Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Kan een man een orgasme krijgen van anale penetratie?

Kan een man een orgasme krijgen van anale penetratie?

Prostaat (zn.): 1640s, van het Griekse prostetes “leider, degene die voor staat, beschermer, wachter,” zo genoemd voor de positie aan de basis van de blaas.

Het is een belangrijk deel van de mannelijke anatomie die een essentiële rol speelt in de voorplanting – maar hoe we spreken over de prostaat zorgt nog steeds voor veel verwarring over wat het is, wat het doet en hoe het voelt als het gestimuleerd wordt. Om naar de bodem (he he) van dit onderwerp te gaan en elke mogelijke vraag die je zou kunnen hebben over de prostaat in de diepte te beantwoorden, hebben we dit artikel opgesteld.

Wat is een Prostaat & Wat Doet Het?

Volgens seks en relatiecoach en auteur van “The Ultimate Guide to Prostate Pleasure” Charlie Glickman PhD spelt de prostaat twee rollen in de seksuele responscyclus van de man. Eerst produceert het een deel van het vocht dat in sperma terechtkomt. Tijdens opwinding vult de prostaat zich op met dat vocht, wat zich dan merkt met sperma uit de testikels en vocht uit de zaadblaasjes om sperma te worden.”

Toch is het niet alleen koude, harde biologische praat. Hij gaat verder “De prostaat is ook deel van de plezierrespons van de man. Als de klier dat vocht vrijlaat in de urinebuis, trekt die samen. Dat zorgt voor het “point of no return” gevoel dat vlak voor de ejaculatie gebeurt. Sommige mannen zeggen dat een prostaatmassage voelt zoals de “start van een orgasme,” maar het kan veel langer dan een paar seconden duren!”

En daar is hij volledig juist: mannen die aan edging doen – masturberen tot het punt van orgasme, dan net ervoor stoppen om het gevoel te verlengen – zeggen dat ze dat gevoel bijna oneindig kunnen behouden.

Sex with Sunny Megatron 

Sunny Megatron, seksualiteitsonderwijzer en host van de Showtime original serie, Sex with Sunny Megatron beschrijft de prostaat als “een kleine klier ter grootte van een walnoot dat prostaatvocht produceert, een van de belangrijkste componenten van sperma. Voor mensen met prostaten gebeurt het orgasme in twee delen, emissie en expulsie. Emissie is wanneer de prostaat prostaatvocht vrijlaat in een deel van de urinebuis, genaamd de prostaaturinebuis. Hier wordt het samengevoegd met andere componenten van sperma. Expulsie is wat we vaak ejaculatie noemen.”

Het is duidelijk dat emissie en ejaculatie verschillende dingen zijn. Sommige mannen die aan kuisheidsspel of orgasme forcering of weigering doen, rekenen vaak op prostaatmassage om de nood voor een orgasme te verminderen zonder echt een orgasme te hebben.

Waarom is Prostaatmassage Taboe?

We stelden onze experts deze vraag en ze antwoordden allemaal op vrij vergelijkbare manier. Psychoseksuele Therapeut en relatie-expert Dr. Sara Nasserzadeh stelt het zo: “Wat de socio-culturele context ook is, anale stimulatie wordt over het algemeen gezien als een homoseksuele neiging en praktijk. Ook psychodynamisch hebben mannen de neiging om te “drukken” en niet om “tegen gedrukt te worden” daarom zijn sommige mannen geïntrigeerd met het idee maar hebben ze tegenstrijdige gevoelens over deze praktijken of staan hun partners er huiverig tegenover om hun partners te “ontmannelijken”.

The Ultimate Guide to Prostate Pleasure

Charlie Glickman zegt: “Toen we The Ultimate Guide to Prostate Pleasure schreven, vroegen we mannen welke zorgen ze hadden. We hoorden mannen keer op keer zeggen dat ze zich zorgen maakten dat

Sunny Megatron erkent dit vooroordeel maar begrijpt ook dat het fout is om ervan uit te gaan dat prostaatmassage – of elk mannelijk anaal spel – een statement is over de seksuele uitlijning van een man. “Hoewel mensen van alle seksuele oriëntaties en genders van prostaatspel kunnen genieten, staan heteromannen er het minst open tegenover om dit te bespreken. Het is belangrijk om te weten dat seksuele handelingen je seksuele oriëntatie niet veranderen. Veel heteromannen genieten van anaal spel – veel meer dan je misschien denkt! Gelukkig zijn er de laatste jaren meer heteromannen die hier publiek over spreken.”

Als onderwerp kan prostaatmassage met veel vermoedens komen. Toch is het meer aan de mystificatie van mannelijk anaal plezier dan simpel taboe. Natuurlijk komen deze taboes ergens vandaan. Het kan misschien het resultaat zijn van enkele verwarrende mythes en verkeerde benamingen zijn?

Wat Weten We Wel Over Prostaatmassage?

Volgens de sociale psycholoog en psychoseksuele therapeut Dr. Sara Nasserzadeh ligt het verkeerd begrijpen van prostaatplezier aan twee dingen:

De gezondheidsvoordelen en de mogelijke gezondheidsrisico’s van deze praktijk verkeerd begrijpen.

Onze gelimiteerde en relatief nieuwe kennis en aandacht voor seksueel plezier als een onderdeel van seksuele relaties en ontdekkingen.

“Onze kennis van seksueel plezier,” legt Dr Nasserzadeh uit, “is vrij nieuw en eigenlijk ook nog vrij gelimiteerd. Er zijn nog steeds misverstanden over de externe organen, laat staan de interne organen. Plezier is ook geen deel van ons gesprek als we over seksualiteit praten. Het is bedoeld voor de voortplanting, een meer geavanceerd gesprek werd nog niet zo lang geleden gevoerd over de emotionele elementen die erbij komen kijken en de laatste paar decennia praten we proactief over “wat geeft ons plezier”.”

Discussie over prostaatmassage

Glickman heeft uitgebreid over dit onderwerp geschreven en vertelde ons over hoe mannen reageren op de discussie over prostaatmassage. “Het idee dat anaal spel pijnlijk is, werd vaak genoemd hoewel ik merk dat het meer voorkomt als we praten over als mannen het krijgen dan als we over vrouwen praten.

“Tot we The Ultimate Guide to Prostate Pleasure schreven, was er geen boek dat je kon lezen dat uitlegde wat je moest weten. Het gebrek aan informatie heeft mensen ervan weerhouden om het te proberen, wat betekent dat er geen vraag was naar zo’n gids. Maar sinds het boek uitkwam, hebben we van honderden mannen en hun partners gehoord en ik kan je beloven dat meer mensen dan ooit tevoren het uitproberen!”

De Voordelen van Prostaatmassage

We weten allemaal dat seks goed is voor je gezondheid, en dat geldt ook voor gewone orgasmes, maar is prostaatmassage goed voor jou? Wel, het is moeilijk om te zeggen omdat het onderwerp zo weinig bestudeerd is.

Gelukkig heeft Charlie Glickman wat opgezocht voor ons. Hij deelde zijn bevindingen samen met de waarschuwing dat er weinig medisch onderlegd bewijs is – het meeste van wat we weten spreekt voor zich.

Massage verhoogt de bloedsomloop

“Massage verhoogt de bloedsomloop, vooral als het deel uitmaakt van een seksuele ervaring. Dat is zeker een goed ding voor de prostaat,” zegt Glickman. Hij gaat verder: “Er zijn veel spieren in de bekkenbodem en veel mannen staan chronisch gespannen in dat deel van hun lichaam. Dat kan de prostaat samendrukken en je bewegingsvrijheid beperken. Massage kan dat helpen verbeteren en sommige mannen geven aan dat ze stevigere erecties krijgen omdat hun bekkenbodemspieren beter hun job kunnen doen.”

Sunny gaat hiermee akkoord. “Veel gezondheidsexperts geloven dat regelmatige prostaatmassage je helpt beschermen tegen prostaatziekten, waaronder prostaatkanker. Onderzoek toont aan dat het giftige stoffen uitspoelt en blokkades die niet enkel door ejaculatie helpt verwijderen. Daarbij verlicht het de spanning en verhoogt het de bloedsomloop naar de zone wat ook een positief effect heeft op de gezondheid.”

Glickman gaat verder over de wetenschap achter de commentaar van Sunny Megatron: “De prostaat zit eigenlijk vol met kleine vocht producerende klieren. En net zoals de klieren in je huid geblokkeerd kunnen raken, kunnen die in je prostaat dat ook. Hoewel ejaculatie ook het vocht uit de prostaat duwt, het kan zijn dat dit niet sterk genoeg de job doet en dat er iets vast zit, in dat geval kan massage meer efficiënt zijn.”

Prostaatmassage is niet alleen voor de redenen hierboven genoemd belangrijk. Bacteriële prostatitis, wat zwelling en ontsteking van de prostaat die niet reageert op antibiotica is. Een van de oorzaken is de aanwezigheid van een biofilm. Glickman legt uit: “Dat is wanneer een kolonie bacteriën een schild vormen dat hen beschermen tegen de omgeving. De prostaat masseren kan de biofilm verstoren en de antibiotica meer efficiënt laten werken.”

Dr. Sara Nasserzadeh heeft toegang tot wat solide onderzoek informatie om de gezondheidsvoordelen van prostaatonderzoek te ondersteunen.

Zij vertelt ons: “Het wordt gezegd dat regelmatige prostaatmassages kunnen helpen met de kwaliteit van erecties en er zelfs een kan veroorzaken (we hebben solide onderzoek bij mannen met ruggengraatletsels die zeggen dat ze een erectie hebben na prostaatmassage).”

Inspiratie nodig? Zoek niet verder!

Sextoys Voor Vrouwen
Sextoys Voor Mannen
Sextoys Voor Koppels
Lingerie
Vorig artikel Heeft vegetariër zijn invloed op je seksleven?
Volgend artikel Wat Is Een Handenvrije Masturbator Voor Mannen?