Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Wat zijn de voordelen van Seks?

Wat zijn de voordelen van Seks?

Let’s talk about sex, baby… Het is niet alleen leuk en laat ons goed voelen, maar het blijkt ook dat seks onze gezondheid een boost kan geven.

Satisfyer

Omdat velen onder ons een hectisch leven leiden, is er minder en minder tijd voor intieme tijd met onze partner. Dagelijkse stress rond het werk, familie en beperkte vrije tijd betekent dat we seks vaak als allerlaatste prioriteit op ons lijstje zetten. Maar als meer mensen onder ons de fantastische gezondheidsvoordelen van seks kenden, zouden we het prioriteit geven.

Zoals lopen of naar de sportschool gaan, is seks een aerobische vorm van sport die een dosis van het feel-good hormoon serotonine loslaat – alleen is deze workout veel leuker dan 30 minuten op de loopband. Niet alleen kan seks helpen met het verbeteren van onze relaties, wetenschap toont ook aan dat het kan helpen om ons emotioneel en fysiek gezond te voelen.

Hier zijn enkele gezondheidsvoordelen die voortkomen uit samen naar de slaapkamer gaan, behalve een lach op je gezicht toveren.

Seks is goed voor het hart

Ongeveer 30 minuten in de slaapkamer verhoogt je hartslag en houdt je tikker fit.

Dit komt omdat seks een goede vorm van sport is: mannen verbranden ongeveer 4.2 calorieën per minuut tijdens seks en vrouwen verbranden 3.1 calorieën per minuut.

Seks vermindert stress

Seks kan je helpen ontspannen en je gedachten helpen verzetten zodat je niet aan alledaagse zorgen en angsten.

Tijdens seks laat je lichaam endorfines en oxytocine vrij en deze feel-good hormonen creëren het gevoel van ontspanning en intimiteit. Ze helpen je ook om angst en depressie weg te houden.

Seks kan ervoor zorgen dat je niet ziek wordt

Een onderzoek uit Amerika zag dat wekelijks seks hebben ervoor zorgt dat het lichaam meer immuunglobuline A aanmaakt. Dit is een antilichaam dat ons immuunsysteem versterkt, waardoor we minder kans hebben op ziekte.

Er moet echter meer onderzoek gedaan worden om te zien of seks er echt voor kan zorgen dat we niet ziek worden.

Seks stopt hoofdpijn

Hoewel hoofdpijnen en migraines vaak gebruikt worden als een excuus om geen seks te hebben, bieden orgasmes eigenlijk een snelle bloedsloop naar je hoofd die die hoofdpijnen weghouden.

In een onderzoek waar mensen die klaagden over migraine of clusterhoofdpijn, gaf 60% aan dat ze opluchting voelden na seksuele activiteit.

Seks helpt je beter slapen

Vrouwen klagen vaak dat hun partners in slap vallen na de seks, maar de wetenschap staat eigenlijk aan de kant van de mannen.

Oxytocine, een hormoon dat voor relaxatie zorgt, wordt bij beide geslachten gevonden als ze passioneel zijn, heeft onderzoek aangetoond.

Seks helpt je vruchtbaarheid

Experts hebben aangetoond dat vaker ejaculeren ervoor zorgt dat er minder schade is aan het sperma. Ze denken dat dit gebeurt omdat hoe langer het sperma in de testikels blijft, hoe meer DNA beschadigd wordt.

Seks maakt ons brein scherper

Een onderzoek van de Universiteit van Pavia in Italië zag dat vaker seks hebben zorgt voor nieuwe zenuwgroei, wat ons meer alert maakt. Dit is vooral zo tijdens de vroege stadia van een relatie.

Seks voorkomt incontinentie

Seks hebben is een goede oefening voor de bekkenbodemspieren van vrouwen. Dat zijn de spieren die, onder andere, de urinestroom onder controle houden, dus hoe sterker jij bent, hoe minder kans er is dat je later incontinent wordt.

Seks verbetert je welzijn

Net zoals bij meditatie helpt seks om je een goed, algemeen gevoel van blijheid en gelukzaligheid te geven.

Seks maakt je gelukkiger

Endorfines zijn hormonen die natuurlijk worden vrijgelaten tijdens seks. Ze staan erom bekend dat ze je gemoed verbeteren, waardoor je geluk niveau omhooggaat en je helpt om emotioneel gezond te blijven.

Onthoud dat goede seks – en goede seksuele gezondheid – iets is dat je het hele jaar door moet doen!

Vorig artikel Wat Moet Je Doen Als Je Condoom Breekt?
Volgend artikel Wat denken vrouwen tijdens seks?