Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Onderzoek toon aan Dat Mannen Meer Seks Willen In De Winter!

Onderzoek toon aan Dat Mannen Meer Seks Willen In De Winter!

Het weer in de winter brengt ons stomende seks? Nieuw onderzoek suggereert dat mannen tijdens de wintermaanden een hogere seksuele drang hebben. Nu kunnen we stoppen met klagen over de kou en kunnen we beginnen met genieten van de voordelen.

In een recente studie, gepubliceerd in The Psychology of Human Sexuality, beoordeelden 114 mannen hun gepercipieerde aantrekkelijkheid van twee reeksen foto’s – een van de gezichten van vrouwen. Deze foto’s werden om de 3 maanden in de loop van een jaar getoond. Onderzoekers merkten op dat de aantrekkingsniveaus van de foto’s van de gezichten niet veranderden – maar de lichaamsafbeeldingen zagen wel schommelende niveaus, vooral tijdens de koude maanden.

December tot Februari

Van December tot februari steeg het aantrekkingsniveau en bereikte het een hoogtepunt, terwijl in juni, juli en augustus hun laagste peilingen voor het hele jaar werden bereikt. In feite meldden enquêtepersonen die gedurende heel het onderzoek in dezelfde relatie zaten dat de aantrekkingskracht op hun partners ook in de winter een hoogtepunt bereikte, wat bewijst dat zelfs een zomerliefde in de winter intensiever kan worden.

Waarom, horen we u vragen, is dat zo? Onderzoekers suggereren dat alle extra blote huid die we zien als het warm is, zorgt voor een overbelasting van het vlees in de hoofden van mannen, en de meer bedekte kleren die vrouwen in de winter dragen, maakt het zicht op slechts een beetje huid des te meer opwindend. De onveranderlijke aantrekkingskracht op gezichten ondersteunt dit argument, omdat gezichten het hele jaar door worden gezien en er dus nooit een uitweg voor is.

Volgens de UC Health Media Group heeft de winter ook op verschillende manieren invloed op ons humeur - en niet echt ten goede. Onder de veel voorkomende gezondheidsproblemen zoals algemene droogte en verminderde lichaamsbeweging, SAD, of seizoensgebonden affectieve stoornis, is een soort van depressie die irritatie en sociale ontwenning veroorzaakt. Misschien is deze eenzaamheid de reden waarom we vooral hunkeren naar de nabijheid en intimiteit met een partner.

Hoe zit het met de seizoensgebonden seksuele opwinding van vrouwen

Nu, dat is een studie die nog moet worden uitgevoerd. Er zijn echter nog een aantal andere factoren die deze piek in de seksuele prestaties kunnen beïnvloeden.

De romantiek rond de feestdagen veroorzaakt "knuffel seizoen", dat is millennia taal voor het vinden van een partner in de tijd voor de feestdagen. Andere studies vinden dat het isolement dat gepaard gaat met een verblijf in de koudere maanden ons leidt tot hunkering naar menselijke interactie en nabijheid.  

Fysiek gezien helpt het ons ook om warmte te genereren. Ooit gehaast door zomerseks om een hitteberoerte te vermijden? Het komt vaak voor, en de exacte reden waarom "meer" seks in de winter ook betekent dat we langer vrijen. Misschien is dat de reden waarom 9 maanden na grote stroomonderbrekingen en sneeuwstormen baby booms komen.

Dus begin met knuffelen en overspoel u lichaam met gelukkige hormonen.

Blijf geil in de naam van de wetenschap!

Inspiratie nodig? Zoek niet verder!

Vorig artikel Kun je verslaafd zijn aan liefde?
Volgend artikel Beïnvloedt de Winter je Seksleven?