Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Wat Voor Vibrator Moet Ik Kopen?

Wat Voor Vibrator Moet Ik Kopen?

De kans bestaat dat je geen stapel geld hebt dat op je wacht om verschillende soorten Vibrators te testen en dan “die ene” uit te kiezen. Dus voor je er een koopt, moet je de basics weten over hoe je de keuze kan beperken.

Prijs

Vibrators kunnen duur zijn, zeker als je ze bij een gespecialiseerde boetiek koopt. De prijzen lopen van €10 tot wel €1000.

Dus voor je op zoek gaat, moet je beslissen wat je wil spenderen, maar houdt rekening met een paar dingen:

De goedkoopste vibrators zijn het vaak niet waard. Ze kunnen gemaakt zijn van goedkoop plastic, te klein zijn om comfortabel (of veilig) vast te houden en niet veilig zijn voor het lichaam. Ze kunnen ook zwak zijn… waardoor je een erg teleurgesteld (of zelfs geen) O kan krijgen.

De duursten zijn het vaak ook niet waard. Ja, diegenen met de meeste opties zijn het duurst, maar als je €30 tot €120 wil uitgeven, kan je er waarschijnlijk wel een vinden die plezierig en veilig is en gemaakt is uit goed materiaal (zoals silicone).

Je kan bijvoorbeeld een Mini Vibrator vinden voor ongeveer €30 bij Satisfyer.

Satisfyer Pro 2 Next Generation
Satisfyer Pro 2 Next Generation

Ken je type

Er zijn ZO VEEL verschillende soorten vibrators. Sommigen zijn zo gemaakt om masturbatie of Orale Seks na te bootsen, terwijl Vibrators Voor Koppels ontworpen zijn voor gebruik met een partner. Sommigen vibreren zelfs samen met muziek zodat je, wel, je gang kan gaan op de beat van je favoriete muziek – letterlijk.

Maar in het algemeen, kan je vibrators in seks types indelen:

  1. Clitoris Stimulators stimuleren de clitoris of schaamlippen en zijn bedoeld voor mensen die externe stimulatie tijdens penetratie willen of nodig hebben. Deze zien er verschillend uit maar zijn over het algemeen breder zodat ze meer oppervlakte dekken.
  2. G-Spot Vibrators gaan in de vagina en stimuleren je G-spot. Ze zijn over het algemeen lang en cilindervormig zodat ze het gevoel van penetratieve seks nabootsen, hoewel er variaties zijn in vormen.
  3. Tarzan Vibrators kunnen in en uit de vagina gebruikt worden. Dit zijn je stereotypische Rabbit Vibrators. Ze hebben over het algemeen een cilinder gedeelte met een extra arm die je G-spot en clitoris op hetzelfde moment stimuleert.
  4. Anale Vibrators stimuleren de anus en hebben over het algemeen een basis zodat ze niet verloren geraken of vast komen te zitten.
  5. Prostaat Vibrators zijn ontworpen voor mannen. Deze zijn vergelijkbaar met anale vibrators maar ze zijn gebogen om je prostaat te masseren. Sommigen hebben ook een gebogen deel om je perineum (het deel tussen je anus en de basis van je testikels) te omhelzen.

Welke het beste is voor jou, uiteindelijk, hangt af van jou. Denk aan hoe je masturbeert – welke sensaties het best voelen voor jou – leg dan je type vast.

Bijvoorbeeld als je een nieuweling bent en je een clitoris hebt raden wij aan om te beginnen met een Clitoris Vibrator die verschillende snelheden en instellingen hebben omdat de meeste vrouwen clitorisstimulatie nodig hebben om een orgasme te ervaren.

Alles over die goede vibraties

Je volgende stap is uitzoeken welk soort gevoel je wil, wat varieert op basis van welke soort motor je vibrator heeft. Met andere woorden: wil je brede vibraties over een grote zone, gerichte vibraties, vibraties met een patroon of non-stop?

Als je een grote zone wil stimuleren – misschien doorheen je vulva – wil je een platter, breder seksspeeltje, zoals de Satisfyer Purple Pleasure. Maar als je je op een specifieke plaats wil richten, wil je een vibrator met een smallere tip, zoals de Feelztoys Mister Sweetspot, zodat je die specifieke plaats raakt – en daar blijft.

Daarbij komt dat de meeste vibrators verschillende modussen hebben, van verschillende vibratiepatronen tot korte pulseringen. Wat je wil hangt af van wat jij vindt dat goed voelt – als nieuweling wil je misschien kiezen voor een vibrator die verschillende cyclussen of pulseringen heeft waardoor je kan uitvissen wat je leuk vindt.

Dat gezegd zijnde, als je weet wat je leuk vindt, zijn er enkele gespecialiseerde producten op de markt. Als je bijvoorbeeld een vagina hebt en van orale seks houdt, wil je misschien een Luchtdruk Vibrator, zoals de Satisfyer Pro 2 Next Generation uitproberen, die pulseringen of vibraties van lucht en een beetje zuiging rond je clitoris maakt.

Erovibes Alexis Magic Wand Massager 30 cm
Erovibes Alexis Magic Wand Massager 30 cm

Het zit ‘em in het materiaal

Of je nu voor een interne vibrator of niet kiest, zal jouw nieuwe seksspeeltje vrij gevoelige huid en genitaliën aanraken. Het is dus mega belangrijk dat je een vibrator kiest dat gemaakt is van lichaamsveilig materiaal.

Gebruik nooit geleiachtige vibrators

Omdat het geleimateriaal poreus is, kan het bacteriën absorberen die onveilig zijn rond je genitaliën. Vermijd ook rubber, goedkoop plastic, of elk materiaal dat ftalaten (een soort plasticverzachter) bevat.

Het veiligste vibratormateriaal is silicone. Het is niet poreus, gemakkelijk om schoon te maken, zacht en over het algemeen veilig.

Het enige ding dat je moet weten over silicone vibrators is dat je ervoor Glijmiddel Op Waterbasis moet gebruiken. Siliconen Glijmiddel zal het silicone oppervlak van je seksspeeltje afbreken.

Silicone vibrators zijn over het algemeen duurder, dus als je een alternatief wil, is ABS-plastiek ook veilig aangezien het ook niet poreus is. Het is echter niet zacht, dus zorg ervoor dat je er niet agressief mee bent.

Duurdere materialen, zoals zilver en goud zijn ook veilig, maar kunnen ook hard zijn, zowel voor jou als voor je portemonnee.

Size Matters!

Ja, de grootte doet ertoe – maar of je nu klein, groot of iets ertussen in verkiest, is volledig je eigen keuze.

Grootte is erg persoonlijk en hangt af van de persoon of die het wil verstoppen, discreet wil zijn of mobiliteits- of handproblemen heeft, waardoor het gemakkelijker vast te nemen moet zijn. 

Als dit allemaal vrij nieuw is voor jou en je niet veel seks hebt gehad, denk ik dat een diverse, niet al te grote vibrator een goede keuze is, iets dat je kan gebruiken om in te brengen en ook voor extern spel kan gebruiken.

Vorig artikel Welke Vibrator Voor Beginners?
Volgend artikel Wat is Catfishing?