bij alle genders zorgt, niet alleen mannen. Maar meestal mannen. De meeste mannelijke paring strategieën leggen altijd de nadruk op durf, en een niet-gesofisticeerde interpretatie daarvan is dat mannelijk exhibitionisme wordt verward met zelfvertrouwen. De twee zijn niet hetzelfde.

Deze verwarring, tussen exhibitionisme en echt zelfvertrouwen, kan legitiem zijn en het ene kan leiden tot het andere bij sommige mensen. Maar het is vals, het is wel gemakkelijk te zien zoals wordt gedemonstreerd door de giftige invloed van Pick Up Artist strategieën, die vaak vertrouwen op valsspelen of zelfvertrouwen om een potentiële seksuele partner voor zich te winnen.

Seksuele sensatie

De meeste mannen die ongevraagde foto’s van hun penis sturen krijgen zonder twijfel een seksuele sensatie van het idee dat een onbekende vrouw hun genitaliën ziet. Misschien maakt het deel uit van de aantrekking van exhibitionisme waarbij de meeste mannen duidelijk seksueel opgewonden zijn in de foto. Maar dat is waarschijnlijk niet het volledige Plaatje. Er is een donker element van vrouwenhaat, dominantie en eigendom bij betrokken, en ik kom hier zo meteen op terug.

Het feit dat een vrouw de afbeelding verwerpt of negatief reageert tegenover de verzender, is niet het punt langs de kant van de verzender. Voor sommigen is eender welke reactie de reactie waar ze naar op zoek zijn en voor anderen is het de verwerping zelf dat deel uitmaakt van de aantrekking. We noemden deze mannen potloodventers en het was ooit illegaal.

Één man uit Ohio werd ‘De Naakte Fotograaf’ genoemd omdat hij met zijn blote penis tevoorschijn kwam bij niks vermoedende vrouwen en hun reactie fotografeerde en later masturbeerde op de afbeeldingen. De Franse filosoof Rousseau stak zijn naakte achterwerk uit het raam in de hoop dat een vreemde hem zou slaan omdat hij stout was. Nu, online, gaat dit gedrag ongecontroleerd verder.

Sociale media

Smartphones, e-mail, sociale media en online daten zijn op dit moment de leidende factoren voor dit psychoseksueel gedrag, en het is de laatste vijf jaar maar een cultureel probleem geworden. Maar het is belangrijk om te weten dat ongewenst worden blootgesteld aan een penis helemaal niks nieuws is. Het kader voor de onderliggende seksuele processen en dynamiek maakt al eeuwen deel uit van ons seksueel gedrag. Maar dat is geen excuus en, gelukkig, worden mannen ook opgesloten voor dit online te doen – vooral als de ontvanger een minderjarige was.

Daarom categoriseren veel feministen ongewenste dick pics als een vorm van seksuele aanranding, en zien ze het als een manier waarop onbekende mannen hun dominantie over vrouwen die ze nog nooit ontmoet hebben, kunnen uiten. Zo’n gedrag in een professionele omgeving, met een man die een ongewenste foto stuurt van zijn genitaliën naar een collega, zou op zijn minst als seksuele intimidatie tellen, en toch gebeurt het de hele tijd zonder enige repercussie.

Gevoel van macht

Mannen die dit doen, doordrenken hun eigen penissen met een onbediend en onverdiend gevoel van macht. Een beetje zoals de aantrekking tot iemands maagdelijkheid, veel mannen zien de blootstelling van hun penis aan anderen als macht hebben tegenover hen, op een of andere manier. Er zijn, bijvoorbeeld veel niet-gecontacteerde stammen die hun penissen gebruiken om dominantie te uiten, of als een bedreiging van kracht. Het medium is misschien veranderd voor ons in de moderne wereld, maar de psychologie erachter is dat niet. De penis aan een vreemde laten zien roept angst, afkeer en een vecht of vlucht respons op bij velen maar niet alleen door het culturele taboe rond naaktheid, maar door de dreiging van dominantie die het uit.

Laat me duidelijk zijn: ik zeg niet dat de persoon die ongewenste dick pics stuurt ook echt bruikbare macht heeft buiten de mogelijkheid om hun ontvanger te schokkeren. Ik zeg gewoon dat we een aangeboren aversie hebben tegen plotse blootstelling aan penissen door wat het vertegenwoordigt in de ontwikkelingsfases. Van onze soort.

Denk je dat ik hier te ver ga?

Denk je dat ik hier te ver ga? Denk dan hieraan: iemand forceren om naar jouw penis te kijken zonder hun toestemming of medeweten verwijdert de volledige macht van de ontvanger om het te weigeren. Als dat niet de meest duidelijke vorm is van machteloosheid, daag ik je uit om het beter te definiëren. 

Een grondbeginsel van psychologie is dat negatieve versterking nog steeds versterking is. Hoe meer schokkerende, kwade en afkeer reacties die expliciete foto’s krijgen, hoe krachtiger sommige mannen zich voelen. Ze voelen zich trots omdat hun penis deze sterke reactie heeft uitgelokt. Dus schamen, bannen en kwaadheid als strategie is weinig succesvol om mannen te laten stoppen met dit gedrag.

De enige oplossing hiervoor is niet het censureren. Het is een wijdere, bredere gemeenschappelijke emancipatie van vrouwen overal. Het pad verbreden voor vrouwen en ervoor zorgen dat zij even krachtig zijn als mannen zal ervoor zorgen dat gedrag zoals dit stopt.

Vorig artikel Hoe Kan Je Een G-Spot Orgasme Hebben?