Doorgaan naar inhoud
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
✓ Discreet verpakt en snel bezorgd
Welke Vibrator Voor Beginners?

Welke Vibrator Voor Beginners?

Als je op het internet op zoek gaat naar de beste vibrators voor beginners, zal je waarschijnlijk al gemerkt hebben dat de selectie vrijwel oneindig is, en dat kan overweldigend en intimiderend zijn. Maar goed voor jou dat je deze tijd neemt om op je seksuele gezondheid te focussen (verslagen tonen aan dat de verkoop van seksspeeltjes enorm stegen toen de COVID-19 quarantaine voor het eerst begon). Orgasmes zijn een van de beste vormen van zelfzorg en terwijl je die volledig gratis kan krijgen, kan een beetje extra hulp de ervaring naar het volgende niveau tillen.

Er is geen one-size-fits-all vibrator en velen onder ons moeten met verschillende speeltjes experimenteren voor we vinden wat goed voelt voor ons. Gewoon omdat een vriend – of zelfs duizenden mensen – zweren bij eentje (hallo, Womanizer), betekent niet dat hetzelfde speeltje jou zal doen klaarkomen. Doe dus zeker je onderzoek en zoek uit wat je wil van een vibrator voor je op de koopknop drukt.

Satisfyer Pro 2 Next Generation
Satisfyer Pro 2 Next Generation

Eerst: Leer de soorten vibrators kennen.

Je hebt interne vibrators, die bedoeld zijn voor penetratie; sommigen zijn special ontworpen om je G-spot te stimuleren. Er zijn vibrators, die focussen op de clitoris en schaamlippen. Er is het beste van beide werelden – de Tarzan vibrator – die je zowel externe als interne stimulatie op hetzelfde moment geeft.

Dan heb je anale vibrators, die een brede basis hebben zodat daar niks verloren gaat! 

Clitoris Vibrators

Vibrators komen in alle verschillende vormen en stijlen, afhankelijk van het doel waarvoor je ze wil gebruiken. Je kan een clitoris vibrator proberen, die goed is voor clitorisstimulatie. Een inbrengbare vibrator (die meestal de vorm van een penis heeft en soms gebogen is) kan ook extern gebruikt worden op de clit.

Sommige externe vibrators zijn ook lang en hebben bolvormige of ronde tips voor optimaal contact en stimulatie van de clitoris, terwijl bullet-style vibrators compacter zijn en minder oppervlakte hebben maar net zo krachtig kunnen zijn als een Magic wand vibrator.

Rabbit/Tarzan Vibrators

De rabbit vibrators kan je inbrengen en hebben een clitoris stimulator die uit het toestel komt om beide zones op hetzelfde moment te stimuleren. Weet dat een rabbit-style vibrator overweldigend kan zijn voor nieuwelingen bij het eerste gebruik.

Carol Queen, PhD, seksuoloog bij Good Vibrations, vertelt Glamour, “Even iets voor de nieuwe vibratorshoppers: Dit klinkt goed, toch? Het kan echt goed zijn! Maar veel mensen vinden het te veel om op alle lichaamsdelen tegelijkertijd te focussen terwijl je ook leert om van de vibratie te genieten. Over het algemeen raden we aan dat mensen starten met een vibrator of twee waarmee ze kunnen experimenteren.

Als je een inbrengbare en een voor de clitoris hebt, kan je beide handen gebruiken om een vergelijkbare ervaring waar je meer controle over hebt na te bootsen.

Erovibes Alexis Magic Wand Massager 30 cm
Erovibes Alexis Magic Wand Massager 30 cm

Naar welke soort sensaties ben jij op zoek?

Ga daarna opzoek naar welke sensatie jij van je vibrator wil. Er zijn zoemende vibrators en rommelende vibrators. Veel mensen geven de voorkeur aan rommelende vibrators voor zwevende orgasmes omdat de vibraties lager zijn en dieper in het lichaam gaan, waardoor de buitenkant en de binnenkant van de clitoris gestimuleerd worden, en zo veel mogelijk zenuwuiteinden als mogelijk geraakt worden door de frequentie. “Zoemende vibrators bieden een hogere hum, vergelijkbaar met de vibraties van een elektrische tandenborstel, waardoor de stimulatie meer op de oppervlakte van de clit gericht wordt, “legt seksuele gezondheidsopvoeder Navy Bastiaans uit aan Glamour.

Uit welk type materiaal wil je dat je vibrator gemaakt is?

De meeste vibrators van hoge kwaliteit worden omhuld in silicone tegenwoordig, wat een fantastisch materiaal is – het kan zachter of harder zijn, maar het is niet-poreus en gemakkelijk schoon te maken. Maar je kan ook zachtere vibrators krijgen die gemaakt zijn uit ander thermisch plastic, of vibrators met een harde schelp die gemaakt zijn uit, of bedekt zijn in hard plastic of zelfs metaal.

Wat je wil vermijden zijn gelei rubberen speeltjes. “deze zijn niet gemakkelijk om schoon te maken en bevatten een chemische component, ftalaten, waarvan velen denken dat ze giftig zijn – of daar toch angst voor hebben,” verteld Queen ons; Hoe weet je dat het een gelei vibrator is? “Ze zijn over het algemeen niet duur, ze zijn doorzichtig en hebben vaak een heldere kleur. Ze zien eruit als gelei,” zegt Queen. “Als je er toch een kiest, gebruik er dan condooms bij.”

Hoeveel wil je uitgeven?

Vibrators kunnen vrij prijzig worden! En als je je eerste vibrator uitprobeert, wil je misschien een budgetvriendelijkere uitkiezen, in het geval dat het niet je ding is. Maar zelfs als je een goedkopere vibrator kiest, probeer er dan een te kiezen met verschillende snelheden en modi. “Als je er een kiest met verschillende instellingen, zal je merken dat je vooral eentje leuk vindt – maar je kan zelf diegene kiezen die het best bij je past, dus dat is goed. In andere gevallen kunnen mensen ervoor kiezen om ze allemaal te ontdekken,” zegt Queen.

Dit is waar je voor moet oppassen

Terwijl er veel mini vibrators zijn (en we zullen er een paar voorstellen), weet dat hoewel ze klein zijn, ze vrij machtig kunnen zijn. “Omdat ze zo klein zijn, wordt al hun kracht gefocust op, vaak, een vrij kleine oppervlakte. Voor sommige mensen voelt dat te intens! Iets met meer oppervlakte, waarbij alle andere dingen hetzelfde zijn, kan plezierig zijn. Denk aan het verschil aan een palm over de vulva en clitoris versus slechts een vinger op de clit. Dat laatste kan erg gefocust zijn tegenover dat laatste- voor sommige mensen. Anderen zijn blij met gefocuste stimulatie,” zegt Queen.

Satisfyer Endless Fun Multi Vibator
Satisfyer Endless Fun Multi Vibator

Psssst: Gebruik glijmiddel!

Als seksspeeltjes nieuw zijn, probeer ze met glijmiddel. Zelfs mensen die zichzelf als seksspeeltjes veteranen zien combineren de beste seksspeeltjes met glijmiddel, aangezien het glibberige gevoel de ervaring krachtiger kan maken (laat staan gladder, wat het risico op te veel frictie of over stimulatie verzacht). De favorieten van Queen zijn onder andere de Please Cream, wat een gelcrème op waterbasis is die perfect is voor vibratorgebruik. Een andere goede optie is dit glijmiddel op waterbasis van Unbound.

“Of je nu een newbie of een pro bent, raad ik altijd aan om verschillende glijmiddelen uit te proberen met je vibrators. Een van de meest storende mythes rond glijmiddel is dat ze enkel voor vrouwen in de menopauze zijn. Nee! Glijmiddel geeft niet alleen extra smering maar kan ook verschillende sensaties overbrengen en kan je spel echt verhogen. Weet dat elk glijmiddel met een smaakje, of suiker of suikervervangers in de ingrediënten heeft staan, niet intern gebruikt moet worden,” zegt seksopvoeder Micki Allen aan Glamour.

Vorig artikel Wat Zijn De Beste Seksspeeltjes Voor Vrouwen?
Volgend artikel Wat Voor Vibrator Moet Ik Kopen?