Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Natuurlijke Manieren om Testosteron te Boosten

Natuurlijke Manieren om Testosteron te Boosten

Het is een vaak gehoorde bezorgdheid bij vele mannen, vooral als ze ouder worden – aangezien testosteronniveaus beginnen te dalen, wat kunnen we doen om ze op hun piekniveau te houden? Het antwoord is gemakkelijker dan je denkt, lees dus verder voor de manieren om jouw T-niveau natuurlijk te onderhouden en misschien zelfs verhogen.

Lustopwekkers voor Hem

Lustopwekkers voor Haar

Manieren om testosteron op een natuurlijke manier te boosten

Voor mannen is testosteron een heel belangrijk hormoon dat alle dingen die – vaak – iemand “mannelijk” maken, zoals libido, spiermassa en botdensiteit, om er een paar te noemen. Het testosteronniveau van een man blijft niet zijn hele leven hetzelfde en zal met de leeftijd afnemen. Toch kan elke man zijn testosteronniveau behouden op manieren die onmiddellijk beschikbaar zijn voor hem.

De manieren waarop je jouw natuurlijke testosteronniveau kan ondersteunen zijn dezelfde die voor een gezonder seksleven en een gezondere levensstijl zorgen; zoals dieet, sporten en genoeg slapen. Als je deze dingen nu niet doet, zal een gezondere levensstijl je testosteronniveau verbeteren. Als je op dit moment alle dingen doet die in dit artikel beschreven zijn, zal je jouw testosteronniveau doorheen alle stadia van je mannelijke volwassenheid kunnen ondersteunen.

Eerst en vooral, laten we specifiek beschrijven wat testosteron is en wat het doet. Als je jong bent, heb je testosteron in overvloed in je systeem tijdens de pubertijd om je ontwikkeling te ondersteunen zoals het verdiepen van je stem, het vergroten van je penis en testikels naar hun volwassen grootte alsook het feit dat je groter wordt, meer spiermassa krijgt en je zin in seks vergroot. Buiten de pubertijd reguleert testosteron al die dingen en kan een verlaging erin gewichtsverlies, verlies van spiermassa en erectiestoornissen veroorzaken.

Om er zeker van te zijn dat je testosteronniveau niet meer begint te verlagen dan het natuurlijk doet, zijn er enkele manieren waarop je jouw testosteron kan doen pompen, zoals het hoort, zoals:

Genoeg slapen

Ik hoor het je al zeggen – “Wat? Is dat alles?” maar voor je dit tabblad sluit, stel jezelf dan de volgende vraag: krijg jij genoeg slaap? En zelfs dan? Is de slaap die je krijgt kwaliteitsvolle slaap?

De volledige 8 uur onverstoorde slaap krijgen heeft zo veel gevolgen voor je algemene gezondheid; meer zelfs, je lichaam produceert het meeste testosteron als je al die ZZZ’s krijgt. Op momenten dat je niet genoeg slaapt of als je constant wakker wordt en je slaap onderbroken wordt, kan je een dip in je testosteron ervaren.

Jezelf juist behandelen, met een beter dieet en minder alcohol.

Overvloedig drinken, kan ervoor zorgen dat het testosteronniveau in je bloed verminderd, volgens onderzoek dat ook zag dat lage dosissen alcohol ervoor zorgt dat het testosteron in het bloed van vrouwen juist verhoogt. Het spreekt voor zicht dat je alcoholverbruik verminderen beter zal zijn voor je testosteronproductie omdat het beter is voor je algemene gezondheid.

Hetzelfde geldt voor het verbeteren van je eetgewoontes, wat ook je testosteronniveau zal helpen onderhouden, zoals onderzoek hiervoor heeft aangetoond dat mensen met obesitas een lager testosteronniveau hebben dan iemand die in goede gezondheid is. Eigenlijk kan overvloedig lichaamsvet door het lichaam omgezet worden in oestrogeen.

Volgens experten is testosteron-ondersteunende voeding, voeding die focust op hele voedingsmiddelen, magere proteïne, complexe koolhydraten en vetten die de gezondheid van het hart ondersteunen zoals in het Mediterraans dieet.

Over dieet gesproken, er zijn een aantal natuurlijke supplementen die je kan nemen om je testosteronproductie te verbeteren, en die beschikbaar zijn bij je lokale apotheek of groothandelaars zoals Costco. Dit zijn onder andere:

Zink
Dat voordelen biedt voor het hormoon dat je lichaam testosteron helpt aanmaken.

Magnesium,
Dat niet enkel botdensiteit verbetert, het is een antioxidant dat testosteron beschermt tegen oxiderende effecten.

Ashwagandha  
Dit is een supplement dat je stressniveau niet vermindert, maar eerder je lichaam zal beschermen tegen de effecten ervan. Omdat verhoogde stress het testosteronniveau kan verlagen en een reeks evenementen kan starten die het nog verder zal verminderen, kan het verminderen van het effect van stress op iemands lichaam (alsook het aanpakken van de stressbronnen) zeer goed zijn voor het onderhouden van je eigen testosteronniveau.

 

Inspiratie nodig? Zoek niet verder!

Sextoys Voor Vrouwen
Sextoys Voor Mannen
Sextoys Voor Koppels
Lingerie
Vorig artikel Oorzaken van Clitorispijn en Wat Je Eraan Kan Doen
Volgend artikel Hoe Beïnvloedt de Stress Van De Feestdagen Jouw Seksleven?