Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Hoe krijg je een stijve na je 60?!

Hoe krijg je een stijve na je 60?!

Penissen werken niet altijd hoe jij wil dat ze werken. In de loop van het leven van een man, zal hij af en toe erecties krijgen om ongewenste of ongemakkelijke momenten, en hij zal regelmatig geen erectie kunnen krijgen als hij er een wil. Erectiemiddelen zijn één van de oplossingen!

Dit is allemaal perfect normaal!

Toch hangen de manieren waarop penissen niet willen meewerken met hun eigenaar tot op zekere hoogte af van de leeftijd. Om specifiek te zijn, als mannen jonger zijn, krijgen ze meer ongewilde je-weet-wel, erecties die in het midden van, laten we zeggen, je schooldag of kerkdienst komt opdagen.

Als mannen ouder worden daarentegen, worden die ervaringen minder frequent, terwijl de ervaring van het niet krijgen van een erectie vaker voorkomt. Als da teen meer persistent probleem wordt dat in de weg staat van je seksleven, is het bekend onder de naam erectiestoornissen.

Wat zijn Erectiestoornissen?

Volgens de DSM-5 worden erectiestoornissen vastgesteld wanneer iemand geen erectie kan krijgen of behouden bij seks met een partner. Symptomen moeten 75% van de tijd als iemand een seksuele activiteit onderneemt voorkomen en dat ten minste zes maanden lang, en het moet bijdragen aan psychologische problemen en/of relatieproblemen veroorzaken.

Zoals je kan zien, ligt de lat erg hoog – en dat is omdat het normaal is om erectieproblemen te hebben af en toe.

Op Welke Leeftijd Duiken Erectiestoornissen Op?

Erectiestoornissen kunnen op elke leeftijd voorkomen omdat er veel verschillende potentiële oorzaken zijn (zie hieronder); toch lijkt het meer voor te komen bij oudere mannen, vooral diegenen ouder dan 65.

Ochtenderectie tot welke leeftijd?

Volgens een nationaal Brits onderzoek over seksuele moeilijkheden, hebben 10% van de mannen onder 44 jaar last van erectiestoornissen. Dit wordt 13% bij de leeftijdsgroep 45-54, 23.5% voor diegenen tussen 55 en 64 en 30% voor mannen ouder dan 65.

De ernst van de erectiestoornis hangt erg af van man tot man. Sommigen ervaren dat ze helemaal geen erectie kunnen krijgen, terwijl anderen soms nog erecties krijgen of enkel in bepaalde relaties, of hun erecties zijn niet zo vol als ze vroeger waren.

Wat Veroorzaakt Erectiestoornissen?

Erectiestoornissen hebben meerdere oorzaken, zoals bij de meeste seksuele moeilijkheden, kunnen er biologische, psychologische en/of relationele factoren meespelen.

Als erectiestoornissen op een jongere leeftijd voorkomen, heeft dat vaker een psychologische (bv: druk om te presteren, stress) of relationele reden (bv: partnerconflict). Toch komen de fysieke oorzaken meer voor bij het ouder worden.

Fysieke oorzaken van erectiestoornissen bevatten veel chronische ziektes, vooral diegene die het cardiovasculair systeem of de bloeddoorstroming beïnvloeden, zoals hartziektes en diabetes. Erecties kunnen echter ook negatief beïnvloed worden door prostaatproblemen, obesitas, alcoholmisbruik of roken, hormonale verstoringen (bv: verlaagde testosteron), en bijwerkingen van medicatie.

Om het Probleem op te Lossen, Is het Belangrijk om de Bron te Vinden

Om erectiestoornissen op te lossen, is het belangrijk de oorzaak te vinden. Die wordt best bepaald door een grondige medische evaluatie door je arts. Als je dus blijvende erectiestoornissen ervaart, moet je naar je dokter gaan. Dit is niet alleen belangrijk om het probleem op te lossen, maar erectiestoornissen kunnen ook een vroege waarschuwing zijn voor hartproblemen.

Dat gezegd zijnde, is een handige manier om te zien of het probleem meer fysiek of psychologisch is, is kijken of je nog steeds ’s nachts erecties krijgt. Mannen krijgen meestal 4-5 erecties per nacht bij bepaalde slaapcycli. Daarom worden mannen vaak wakker met een “ochtenderectie.” Als je ziet dat je ‘s nachts geen erecties krijgt en je ze ook niet krijgt gedurende de dag, is dat meestal een goede indicatie van een fysieke oorzaak.

Als je ze echter wel nog ’s nachts krijgt, kan je meestal nog erecties krijgen als je masturbeert en erectieproblemen kunnen dan gelinkt zijn aan bepaalde partners of seksuele situaties, wat meestal meer een indicatie is van een fysieke oorzaak.

Zelfhulptips om Erecties te Krijgen op Leeftijd

Oudere mannen die erectieproblemen krijgen, zijn zeker niet alleen – dit komt zeer vaak voor, en he houder je wordt, hoe waarschijnlijker het is dat je dat ervaart. Gelukkig is het erg behandelbaar.

Er zijn veel dingen die mannen zelf kunnen doen – en/of met hun partners – om erectiestoornissen te verbeteren; toch zijn deze zelfhulp tips nuttiger voor diegenen met minder ernstige gevolgen en diegenen die anders vooral gezond zijn.

Eerst en vooral kunnen veranderingen in je levensstijl helpen met erectiesterkte. Onderzoek heeft aangetoond dat een combinatie van dieet en sporten eigenlijk enkele gevallen van erectiestoornissen kunnen omkeren. Met andere woorden, door goed op je fysieke gezondheid te letten, kan je potentieel de gezondheid van je penis verbeteren.

Bij deze veranderingen in levensstijl kan je ook tabak en alcohol rekenen. Stoppen met roken en drinken kan ook de kwaliteit van een erectie verbeteren. Terwijl veel mensen alcohol vooral als een afrodisiacum gebruiken, is het belangrijk om te weten dat alcohol dat geconsumeerd wordt in hoge hoeveelheden het ook moeilijker maakt om harde erecties te krijgen en deze te behouden.

Ten tweede kunnen stress-management tools, zoals mindfulness training, potentieel helpen. Onderzoek heeft aangetoond dat je zintuigen leren kennen en afleidingen kunnen uitschakelen, mannen kunnen helpen die situationele erectiestoornissen ervaren.

Ten slotte, verberg het probleem niet voor je partner. Niet communiceren over het probleem kan tot conflict of terugtrekking leiden waardoor het probleem enkel verergert. Als je partner meeneemt in het gesprek, kan je potentieel samenwerken aan een solutie.

Gebruik Seksspeeltjes

Vooral voor oude mannen, kan dit betekenen dat je meer tijd moet spenderen aan voorspel, nieuwe activiteiten die seksuele opwinding veroorzaken uitproberen, seksspeeltjes gebruiken die het gemakkelijker maken om een erectie te behouden zoals penisringen of penispompen, of verschillende manieren vinden om seksueel en intiem samen te zijn als de penis niet doet wat jij wilt dat hij doet.

Als Zelfhulp Niet Genoeg Is

Veel mannen starten bij zelfhulp, maar dat is niet altijd genoeg, afhankelijk van de oorzaak van hun erectiestoornissen en hoe ernstig deze zijn.

Soms is medicatie het antwoord. Er zijn verschillende erectiepillen op de markt die het gemakkelijker maken om erecties te behouden, waarbij de bekendste sildenafil (Viagra) is. Toch zijn er verschillende andere opties beschikbaar, sommigen met langdurige effecten en verschillende bijwerkingsprofielen. Het is belangrijk om met je dokter te praten over dewelke het beste is voor jou.

Er is ook inspuitbare medicatie die vergelijkbare effecten hebben dan deze medicijnen, maar een bijna onmiddellijke erectie kunnen veroorzaken. Deze optie werkt voor sommige mannen, maar komt met een groter risico op priapisme (een pijnvolle erectie die niet vanzelf weggaat na een paar uur, wat een medisch noodgeval is en onmiddellijk behandeld moet worden).

Een ander medisch antwoord is soms testosteronvervanging. Als mannen ouder worden, verminderen hun testosteronniveaus, wat kan leiden tot erectieproblemen. Testosteronvervanging kan daardoor gezien worden als een behandeling die ofwel alleen ofwel met andere methodes gebruikt kan worden.

Als al het andere niet meer werkt, is een andere optie een penisimplantaat. Dit wordt gezien als het laatste redmiddel en wordt enkel gebruikt als andere methodes niet werken en erecties onmogelijk zijn. Er zijn een paar verschillende vormen waarin die komen, waaronder een opblaasbaar mechanisme (zodat je van slap naar stijf kan gaan) alsook buigbare staven (waardoor de penis de hele tijd stevig blijft).

Conclusie

Erectiestoornissen komen vaak voor en ze komen vaker voor als je ouder wordt, vooral bij mannen boven de 65 jaar. Gelukkig is er een groot aantal oplossingen beschikbaar. Toch is het belangrijk om dit met je arts te bespreken om de oorzaak van aanhoudende erectiestoornissen te vinden zodat je de beste behandeling kan krijgen.

Ik krijg hem niet stijf genoeg!

Dit kan de beste overkomen en wij hebben de oplossing hiervoor! Ontdek onze Erectiemiddelen en krijg hem weer hard!

Vorig artikel Waarom Willen Vrouwen Enkel Sperma Met Een Hoog IQ?