Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Verrassende Feiten Over Seks

Verrassende Feiten Over Seks

Buiten het duidelijke, heeft seksuele gemeenschap veel gezondheidsvoordelen. Het kan je blijer en gezonder doen voelen, en je een langer leven laten leiden. Het kan je ook beschermen tegen ziektes en mogelijk ook kanker voorkomen. Hier ontdekken we de bijkomende voordelen die seks je kan geven.

Seks verlaagd stress

Gemeenschap kan je stressniveau verminderen. Een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Biological Perspective vroeg deelnemers om deel te nemen aan een stressvolle activiteit, zoals een speech geven of een moeilijke wiskundetest afleggen. De deelnemers die vaginale gemeenschap hadden gehad voor de stressvolle taak hadden een lager stressniveau en lagere bloeddruk tegenover diegenen die geen seks hadden, diegenen die masturbeerden en diegenen die seksueel contact hadden zonder gemeenschap.

Minder seks, meer werk

Onderzoekers aan de Universiteit van Göttingen in Duitsland zagen dat mensen met een minder stabiel seksleven meer werken om hun gebrek aan vervulling in de slaapkamer te compenseren. Het onderzoek vroeg 32 000 mensen om hun seks en werk gewoontes te beschrijven. De onderzoekers zagen dat 36 procent van de mannen en 35 procent van de vrouwen die slechts een keer per week seks hebben, zichzelf op hun werk storten. Hoe meer je werkt, hoe meer stress je hebt – en hoe meer stress je hebt, hoe minder seks je hebt. Het is echt een kwaadaardige cyclus.

Seks is goed voor je tikker

Gemeenschap laat je hart kloppen, maar dat is niet waar de voordelen voor de gezondheid van je hart stoppen. Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Epidemiology and Community Health Trusted Source zag dat seks het risico van een man op een fatale hartaanval eigenlijk vermindert. Onderzoekers vonden dat mannen die twee of meer keer per week seks hadden minder aan een hartaanval sterven dan mannen die minder vaak seks hadden. Het onderzoek zag geen relatie tussen de hoeveelheid gemeenschap en de waarschijnlijkheid om te sterven aan een beroerte.

Seks is beter voor je zelfvertrouwen

Seks en zelfvertrouwen heeft twee kanten: mensen die seks hebben, voelen zich beter over zichzelf en mensen die seks hebben om zichzelf goed te voelen. Een onderzoek gepubliceerd in de Archives of Sexual Behavior keek naar de vele redenen waarom mensen seks hebben en vond dat een van de meest voorkomende drijvende factoren is om de boost in het zelfvertrouwen te krijgen die veel mensen hebben. Diezelfde mensen zeggen dat seks hen krachtig en meer aantrekkelijk doet voelen. Sommige mensen in het onderzoek hadden meer altruïstische intenties en wouden dat hun partner zich beter kon voelen.

Seks vermindert pijn

Seks kan je beter doen voelen op meer dan een manier. Er is het duidelijke fysieke voordeel, en dan het minder duidelijke: pijnverlichting. Tijdens opwinding en orgasme laat de hypothalamus in het brein het knuffelhormoon oxytocine vrij. Onderzoekers aan de Rutgers Universiteit in New Jersey vonden dat de piek aan oxytocine ervoor zorgt dat vrouwen minder pijn voelen, vooral tijdens de menstruatie. Een onderzoek gepubliceerd in het Bulletin of Experimental Biology and Medicine vond dat oxytocine de pijngevoeligheid van mannen halveert.

Seks beschermt tegen kanker

Volgens sommige onderzoeken, wordt er bij mannen over 50 die vaak seks hebben minder de diagnose van prostaatkanker gesteld dan bij mannen van dezelfde leeftijd die minder vaak seks hebben. Een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift BJU InternationalTrusted Source vond dat gemeenschap en masturbatie het risico van prostaatkanker in oudere mannen kan verminderen. Een ander onderzoek gepubliceerd in het Journal van American Medical AssociationTrusted Source vond dat frequente ejaculaties bij mannen in de 20 kan helpen om het risico op prostaatkanker te verminderen.

Orgasmes verbeteren spermakwaliteit

Frequente seks kan de spermakwaliteit van de man verbeteren, DNA-schade aan het sperma verminderen en vruchtbaarheid verhogen. Volgens de European Society of Human Reproduction and Embryology hadden mannen die dagelijks seks hebben of dagelijks ejaculeerden meer levensvatbare zaadcellen van hogere kwaliteit na zeven dagen dan mannen die geen seks hadden. Het onderzoek suggereert dat deze aanpak koppels met milde fertiliteitsproblemen kan helpen zwanger worden.

Denk aan je veiligheid

Seks is een kans voor koppels om hun passies te ontdekken, te verbinden met elkaar en van hun relatie te genieten. Het heeft ook verschillende bijkomende voordelen die het neusje van de zalm zijn. Natuurlijk houdt een gezond seksleven ook in dat je veilig moet vrijen. Gebruik bescherming, vooral als je niet in een monogame relatie zit en laat jezelf regelmatig testen op seksueel overdraagbare aandoeningen.

Inspiratie nodig? Zoek niet verder!

Vorig artikel Vijf Verschillende Manieren Om Je Partner te Plezieren
Volgend artikel Voor Je In Bed Duikt Met Je Ex Moet Je Dit Lezen