Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Waarom Is Het beter Je Ex Niet Te Contacteren?

Waarom Is Het beter Je Ex Niet Te Contacteren?

Iemand vertelde mij ooit dat, je hart slechts half de tijd van de relatie pijn mag doen. Dus, over een relatie die twee jaar geduurd heeft, zou je een jaar mogen rouwen, en een tien jaar lange relatie zal vijf jaar pijn doen.

TIP: Je ex snel vergeten kan met een Satisfyer!

Satisfyer

Onzin. Ik heb relaties gehad die slechts maanden geduurd hebben, maar jaren pijn hebben gedaan. Er is een meisje waarmee ik in de middelbare school een relatie heb gehad en al 15 jaar niet heb gezien, maar nog steeds wil opbellen. Gelukkig, dankzij wetenschap en psychologie, weet ik dat contact opnemen met een ex bijna altijd een fout is. Hier zijn de top vijf redenen waarom je geen contact mag opnemen met een ex. Boem.

Het Was Niet Zo Goed Als Je Je Kan Herinneren

Je geheugen is echt een eikel. Het zal je doen denken dat het verleden beter was dan het eigenlijk was. Onze herinneringen zijn constant onder de invloed van wat psychologen ‘positieve vooroordelen’ noemen. Kortom, het is gemakkelijker om positieve gebeurtenissen te herinneren dan negatieve gebeurtenissen. Dat betekent dat als je nadenkt over je verleden, je veel gemakkelijker de tijdstippen waarop hij jouw favoriete bloemen op het juiste moment naar jou stuurde, in plaats van de momenten waarop hij zijn teennagels in de wastafel van de keuken knipte.

Misschien is het belangrijker om te weten dat het gemakkelijker is om te weten hoe goed het jou liet voelen, in plaats van hoe slecht. Dit is over het algemeen waar voor pijn. Je kan je in detail herinneren hoe goed een maaltijd smaakte of hoe een orgasme voelde, maar het is bijna onmogelijk om je te herinneren hoe die gebroken teen voelde, bijvoorbeeld. Dat komt door evolutionaire rationale redenen: als we de hele tijd de pijn zouden voelen als we die terug opriepen, zouden onze levens slopend zijn. Hetzelfde geldt voor emotionele ervaringen.

Dat Warme & Wazige Gevoel Is Vals

Dat leuke gevoel dat altijd de kop opsteekt bij die droefheid als je aan je ex denkt? Sorry, dat is niet echt. Er is een ander geheugen vooroordeel dat hier werkt: vervagend effect vooroordeel. Dit maakt het moeilijker om negatieve gevoelens uit het verleden op te roepen. Het is veel gemakkelijker om positieve gevoelens op te roepen dan negatieve, op dezelfde manier waarop positieve vooroordelen het gemakkelijker maken om goede herinneringen op te roepen dan slechte. Het vervagend effect vooroordeel werkt op dezelfde manier, alleen met emotie in plaats van gebeurtenissen. Positieve emoties blijven langer in ons geheugen zitten, waardoor de gevoelens van afwijzing en boosheid sneller weg zijn dan liefde en affectie.

Het Kan Een Depressie Zijn

Er is een relatie tussen angst en depressie en het verlangen om je ex te contacteren. Het is absoluut niet zeker, maar een onderzoek in 2015 toonde aan dat mensen die een vriendschapsverzoek van hun ex op Facebook accepteerden hadden meer angst en kans op een depressie dan diegenen die dat niet deden. Kort gezegd is het niet gezond voor je mentale gezondheid. Je ex in leuke posts zien en misschien zelfs een nieuwe relatie zonder jou kan jouw mentale gezondheid beschadigen. Do het niet voor jezelf.

Het Geeft Een Ongezonde Obsessie Aan

Een ex contacteren en door hun sociale media scrollen, naar elke foto staren en elke commentaar lezen kan een teken zijn dat je niet over je ex bent. Het zou je waarschuwingssignalen moeten geven dat je de banden moet verbreken, niet enkel voor je eigen bestwil, maar ook voor die van je ex. Het is niet eerlijk voor jou of hen om de recente geschiedenis van je oude partner te bekijken, en het zal je enkel slechter laten voelen. En weet je wat? Het is zelfs moeilijker als jij niet diegene was die de breuk wou.

Het Is Vergif Voor Je Nieuwe Relatie

 Als je in een nieuwe relatie bent, of ernaar op zoek bent, of gewoon openstaat voor de mogelijkheid tot één, contact met je ex kan erg veel schade aanrichten. We houden ex-partners op de achtergrond: mensen met wie we contact houden in de mogelijkheid dat ze romantische of seksuele partners kunnen worden in de toekomst. Verleid worden – of zelfs denken aan – iemand op de achtergrond voor een bepaalde tijd zorgt ervoor dat je minder moeite doet voor je huidige partner. Met een ex communiceren, zorgt ervoor dat je een lager niveau van tevredenheid hebt bij je nieuwe partner door ten onrechte voordelige vergelijkingen te maken met de oude. Een ex contacteren kan het einde van een nieuwe relatie betekenen.

Dit zijn slechts vijf redenen waarom een ex contacteren je nog meer pijn gaat doen dan de pijn die je al hebt. En ik voeg er zelfs nog één extra toe als een bonus: wat hoop je te bereiken door een ex te contacteren? Is het afgesloten? Is het de kans om de relatie opnieuw te starten? Wat het ook is, je zal het niet krijgen. Denk je dat je ex je plots alles gaat geven wat je wil als je hen een berichtje op facebook stuurt? De relatie is met een reden stopgezet. Zelfs als je de reden haat, bestaat die nog steeds.

Vorig artikel Hoe Kan Je Een G-Spot Orgasme Hebben?