Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Ben Ik Aan Het Squirten of Plassen?

Ben Ik Aan Het Squirten of Plassen?

Een paar jaar geleden had ik seks en ik bleef mijn partner vragen om te stoppen omdat het voelde alsof ik moest plassen. Ik las later online dat dit gevoel eigenlijk een belemmerend teken is van squirten – een waar je door moet gaan om het plezier aan de overkant te ontdekken.

Hoe moet je squirten?

Een Magic Wand Massager is een handig toestel als je solo wil squirten. Lees dit artikel over hoe moet je squirten?

Satisfyer

Opbouwende druk

Later heb ik mijzelf getraind bij het masturberen om door te gaan terwijl het gevoel bleef opbouwen, en voor het eerst leerde ik hoe ik kon squirten… of was ik eigenlijk aan het plassen? Het verdrijven van het vocht voelde als een plezierige vrijlating, maar niet als een orgasme, en ik merkte dat hoe voller mijn blaas was op voorhand, hoe meer vocht ik uitstootte.

Squirten voelt als “een plezierig gevoel van opbouwende druk die wordt opgelost door, of die het toppunt bereikt door, het uitstoten van vocht uit de plasbuis,” zegt Good Vibrations seksuoloog Carol Queen, PhD. Vrouwelijke ejaculatie gaat niet altijd samen met een orgasme, hoewel de kracht van de uitstoting wel sterker kan zijn als dat zo is.

Onderzoek

Wat de zaak nog verwarrender maakt is dat het vocht dat je squirt eigenlijk ook urine bevat: een onderzoek uit 2015 van zeven cis vrouwen die squirten, gepubliceerd in de Journal of Sexual Medicine, zag dat de blazen van de vrouwen zich opvulden net voor het squirten en zich daarna leegden. De uitstoot bevatte urea, creatinine en urinezuur – de onderdelen van urine- samen met (voor vijf deelnemers) vocht dat uit de vrouwelijke prostaat, of Skene klier, komt die zich rond de urinebuis net onder de blaas bevindt (in de zone die je stimuleert bij g-spot stimulatie).

Plassen tijdens de seks

“De squirt en plas komen beiden van dezelfde plaats, ze gebruiken dezelfde lichaamsdelen (plasbuis en blaas),” zegt Zhana Vrangalova, PhD, seksonderzoeker en Adjunct Professor in de psychologie aan de New York University. En het is mogelijk om te plassen tijdens seks; sommige pornosterren bekend als “squirters” doen dit eigenlijk om de indruk te geven dat ze een vrouwelijk orgasme hebben.

Met andere woorden, squirten is niet zo verschillend van plassen, dus hoe kan je het verschil kennen?

Volgens de ervaring van seksopvoeder en expert in de vrouwelijke gezondheid Lola Jean, die zich specialiseert in mensen leren squirten en het wereldrecord houdt voor het volume dat gesquirt werd, kan je het soms ruiken. “Als ik aan mijn squirt ruik, beschrijf ik het altijd als melk bij cornflakes – het ruikt een beetje naar havermout of granen,” zegt ze. Plas daarentegen, zal waarschijnlijk exact zoals plas ruiken. De kleur kan ook een indicator zijn. Squirt is meer melkachtig dan plas, zegt ze.

“Als het goed voelt als je het doet, is het waarschijnlijk squirten.”

Een andere manier om het verschil te weten is om voor je jezelf seksueel stimuleert. Dit zal de kans dat je echt plast verminderen, en als je squirt tijdens seksuele activiteit, zal je dat waarschijnlijk niet onmiddellijk kunnen doen. “Het is bijna hetzelfde voor iemand met een penis die van de plaszone naar de ejaculatiezone moet gaan – het is geen onmiddellijk ding. Je kan niet heel snel van het ene naar het andere gaan,” zegt Jean.

Het gaat ook over context, zegt Vrangalova. “Squirting voelt anders dan plassen, subjectief gezien,” zegt ze. “Zelfs als het vocht dat eruit komt vooral urine is, het is nog steeds een erg andere ervaring. Net zoals er bij de gynaecoloog een speculum in je gestoken wordt en je daardoor technisch gezien gepenetreerd wordt, maar je dat niet als seks zou zien. Hetzelfde met squirten. Het kan urine zijn dat eruit komt, maar het voelt niet zoals urine.”

Plassen of Squirten

Als je twijfelt of je aan het plassen of aan het squirten bent, is het waarschijnlijk dat laatste, zegt Queen. Sommige vrouwen ervaren urineverlies tijdens seks (vooral diegenen die dat ook in andere situaties hebben), maar de stuwing bij seksuele opwinding activeert eigenlijk de spieren die incontinentie tegengaan, legt ze uit.

“Ik zeg altijd tegen mensen dat als het goed voelt als ze het doen, het waarschijnlijk squirten is,” gaat Jean verder. “Als het uit je lichaam komt op een seksuele manier, is dat het waarschijnlijk.”

Met andere woorden, als je van jezelf aan het genieten bent, moet je niet analyseren wat er uit je lichaam komt. Eigenlijk vraagt Queen zich af waarom dit onderwerp er eigenlijk toe doet.

Controversie 

“Controversie hierover gaat ook hand in hand met schaamte – schaamte in onze lichamelijke functies, vooral in plassen en uitscheidingen; schaamte over knoeien of te nat etc. zijn; schaamte over onze sekslevens en iets ongewoons seksueel doen,” zegt ze. “Plas kan deel uitmaken van menselijke/zoogdierlijke seksrespons of je het nu specifiek plant of er een fetisj voor hebt, en in het heetst van de opwinding en orgasme, wie wil er dan eerlijk gezegd hun ejaculatievocht niet testen? Ze zitten in hun seksuele gevoelens, waar ze exact moeten zitten als ze losgelaten moeten worden om plezierige en orgasmische seks te hebben.”

Om niet te zeggen dat er vrij weinig onderzoek is over dit onderwerp, dus als je twijfelt of je aan het squirten of plassen bent, kan je vaak niet rekenen op duidelijkheid, zegt Queen.

Ongeveer zes jaar geleden ervaarde ik voor het eerst deze squirt-of-plas verwarring, tijdens een epische masturbatie marathon op een vrijdagavond, liet ik mijzelf ongeveer zeven keer squirten met een van mijn favoriete seksspeeltjes, een kristalen dildo… of was ik toch aan het plassen? Ik vroeg Google of ik aan het plassen was of aan het squirten en vond bewijs dat het beiden kon zijn – voor het in mij opkwam om een van mijn beste seksuele ervaringen te onderbreken om de echtheid ervan in twijfel te trekken.

Dus ik nam diep adem, ging terug naar het raam waar ik tantra muziek op YouTube aan het spelen was en begon terug met mijn dildo te spelen. Ik realiseerde mij dat het niet uitmaakte of het plassen, squirten, ejaculatie, lubricatie of een heel andere naam had die de wetenschap nog moest verzinnen of gewoon “plezier” heette.

Vorig artikel Hoe kan ik squirten?
Volgend artikel Hoe Gebruik Je Een Vibrator Op Een Penis?